Skip Navigation Links

Hatay'ın Gurur Abidesi HATBORU

Hatay’da Çelik Boru sektöründe 1964 yılından bu yana hizmet veren ve yılda 200 bin ton imalat kapasitesine sahip olan HATBORU

Hatay'ın Gurur Abidesi HATBORU

Gündem   A+a-

 
Hatay’da Çelik Boru sektöründe 1964 yılından bu yana hizmet veren ve yılda 200 bin ton imalat kapasitesine sahip olan HATBORU, 2016 yılında 500 sanayi kuruluşu içerisinde 253’üncü sıradan 166’ncı sıraya yükselerek büyük bir başarıyı daha elde etti.
 
Çelik Boru sektöründe faaliyet gösteren ve Antakya Organize Sanayi Bölgesi’nde 30 bin metrekare kapalı alanda çelik boru üretimi gerçekleştiren HATBORU, geçtiğimiz yıl içerisinde 500 sanayi kuruluşu arasında 253’üncü sıradan 166’ncı sıraya yükselerek Hatay adına sevindirici bir gelişmeye daha imza attı.
 
TÜRKİYE’DE 87 BASAMAK YÜKSELEREK 166’NCI SIRAYA YERLEŞTİ
 
500 sanayi kuruluşu arasında geçtiğimiz 2016 yılında 253’üncü sırada olan HATBORU, başta Hatay ekonomisi olmak üzere ülke ekonomisine de ciddi katkılar sunmasının ardından 87 sıra basamak birden yükselerek 166’ncı sıraya yerleşti. Yıllık olarak 200 bin ton çelik boru üretimi gerçekleştiren HATBORU, üretilen çelik borunun yüzde 70’ini ihraç ederek, yaptığı ihracat ile hem çelik boru sektöründe hem de klasmanda en çok ihracat yapan sanayi kuruluşları arasında üst sıralara adını yazdırarak Hatay’ın gurur vesilesi olmaya devam ediyor. Her yıl üretim kapasitesiyle yaptığı ihracat ile adını yukarılara taşımaya devam eden HATBORU, bundan sonra ki süreçte de üst sıralarda adını yazdırmak için çalışmalara ara vermeden devam ediyor.
 
MEHMET KILIÇLAR’DAN TEŞEKKÜR
 
Yapılan araştırma sonrasında konu ile ilgili olarak sosyal medya facebook resmi hesabından kısa bir açıklama gerçekleştiren HATBORU San. ve Tic. A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kılıçlar; “Türkiye'nin ikinci 500 sanayi kuruluşları arasında firmamız 2016'da 253. sıradan 166. sıraya yükselmiştir.  Bu başarıda emeği geçen çalışanlarımıza, müşterilerimize ve tedarikçilerimize teşekkürler.” dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet