Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İSTE İnşaat Mühendisliği Geleceğini İnşa Etmek İsteyen Öğrencileri Bekliyor

Doç. Dr. Murat Örnek, geleceğini inşa etmek isteyen üniversite adaylarını,İnşaat Mühendisliği’ne davet etti.

İSTE İnşaat Mühendisliği Geleceğini İnşa Etmek İsteyen Öğrencileri Bekliyor

Eğitim   A+a-

 İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Murat Örnek, geleceğini inşa etmek isteyen üniversite adaylarını, günümüzden en çok rağbet gören mesleklerin başında gelen 
İnşaat Mühendisliği’ne davet etti. 
 
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Murat Örnek, LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından, tercih sürecinin devam ettiği şu günlerde, İnşaat Mühendisliği Bölümü ve mesleği ile ilgili bilgiler verdi. 
Doç. Dr. Murat Örnek, “Bilindiği üzere üniversite sınavları sonrası tercih dönemi devam etmektedir. Öğrenciler uzun soluklu bir eğitim sürecinin ardından meslek sahibi olmak için yepyeni bir başlangıcın eşiğine gelmişlerdir. Bu kapsamda; her bir öğrencinin kendi yetenek ve karakterine uygun mesleği tercih etmesi oldukça önemlidir” diyerek, doğru tercihin önemli olduğunu söyledi. 
“Dünyanın en eski ve saygın mesleklerinden biri olan İnşaat Mühendisliği, günümüzde de sürekli artan bir rağbet görmektedir” diyen Doç. Dr. Murat Örnek, “Mühendislik alanında çoğu üniversitede en yüksek puanlı bölümlerin başında gelen İnşaat Mühendisliği, öğrencilerin tercihleri arasında da ön sıralarda yer almaktadır. İnşaat Mühendisliği aynı zamanda, onlarca sektörü doğrudan etkileyen ve ülke ekonomisine ciddi katkılar sunan bir mühendislik alanıdır” şeklinde konuştu. 
Günümüze değin binlerce mezun veren kadim bir bölüm olan İSTE İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün gerek öğretim üyesi sayı ve kalitesi, gerekse de laboratuvar imkânları ve fiziksel donanımlar açısından değerlendirildiğinde, Türkiye’de ortalamanın çok üzerinde bir sıralamaya sahip olduğunun altını çizen Örnek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Her biri alanında uzman öğretim üyelerinin büyük bir özveriyle eğitim verdiği öğrencilerimiz, meslek hayatlarında da oldukça saygın konumlarda iş imkânı bulabilmektedir. Öğrencilerimiz, inşaat mühendisliği projelerini eğitim süreci boyunca yapmakta, uygulamalı olarak laboratuvar imkânlarından faydalanabilmektedir. Bölümümüzde, eğitim aşamasının son döneminde başarılı öğrencilerin yönlendirildiği ve bu dönemin doğrudan özel sektör veya kamuda inşaat mühendisliği uygulamalarında geçirildiği İş Dünyası ile Entegrasyon (İDE) uygulaması, bu uygulamanın yapıldığı Türkiye’deki nadir inşaat mühendisliği bölümlerinden biridir. Bu uygulama ile birlikte, öğrencilerimiz mezun olmadan dahi iş imkânı bulabilmektedir. Ayrıca, akademik alanda ilerlemek isteyen öğrencilerimiz bölümümüzde yüksek lisans ve doktora yapma olanağına da sahiptirler.”
Doç. Dr. Murat Örnek sözlerini; “25 akademik ve 5 idari personelimizle, geleceği birlikte “inşa” etmek için üniversite adaylarımızı; “İskenderun Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Ailesi’nin” değerli bir üyesi olmaya ve ayrıcalığını yaşamaya davet ediyoruz” diyerek tamamladı. 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar