Skip Navigation Links

Biz Eksiğimizi, Yanlışımızı Yazmayın Demeyiz!

Çelik -İs Sendika Genel Başkanı Yunus Değirmenci,Genel Mali sekreteri Bayram Altun Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Recep Akyel Genel Eğitim Sekreteri

Biz Eksiğimizi, Yanlışımızı Yazmayın Demeyiz!

Gündem   A+a-

 
Çelik -İs Sendika Genel Başkanı Yunus Değirmenci,Genel Mali sekreteri Bayram Altun Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Recep Akyel Genel Eğitim Sekreteri Ferhan Öner ve Çelik -İs Sendikası İskenderun Şube yönetimi ile birlikte İskenderun Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.
 
İGC Başkanı Veysel Cıncık ile Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan Değirmenci, çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
 
Göreve geldiklerinde 18 bin olan üye sayısının İsdemir’de yetki alınmasından sonra bugün 40 bine çıktığını, bu bölgede kalıcı olmak için sorunlarını çözmüş, dürüst, çalışkan, uzlaşıcı, özverili, herkesle barışık bir sendika olarak geldiklerini söyledi.
Kimseyle kavga etmeyeceklerini ve işlerine bakacaklarını da belirten Değirmenci, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Daha düzgün ve güvenilir yapımızla İskenderun Bölgesi’ne katkı sağlamaya geldik. Burada hepinize ihtiyacımız var. STK’lara, Siyasi partilere, Basına, esnafa, işçiye, işverene ihtiyacımız var. Bu bölgenin insanının mutluluğuna, refahına katkı yapacak çalışmalar içinde bulunacağız. Makam, mevki, şan, şöhret için sendikacılık yapmayacağız. Koltuktan destek almayacağız. Toplu iş sözleşmesi yetkimizle geldik ve 60 günlük süreç başladı. Teklifimizi sunduk.  İnşallah en iyi şekilde sonuçlandıracağız.  İşçilerimizin sorunlarının çözümünde yanlarında olacağız. İşverenden de anlayış bekliyoruz. 2,5 yıllık işçimizin ücret farklarını almak istiyoruz. Ben bu bölgenin yeni simasıyım. Bilmeye, tanımaya çalışıyorum. Protokolü, STK’lari, Siyasi partileri gezerek kendimizi anlatıyoruz. İşçimizin refahını arttırmak, kardeşlik duygularını arttırabilmek için çalışıyor ve ülkemiz insanına bir sendika olarak, bir STK olarak hizmet için gayret ediyoruz.”
 
Değirmenci basın mensuplarına “biz sizden eksiğimizi, yanlışımızı yazmayın demeyiz. Dostluğumuza istinaden bunları bize aktarı ki, düzeltme yoluna gidelim’’ dedi.
Çelik İş Sendikası’nın son 3 yılda İsdemir’deki hengame nedeniyle bu bölgede beklenen atağı yapamadığına da dikkat çeken Değirmenci, şu anda 40 bin olan üye sayısının 100 binlere ulaşmasının beklediğini ifade etti. Değirmenci, “bizim üst kuruluşumuz 500 bin üyeli Hak İş. Oranın gücünü yeni kullanmaya başladık. Toplu sözleşmemiz olan işyerlerinin patronlarıyla aramızda sorun yok. İşçimizin sorunlarıyla bire bir ilgileniyoruz.Misyonumuzu yeniden şekillendiriyoruz. Çelik İş büyüyor, büyüyecek. Başkanlar Kurulumuzda, bu işi yapamayanların sendikacılığı bırakmasını söyledim. Bizim alanımızda 1 milyon 400 bin metal işçisi çalışıyor. Bu alanda o kadar boşluk var ki, metal işçisi bizi bekliyor. Bizim farklılığımızı ortaya koymamız gerekiyor. Sendikacılık farkımızı ortaya koyacağız. Sendikacılıkla ilgili yeni proje hazırlayacağız. Sendikalar arası kavgalarda biz olmayacağız. “ dedi.
 
Yeni misyon ve vizyon çalışmasıyla ilgili olarak da, “ne söylediği, duruşu belli olmayan bir sendika olmayacağız. Metal İş kolundaki işçiler bizi beklediğimiz için yeni bir duruş ortaya koyacağız. Çelik İş’in parası var ve harcayacağız. İşçimizin hastalığında, düğününde, derdinde yanında olacağız. Bize ait mal varlıklarını düzenleyeceğiz. İşçinin kutsal parasını saçtırmayacağız.Haklı ihtiyaçlarını karşılayacağız.” Şeklinde konuştu.
 
Değirmenci işçilerin bir bölümünün birbiriyle küs olduğunu belirten bir soru üzerine de, “bu işçinin nasıl olur da bölündüğünü bilemiyorum. Diğer sendikaya giden arkadaşımızı da dinliyorum. 3,5 yıldır ayrışmış insanları bir araya getiriyoruz. Hepsi Genel Başkan olarak beni bekliyordu ve onlarla konuştuk. Bu işçinin kaynaşması için görev bize düşüyor. Geçmişi bir kenara bırakıp, çalışacağız.İşçi bizi bağrına basıyor. Bu bizi mutlu ediyor. Tüm işçi arkadaşlarımızı daha güzel bir ortamda buluşturacağız. Bize düşüyor bu görev.”dedi.
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık da ziyaret için teşekkür ederek, “biz daima işçimizin yanında olacağız. Haklı eleştirilerimiz tabi ki olacak. Ama önemli olan işçimizin refahı. Önceki gün mitinge gazetecilerin alınmaması bizleri çok üzdü. İsdemir yönetiminin davranışına şaşırdık. Beklemiyorduk. Gazeteciler sadece görev yapacaklardı.”
 
Değirmenci, mitingle ilgili şunları söyledi.
 
“Güvenlik nedeniyle mitingin yapılıp yapılmamasını çok düşündük. Ama yaptık. Giriş-çıkışlarda bir aksama oldu. Hepimizin eksiği, hatası olabiliyor. Biz de hatamızı gördük, bir daha olmaz.”dedi.
 
Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Değirmenci,”toplu iş sözleşmesi 60 gün içinde kesin biter demiyorum ama bitmesi için gayret edeceğiz.  İsdemir ve Erdemir yönetiminin olumlu yaklaşımları bizi memnun ediyor” dedi.
 
Bu arada İGC Başkanı Veysel Cıncık Genel Başkan Değirmenci ile Mali Sekreter Altun'a birer armağan verdi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet