Skip Navigation Links

Samandağ’da 25 Dönüme Spor Tesisi Yapılacak

Kalkınma Bakanlığının Samandağ’da Yüksek okul yapılmasına olumsuz cevap vermesi üzerine 25 dönüme spor kompleksi yapılmasına karar verildi.

Samandağ’da 25 Dönüme  Spor Tesisi Yapılacak

Gündem   A+a-

 
Kalkınma Bakanlığının Samandağ’da Yüksek okul yapılmasına olumsuz   cevap vermesi üzerine   25 dönüme spor kompleksi yapılmasına karar verildi.     
 
Samandağ Kaymakamı Dr. Cahit Çelik : Yüksekokul  kurulması  konusunda   Kalkınma Bakanlığından izin alınması gerekiyor. Kalkınma bakanlığı maalesef yüksek okulların yapılmasına olumsuz cevap verdi. Bakanlığın olumsuz cevap vermesi bizleri üzdü neticede bir emeğimiz olmuştu. Böyle bir karar alındıktan sonra  Kalkınma Bakanlığının olumsuz baktığını Ayhan bey ile görüştüm. Baktığınız zaman öğrencilerde 4 yıllık fakülteleri tercih ediyorlar. Meslek yüksek okullarını tercih eden öğrenciler genellikle fakültelere yerleşemeyen öğrenciler tercih ediyorlar.  İş bakımından da meslek yüksek okulları kolay iş bulamıyorlar. Son  yıllarda Türkiye’de kapanan meslek yüksek okulları da oldu. Böyle bir ihtimal varken biz yeni bir meslek yüksek okulu açılması taraftarı değiliz . Bu gelişmeler çerçevesin de  kara ailesiyle görüştüm hiç olmazsa Samandağ’ına farklı bir şey yapalım  kapalı spor salonu  ve  stad arasında daha önce Abdülkadir Sarı tesisleri olarak kullanılan bir spor alanı vardı. Oraya kapalı yüzme havuzu, tenis kortları, raket bu şekilde kullana bileceğiniz  Spor Bakanlığına ait 25 dönümlük bir yer var orayı yapın bize verin isim hakkı olarak kimin ismini vermek istiyorsanız verin daha sonra o tesisleri Gençlik spor ilçe müdürlüğü bu ilçemiz için kullansın Kalkınma Bakanlığı kabul etti. “dedi.
 
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir : “Bizim sporla ilgili ciddi dertlerimiz var  mevcut spor kompleksi mevcut ihtiyacı karşılamıyor. İnsanların erişe bilecekleri mevki veya tercih edebilecekleri  spor alanlarını göremiyorlar. Abdülkadir sarı tesislerinde böyle bir çalışmanın yapılması bana da mantıklı gelir çokta uygun olur.  Bir alternatif daha var Fen lisesi Hatay’da  Türkiye’de isim yapacak potansiyelimizin de olduğunu düşünüyorum.Ancak onun da maliyetlerinin çok yüksek olduğunun fakındayız . Bütün bunlar düşünüle bilir, tartışılabilir yani meslek yüksek okulunda ısrar edilmemesi gerektiğini bende düşünüyorum.”dedi.
 
Ayhan Kara Vakfı Başkanı  Ayhan Kara:” Kaymakam beyin ciddi girişimleri oldu. Toplantılar dizisinden sonra büyük bir memnuniyetle protokol imzaladık,ama çok önemli bir ibareyi de protokole ekledik. Fakülte yani gelecekte fakülteleşecek bir kurum  bize cazip geldi. Ama bir süre sonra protokol daha da bir daraltıldı. Daraltılmış protokolde fakülteleşme artık imkansız bir duruma geldi. Onun üzerine rektör beyle görüşmelerimiz oldu ,rektör bey bize size öğrenci garantisi veremeyiz ,tercih edilebileceğine inanmıyorum dedi. Sonra vali bey ile görüştük benzer fikirler ortaya çıkınca dedi ki anlamsız bir yatırım olur farklı bir yatırım yapmak daha iyi olur dedi. Biz aile olarak  belli bir bütçe ayırdık, bu bütçeyi hayırlısıyla memlekete kullanacağız. O anlamda en optimal düşünce  spor kompleksi kurmaktır. Samandağ’ın şartlarını göz önünde bulundurursak gençlerimizin çok ciddi problemleri var. Ve ben bir şeye inanıyorum. Spora uzanan  eller başka bir şeye uzanamaz. Bu proje çok güzel bir çıkış olacak bu memlekete  tabi sizlerin de desteği bizim için çok önemli ,desteklerinizi bekliyoruz.”dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet