Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

78. Yıla Özel 78 Metre Künefe

HBB tarafından geleneksel olarak düzenlenen Künefe Şöleni bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

78. Yıla Özel 78 Metre KünefeWeb
TV

Gündem   A+a-

 Hatay’ın anavatana katılışının 78. yıl dönümü münasebetiyle Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) tarafından geleneksel olarak düzenlenen Künefe Şöleni bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.
Her yıl artan coşku ile Antakya Atatürk Caddesi’nde gerçekleşen şölene Hatay Valisi Erdal Ata ile birlikte katılan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a HBB idarecileri ve çok sayıda vatandaş eşlik etti.
Hatay halkının yoğun ilgi ve sevgi gösterileri ile alana giren HBB Başkanı, hemşehrilerinin bu anlamlı bayramını kutlayarak üzerinde “Barış”, “Sevgi”, “Hoşgörü” yazan künefe tepsilerinin başına geçti.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da künefeyi çevirerek bu konudaki maharetini sergileyen Başkan Savaş, Vali Ata ile birlikte Hatay halkına künefe ikram etti.

HATAY HALKI HAKKINI İSTİYOR

Gerçekleşen şölen sonrası TGRT kanalının canlı yayın bağlantı konuğu olan HBB Başkanı, Hatay’ın ekonomisi ve hayata geçirmeye hazırlandıkları “Hatay Halkı Hakkını İstiyor” imza kampanyası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

BAŞKAN SAVAŞ’TAN USTA GAZETE MUHABİRLERİNİ ARATMAYACAK RÖPORTAJ

Canlı yayına Vali Erdal Ata ile birlikte katılan Başkan Savaş, önce Vali Ata’ya mikrofon uzatarak 23 Temmuz festivali ile ilgili duygu ve düşüncelerini sordu. Vali Erdal Ata ile gerçekleştirdiği röportajı usta muhabirlerini aratmayacak şekilde gerçekleştiren Lütfü Savaş, hoş anların yaşanmasına vesile oldu. Gerçekleşen şölen ile ilgili Başkan Savaş’ın uzattığı mikrofona düşüncelerini paylaşan Vali Ata da etkinlikte emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek Hatay halkının bu özel gününü kutladı.

“HATAY ULU ÖNDER ATATÜRK’ÜN DÂHİYANE POLİTİKALARI SONUCUNDA ANAVATANA KATILMIŞTIR”

Misak-ı milli sınırları içinde olmasına rağmen Kurtuluş Savaşı sonrası anavatan dışında kalan Hatay’ın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izlediği dâhiyane politikalar sonucu geç de olsa anavatana kavuştuğunu ifade eden Vali Ata, “Hatay, önce bağımsız devlet olarak sonrasında o dönem görev yapan 40 meclis üyesinin verdiği kararla Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlanmıştır. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere o dönem görev yapan milletvekilleri ile birlikte Hatay’ın anavatana katılmasında emeği geçen herkese saygı ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“HATAY EKONOMİSİ 6 YILDIR BÜYÜK SEKTEYE UĞRADI”

Vali Ata’nın konuşmalarından sonra TGRT haber spikeri Erhan Yılmaz’ın sorusu üzerine Suriye’de devam eden savaştan ötürü kentin 6 yıldır ekonomisinin büyük sekteye uğradığını belirterek sözlerine başlayan Lütfü Savaş, “Savaştan kaçarak şehrimize sığınan Suriyelilerle birlikte nüfusumuz bir anda hızlı bir şekilde yükselerek 2 milyona ulaştı. Ancak biz gerek İller Bankası’ndan gerek devletimizin diğer kurumlarından kendi nüfusumuz olan 1 buçuk milyon vatandaşımıza göre pay alıyoruz. Savaştan kaçarak şehrimize sığınan Suriyeli vatandaşlarla ekmeğimizi paylaşmaya devam ediyoruz. Ancak bizim kişi başına düşen net gelirlerimizde büyük düşüş yaşıyoruz. Kişi başına düşen gelirimiz 7 bin 637 dolar iken 6 bin 122 dolara geriledi” ifadelerini kullandı.

“HATAY HALKI 5. TEŞVİK BÖLGESİNE GEÇMEK İSTİYOR”

Bozulan ekonominin ciddi kayıplara yol açtığını da sözlerine ekleyen HBB Başkanı Savaş, “Kentimiz şu anda 4. teşvik bölgesinde yer alıyor. Fakat biz Hatay halkı olarak 5. teşvik bölgesinde yer almak istiyoruz. Kentimizin tarım, ticaret, turizm ve daha birçok alanda eski parlak günlerine dönmesi için yoğun çaba harcıyoruz. Biz devletimizin büyüklerinden hakkımızı istiyoruz. Bunun için de vatandaşlarımızın desteği ile bir imza kampanyası başlattık. Hedefimiz en az 500 bin imza. Topladığımız bu imzalarla birlikte Ankara’daki değerli devlet büyüklerimizin kapısını çalacağız. İnşallah sesimiz duyarlar ve bizi ekonomide bir adım daha öteye götürmek için taleplerimize olumlu karşılık verirler” diyerek bu özel ve anlamlı günde bu kampanyanın startını verdiklerini belirtti.
 
78. Yıla Özel 78 Metre Künefe videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş