Skip Navigation Links

İsrail’in Küstahlığı İskenderun’da Protesto Edildi!

İsrail’in Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatması düzenlenen gösteriler ve basın açıklamaları ile kınanıyor.

İsrail’in Küstahlığı İskenderun’da Protesto Edildi!Web
TV

Gündem   A+a-

 İsrail’in Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatması Türkiye genelinde çeşitli sivil toplum kuruluşları öncülüğünde düzenlenen gösteriler ve basın açıklamaları ile kınanıyor. Hatay’ın İskenderun ilçesinde de Cuma namazı çıkışında vatandaşlar İsrail’in yapmış olduğu küstahlığı protesto ettiler.
Anadolu Gençlik Derneği, İHH İnsani Yardım Derneği, Eğitim Bir Sen, Saadet Partisi, Hüda Par, Hizmet Vakfı, İlim Der, Peygamber Sevdalıları, HASİP ve İlim Yayma Cemiyeti Mescid-i Aksa Platformu oluşturdu.
İskenderun Boyacılar parkında Cuma namazı çıkışında toplanan Mescid-i Aksa Platformu üyeleri ve vatandaşlar İsrail aleyhine sloganlar attı.
Platform adına açıklamayı yapan AGD İskenderun Temsilcisi M. Zahit Emir, İslam – Müslüman kimliğini öne çıkararak tanıtan sivil toplum kuruluşlarından medya kuruluşlarına birçok yapının uzun bir süredir İsrail’in küstahlıkları konusunda sessiz kalışının ibretlik olduğunu söyledi.
Emir, İsrail’in varlığına alışmanın, İsrail ile normalleşmeyi kabul etmenin, İsrail’in zulmünü görmezden gelmenin her Müslüman için bir utanç verici olduğunu belirtti.
Mescid-i Aksa Platformu adına Emir açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Biz Filistin’de olup biteni yakinen takip ediyoruz ve terörist İsrail’in yaptıkları karşısında duyarsız değiliz. Kardeşliğimizin gereği olarak da tüm Müslümanları bu konuyla ilgili onurlu bir tutum ve davranış sergilemeye davet etmekten de geri kalmayacağız. Kudüs bir Filistin sorunu değildir. Kudüs bir Arap sorunu değildir. Kudüs bir insanlık sorunudur. Kuru bir toprak davası değil, insanlığını kurtuluşunun kapısıdır Kudüs. Bunun için diyoruz ki, Kudüs’ün özgürlüğü ümmetin özgürlüğü demektir. Ümmetin özgürlüğü için bu gün, Kudüs için bir şeyler yapma, Mescid-i Aksa’yı yalnız bırakmama günüdür. Gelin hep birlikte sesimizi yükseltelim, bütün gücümüzle ve imanımızla Mescid-i Aksa’ya sahip çıkalım.
Siyonist İsrail, er yada geç yaptıklarının hesabını verecektir. Bizi üzen, bütün bu küstahlıklar karşısında İslam ülkelerinde yöneticilerin ve birçok Müslüman topluluğun sessiz kalışıdır. Bizler, 15 Temmuz kalkışmasındaki üst aklın Siyonizm olduğundan zerrece şüphe duymuyoruz ve hükümetimize buradan çağrıda bulunuyoruz. 
İsrail Büyükelçisini geldiği gibi geri gönderiniz. İsrail ile 28 Haziran 2016’da yapılan anlaşmayı yırtıp atınız. İsrail ile yeni bir ticari anlaşma imzalamayın, ticaret hacmini küçültün ve kısa sürede sıfırlayınız. Mescid-i Aksa’nın tasarruf hakkının Müslümanlarda olduğunu gösteriniz. Başta Filistinli Müslümanlar olmak üzere hepimizin yüreğine su serpin. 
Yine biliyoruz ki, Filistin topraklarında işgalci İsrail olduğu müddetçe İslam coğrafyasında da yeryüzünün geri kalan kısımlarda da barış tesis edilemez.”
Basın açıklaması sırasında vatandaşlarda İsrail aleyhine protestolar gerçekleştirdi.
Açıklamaya İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, AK Parti İskenderun ilçe Başkanı Ayhan Bodur ve yönetim kurulu ve bazı belediye meclis üyeleri katıldı.
 
 
 
 
 
 
İsrail’in Küstahlığı İskenderun’da Protesto Edildi! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet