Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay İli Yalın Hastane Uygulama ve Sistemleri Eğitimi

10-14 Temmuz 2017 tarihlerinde T.C. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 2017 yılı Teknik Destek Programı çerçevesinde Hatay İli Kamu Hastaneleri Birliği Gen

Hatay İli Yalın Hastane Uygulama ve Sistemleri Eğitimi

Gündem   A+a-

 
 10-14 Temmuz 2017 tarihlerinde T.C. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 2017 yılı Teknik Destek Programı çerçevesinde Hatay İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından hazırlanan ‘’ Hatay İli Yalın Hastane Uygulama ve Sistemleri Eğitimi”10 Temmuz pazartesi günü Hatay Devlet Hastanesi Konferans salonundabaşlamıştır. T.C. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Eğitim Danışmanı Yard.Doç. Dr. Hikmet MARAŞLI tarafından verilen eğitime, Hatay Devlet Hastanesinde sorumlu 25 sağlık personeli,Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği personellerinden de 6 sağlık personeli olmak üzere toplam 31 personel katılım göstermiştir.
 
Hastane Yöneticileri, Doktor ve Hemşire katılımıyla gerçekleşen eğitimin amacı, başta "Zaman" olmak üzere sağlık hizmetinde israfları ortadan kaldırmak ve hastaya değer katan bir hizmet sunmaktır.
 
Eğitim programı kapsamında yalın üretimin temel hedefi olan hızlı, kaliteli ve düşük maliyetli üretimin önündeki engellerin tespit edilmesi, hastanenin verimliliğini azaltan problemlerin çözülebilmesi ve sürekli iyileştirilmesinin sağlanması için en temel problem çözme teknikleri hakkında katılımcıların bilgilendirilmesi sağlanmıştır.
 
2 gün teorik,3 gün uygulamalı olmak üzere toplam 5 gün süren eğitim sürecinde Eğitmen Yard. Doç. Dr. Hikmet MARAŞLI eşliğinde katılımcılarla, Ameliyathane, Acil Servis, Yoğun Bakım, Eczane Süreçleri incelenerek Değer Akış Haritaları hazırlanmış, iyileştirme çözümleri belirlenmiştir. Ayrıca öneri sistemi geliştirme çalışmaları Görsel Yalın Sağlık Yönetim Alt yapı çalışmaları yapılmıştır.Eğitim sonunda yapılan sınavı başarıyla tamamlayan 31 sağlık personeli, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Sebahattin YILMAZ’ın elinden sertifikalarını aldılar.
 
 
"Sürekli Kalite İyileştirme Odaklı Kaizen ve Yalın Hasta Sistemleri Eğitim Projesi" 

*Hasta ve çalışan güvenliğini ihmal etmeyen, 
*Tesis güvenliğini ön plan da tutan, ,israfı önleyen,
*Bilimsel doğrulardan ayrılmayan, zamanı iyi kullanan 
*Kaliteli iş üreten sürekli iyileşme ve gelişmeyi hedefleyen,
*Süreçler ve kullanılan araçlar için standartlar geliştiren, davranış metotlarının uygulamaya konulmasını ve hasta süreç akışlarının iyileşmesini hedefleyen bir SİSTEMDİR…
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş