Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

0,02 Kuruşluk Borcunu Ödeyebilmek İçin 30 TL Masraf Etti

Saatlerce 0,02 Kuruşluk borcunu ödeyebilmek için uğraştı

0,02 Kuruşluk Borcunu Ödeyebilmek İçin 30 TL Masraf EttiWeb
TV

Gündem   A+a-

 Bankadan 0,02 TL borcu yüzünden gelen mesaj ile şaşkına dönen vatandaş, borcunu ödeyebilmek için saatlerce uğraştı ve 30 TL masraf etti.
Hatay’ın İskenderun ilçesinde Veteriner olarak görev yapan 35 yaşındaki Gökhan Harbiyeli, 2016 yılında aldığı telefon için aldığı yer tarafından ihtiyaç kredisi kullandırıldı. Bin 300 TL’ye aldığı telefonu 12 taksit halinde bankaya ödeyen Harbiyeli, 0,02 TL’lik taksit bakiyesinin ödenmediği cep telefonuna banka tarafından gönderilen mesajla şaşkına döndü.
Veteriner olan Gökhan Harbiyeli durumu anlamak için hemen banka müşteri hizmetleriyle iletişime geçti. Havale yapabilir siniz cevabını alan Harbiyeli, bu defa havale olarak en az 2 TL ödenmesi gerektiğinden yine borcu olan 0,02 Kuruşu ödeyemedi. Bu defa işyerinden izin alarak şubeye Harbiyeli, şubede 0,02 kuruş borcu için 100 TL’yi uzattı. 
Banka ise paranın üstünü doksan dokuz TL 98 Kuruşu bu şekilde geri veremeyeceklerini bozuk paralarının olmadığını belirtti. Şaşkınlık içerisinde saatlerce 0,02 kuruş borcunu ödemek için uğraşan Harbiyeli, banka tarafından kendisine borcunun ödendiğine dair verilen dekont ile rahatlayarak borcundan kurtulmanın mutluluğunu yaşadı.
0,02 Kuruşluk borcu için gelen mesajla şaşkına döndü
Başından geçen 0,02 kuruşluk gecikmeli borcu yüzünden yaşadığı sıkıntıyı, kimi zaman gülerek kameralarımıza anlatan Veteriner Gökhan Harbiyeli, “Bir yıl önce bir mağazadan anlaşmalı bankalarından ihtiyaç kredisi kullandırmak şartıyla taksitli telefon aldım.  Geçen ay itibariyle taksitlerim bitti kapattım. Bugün ise bankadan telefonuma bir mesaj geldi. ‘0,02 TL’lik borcunuz bulunmaktadır. Ödemediğiniz takdir faiz işlemeye devam edecektir. Gelin Borcunuzu ödeyin.’ diye bende bunun üzerine bankayla en az on dakika bunun görüşmesini yaptım. Yani bunu havale ile EFT ile göndersem kabul olur mu? Bankaya şimdi 0,02 TL için gitmek. Tabi dediler EFT yapın. Bende hemen 0,02 TL’lik EFT yaptım kabul etmedi. En az iki TL’lik EFT yapılması gerekiyormuş. Bende bunun üzerine tekrar aradım bankayı, ‘Bizi ilgilendirmiyor beyefendi. Bunu ödemeniz gerekiyor. O zaman şubeye gidip ödeyin’ dediler. Bende bir vatandaş olarak 0,02 TL’lik borcumu ödemek için şubeye geldim. 
Borcunu ödeyebilmek için saatlerce uğraştı
Bu borç için bana bir mesaj atıldı. İki defa onar dakika telefon görüşmesi yaptım. İşyerimden izin aldım. Buraya kadar yakıt harcadım. 25 dakika burada sıra bekledim. Ve sonunda sıram geldi. Dekontu kesip imzamı aldı. Teşekkür edip gönderdi. Almadılar parayı. Neden? Çünkü paraları yokmuş. Doksan dokuz TL 98 Kuruş geri vermesi gerekiyormuş ama bozuk parası yokmuş. Veremezmiş bu kadar bozuğu. Peki veremediğiniz bozuğu neden bizden istiyorsunuz?” dedi.
Bankaya olan 0,02 Kuruşluk borcundan kurtulmanın mutluluğunu yaşadı
Bankadan çıkışta 0,02 Kuruşluk borcunu ödemenin mutluluğunu yaşayan Harbiyeli duygularını bizimle paylaştı.
Harbiyeli, “Çok mutluyum borcumu kapattım. Ferahladım. Üzerimden büyük bir yük kalktı. Çünkü üzerimde büyük bir yük olarak duruyordu. Bu 0,02 Kuruş. Ama artık borcum yokmuş. Gönül rahatlığıyla çıkabilirsiniz dediler. 0,02 TL’yi kendi kasalarından ödeyerek bana bir makbuz verdiler. Böylelikle artık borçsuz bir vatandaş oldum. 0,02 TL borçtan kurtulmuş oldum. Mutluluğuma ve heyecanıma diyecek yok artık.” dedi.
0,02 Kuruş borcunu ödeyebilmek için 30 TL masraf etti
0,02 Kuruş borcu ödemek için ise 30 TL gibi bir masraf ettiğini de belirten Harbiyeli, “İş kaybımız var. İşyerinden izin aldım. Buraya kadar yakıt harcadım. Bunun için iki defa onar dakika telefonla görüştüm genel merkezleriyle ve burada da 25 dakika sıra bekledim. 0,02 Kuruşu ödemek için 30 TL harcamışımdır.” dedi.
 
 
 
 
0,02 Kuruşluk Borcunu Ödeyebilmek İçin 30 TL Masraf Etti videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar