Skip Navigation Links

Vira Mimarlık ve Mühendislik Ofisinin Açılışı Yapıldı

Numuneevler Mahallesi Soyer 1 Sokak Kervan Apartmanını ikinci katında hizmet verecek olan Vira Mimarlık

Vira Mimarlık ve Mühendislik Ofisinin Açılışı Yapıldı

Gündem   A+a-

 
Numuneevler Mahallesi Soyer 1 Sokak Kervan Apartmanını ikinci katında hizmet verecek olan Vira Mimarlık, Mühendislik, Plan, Proje, Taahhüt ve Danışmanlık ofisinin açılışı 24 Temmuz 2017 pazartesi günü seçkin bir davetli topluluğunun katılımıyla gerçekleşti.
 
İşletmeciliğini Mimar Mustafa Arslan ve Mimar Murat Gökçe’nin yapacakları ofisin açılışına Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Belediye Başkan Yardımcıları Yaşar Gürakan ve Ahmet Avcı, CHP Dörtyol İlçe Başkanı Özel Gökisaoğlu, Hatay Büyükşehir belediyesi Dörtyol Erzin ve Payas Siyasi Koordinatörü Gökhan Özer, Dörtyol Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Bölükbaşı, Dörtyol Belediye Meclis Üyelerinden Mevlüt Coşkun, Alaiddin Aslan ve Fazıl Küçük, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Dörtyol Şube Başkanı Kaan Mehmet Tarhan ile çok sayıda davetli katıldı.
 
Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy açılış öncesi yaptığı konuşmada Mimarlıkta tecrübe kadar yeniliklere açık olmanın ve farklı sesleri dinlemenin de önemli olduğuna vurgu yaparak; “İnsanların yaşam alanlarını daha da güzelleştirmek ve ergonomik hale getirmek için çalışan mimarlardan bir tanesinin daha, Milli Mücadelede İlk Kurşunun atıldığı Yiğit Dörtyol İlçemizde hizmet vermeye başlamasını memnuniyetle karşılıyorum. İnanıyorum ki; Vira Mimarlık Ofisi Belediyemize de çok güzel projelerle gelerek, İlçemizin daha da güzelleşmesine katkı sağlayacak.  Ve diliyorum ki; Ülkemizi var güçleri ile bölmeye çalışan bölücü örgütler tarafından katledilen Aziz Şehitlerimizin acı haberlerini almak yerine, ülkemizi kalkındırmaya yönelik yapılan bu tür güzel çalışmaların haberlerini almaya, Vatanımızın ve Milletimizin, Birlik ve Beraberliğimizin ebediyetini sağlayacak, sonsuz temellerini atacak genç dimağların yetişerek, ülkemize katkı sağlayacak projelerde yer almalarını görmeye devam ederiz. Mimarlık bir sanattır. Bir yenilik arayışının sonucudur. Bu nedenle bilim ve sanat her zaman yenidir. Her gün doğan güneşin rengini, Binlerce yıldır yediğimiz ekmeğin tadını, Aşkın mutluluğunu ve acısını, şiirsel mehtabı, Hatta mağara resimlerindeki bizonu bile konu ettiğinde, bu bildiğimiz ve binlerce kez yinelenmiş konuları işlediğinde bile yenidir sanat. Çünkü uygarlığımız sürekli yenilenerek gelişebilir.  Şimdi burada adını anarak kendisini onurlandırmak istemediğim dünyanın sayılı zenginlerinden birinin beni oldukça rahatsız eden sözünü anımsatacağım. Nasıl bu kadar zengin oldunuz diye kendisine sorulduğunda, bu beyefendi: “Dünyada neye baktıysam, bunu nasıl paraya çevirebilirim diye baktım,” demişti. Sanırım hiçbirimiz bu adamın baktığı birisi olmayı istemeyiz. Bu sözü bir sanatçının söylemiş olmasını çok isterdim. “Dünyada neye baktıysam bunu nasıl şiire çevirebilirim, müziğe çevirebilirim, sinema yapabilirim, heykele çevirebilirim, bununla nasıl dans edebilirim” demiş olmasını… Veya bir mimarın gördüğü bir güzelliği nasıl projelerime yansıtabilirim diyebilmesini…
 
İnsanlığın, özellikle geleceğimiz olan gençlerimizin, sanata ve bilime daha çok değer vereceği bir geleceği ummak istiyorum. Mimarlarımızın mimarilerde, İnşaat Mühendislerimizin statiklerde, Makine mühendislerimizin mekanik projelerde ve diğer ilgili mühendislik dallarının kendi alanlarında gereken önemi ve çevre koşullarını en iyi şekilde değerlendirerek ilçemize, bölgemize ve ülkemize yenilikçi kazanımlar sağlamasını temenni ediyorum. Vira Mimarlık Ofisinin düzenlediği bu açılış etkinliği ile İlçemize mimari anlamda hayal dünyamızı ve düşünce sistemimizi değiştirebilecek, geliştirebilecek ve yenileyebilecek katkılar sağlayacağını umuyorum. Allah yolunuzu, bahtınızı açık eylesin. Hayırlı, bol bereketli kazançlar nasip etsin” dedi.
 
Routa Cafe tarafından hazırlanan açılış organizasyonundan ikramların ardından konuklar oldukça memnun ayrıldı.
 
 Mustafa Arslan Kimdir?
 
13 Nisan 1991 de Hatay ın Dörtyol ilçesinde doğdu. Babası Bülent Arslan, annesi Hatice Arslan ve 2 kız kardeşe sahiptir. İlk öğretimini Gazi ilkokulu, orta öğretimini Mehmet Akif orta okulunda, Lise eğitimini ise Yıldızlar Kolejin de tamamlamıştır. Ardından Lisans Eğitimini İstanbul Aydın Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde (2015) tamamladı.  Eğitim hayatının ardından çalışma hayatına hızla atılarak; tasarım, proje ve uygulama yöntemlerini, mesleğinin farklı branşlarında deneyim kazanma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Başlayan her projenin bir sonraki projeyi zenginleştiren faktör olduğunu çalışma yaşamının ana felsefesi olarak benimsemiştir.    
                   
Tasarımına sadelik ve fonksiyonelliği ön planda tutmayı tercih eden Mimar Mustafa Arslan insanların davranış biçimlerine, amacına, işlemine ve ihtiyaçlarına göre mekanlar oluştururken minimal çizgileri kendine göre yorumlamış ve özgün projelere imza atmayı hedeflemiştir.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet