Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Esnaf Dostu Başkan Nazım Culha..

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Madenli Mahallesi esnafıyla istişare toplantısında bir araya geldi

Esnaf Dostu Başkan  Nazım Culha..Web
TV

Arsuz   A+a-

 Bulduğu her fırsatta gerçekleştirdiği çatkapı ziyaretler  veya istişare toplantılarıyla hem halkın, hem de esnafın gönlünde taht kuran Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, bu kez Madenli Mahallesi esnafı ile bir araya geldi. Orkinos Restaurant'ta düzenlenen toplantıda esnafın sorun ve taleplerini dinleyen ve karşılıklı çözüm arayışında bulunan Başkan Culha, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktarırken, esnafla kurduğu sıcak sohbet ortamı da dikkatlerden kaçmadı.
 

"Hiçbir mahallemizin birbirinden farkı yok"

Esnafın ekonomik anlamda yaşadığı sıkıntıları ve problemleri çok iyi bildiğini belirterek, bu sıkıntıların aşılması için vatandaşlara 'Esnafınızı sahiplenin' çağrısı  yapan Başkan Nazım Culha, "Göreve başladığım günden beri, her sabah bir mahalleye gider, tanıdık olsun veya olmasın çat kapı ziyaretlerle vatandaşlarımızla veya esnafımızla çay içer, sohbet ederim. Bugün de Madenli Mahallemizde bir esnaf arkadaşımıza çatkapı yapmak istedim. Gerek Madenli, gerek diğer mahallelerimizin çok sayıda esnafı var. Herkesi tek tek ziyaret etmenin uzun bir zaman alacağından yola çıkarak, bir araya gelelim ve sohbet edelim istedim. Bunu sohbet toplantısı veya çatkapı sohbet olarak değerlendirebilirsiniz. Sizinle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Arsuz'un bir bütünü kendi toprağımız. Bütün mahallelerimiz bizim için önemli ve değerlidir. Hiçbir mahallemizin birbirinden farkı yoktur. Ama, tabiî ki insanın kendi doğup büyüdüğü topraklar olunca daha duygusal oluyor.  Gerçi, bizler her mahallede aynı duyguları yaşıyoruz. Bir aradayken bize iletmek istekleriniz varsa, gerek talep, gerek sıkıntılar, gerekse geçmişle alakalı sıkıntılar varsa bunların çözümü için bir aradayız. Yaptığım her toplantıda, bana iletilen sıkıntıları dikkate alıyor ve çözmek için yetkililerle görüşüyorum. Sıkıntıların büyük oranını ilgili mercilere ileterek çözdük, çözmeye de devam edeceğiz" dedi.

 

"Arsuz'da gece sağlık hizmeti verilmeli"

Esnafın üstgeçit talebinde bulunması üzerine de konuya açıklık getiren Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, "Geçtiğimiz günlerde ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kurum müdürlerinin katılımıyla Hatay Vali Yardımcımız başkanlığında gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu Değerlendirme Toplantısı'nda da Çetillik kavşağının düzenlenmesini, sağlık hizmetlerinden etkin bir şekilde faydalanmak için toplum sağlığı merkezlerinde gece hizmet verilmesi, Belen ve Şekere derelerinin ıslahı ve ısrarla dile getirdiğimiz üst geçit talebimizi bir kez daha yeniledim. Bildiğiniz gibi Arsuz Yolu çok güzel oldu. Bu şehre ayrı bir güzellik ve değer kattı, ama eksiklikleri var.  Cepler, emniyet şeritleri ve üstgeçitler yok. Ölümlü kazalara sebebiyet veren Çetillik kavşağımız var.  Bu kavşakta yollar birbirini karşılamıyor.  Bunların düzeltilmesi için defalarca yazı yazdık. En az 5 kere üstgeçit talebimizi Karayolları'na resmi yazı ile ilettik. İl Koordinasyon Toplantısında da aynı sorunları bir kez daha Sayın Valimize aktardık ve çözümünü talep ettik" şeklinde konuştu.
Toplantıya katılan esnaflar,  büyükşehir belediyesinin almış olduğu ilan ve reklam tabela bedellerinin yüksek olmasından yakınırken, imar planı, yeni yol açma çalışmaları, ruhsatlandırma gibi bir çok konuda Başkan Culha ile istişarede bulundu.
Esnaf Dostu Başkan  Nazım Culha.. videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar