Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Belen’de Faciadan Dönüldü!

Asit yüklü tankerin Belen'de freninin boşalmasıyla meydana gelen kazada tanker ve tır sürücüsü yaralanırken olay güvenlik kamerasınada yansıdı.

Belen’de Faciadan Dönüldü!Web
TV

Belen   A+a-

 Hatay Antakya istikametinden gelen asit yüklü tankerin Belen ilçesinde freninin boşalmasıyla meydana gelen kazada tanker ve tır sürücüsü yaralanırken olay güvenlik kamerasına da yansıdı.
Edinilen bilgilere göre Antakya istikametinden İskenderun istikametine gitmekte olan Hüseyin Tuncay (59) yönetimindeki 01 DK 668 plakalı asit yüklü tankerin Belen ilçesinde freninin boşalmasının ardından önünde seyir halindeki Recep Tezcan (54) yönetimindeki 42 JK 685 plakalı tıra çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolünü kaybeden Tır sürücüsü Tezcan yolun alt kısmında bulunan inşaat malzemeleri deposuna uçtu.
Freni boşalan asitli yüklü tankerin sürücüsü tıra çarptıktan sonra, yaklaşık 1 kilometre daha yol aldıktan sonra boş bir alan aradı ve kırmızı ışıkta bekleyen araçlara çarpmamak için yoldan çıkarak bariyerlere ve ardından ağaçlara çarptı. Aracın üzerindeki asit yüklü tanker araçtan ayrılarak uçurumun kenarında durdu.
Tankerin çarptığı Tırın uçtuğu yerde Belen Sarımazı Aile Sağlığı Merkezi doktorlarına ait olduğu öğrenilen 31 B 3699 – 31 GU 044 plakalı iki motosikleti de altına aldı.
Motorlara ciddi zarar veren Tır yolun alt kısmında bulunan mobilya yapım atölyesinin duvarına da çarpan tır çalışanlara korku dolu anlar yaşattı.
Olay yerinde Tırın şoförü Recep Tezcan’a ilk acil müdahaleyi Belen Sarımazı Aile Sağlığı Merkezi doktorları Mustafa Ertunç ve İsmail Seler yaptı.
Doktor Ertunç,  “Araçta sıkışmıştı onu çıkarttık. Şoföre ilk müdahaleyi biz yaptık. Yaralının göğüs travması vardı. Konuşuyordu bilinci açıktı. Serum taktık gerekli müdahaleleri yaptıktan sonra ambulans ile hastaneye gönderdik. “ dedi.
Enes Yalçın adlı temlik görevlisi ise önce bir gümleme sesi duyduğunu ve ardından bir toz bulutu oluştuğunu Tankerin o sırada yanından geçerek bariyerlere ve ardından ağaçlara çarparak durduğunu söyledi.
Mustafa Kayaförü adlı bir vatandaş ise Tankerin ışığa girmemek için yoldan çıkarak bariyerlere çarptığını belirterek tanker şoförünün bu hareketiyle faciayı önlediğini belirtti.
Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu Belen’de yine bir faciadan dönüldüğünü belirterek, yaşanan kazaların büyük bir çoğunluğunun büyük araçların şehir merkezinden geçmesi olduğunu söyledi. 
Başkan Vurucu bunu önlemek içinde otobana bağlanacak 19 kilometrelik yolun yapılması, otobanın devamı itibariyle bununda yatırım programına alındığını belirtti.
Yaşanan olayda tırın uçurumdan aşağı yuvarlanması bölgedeki güvenlik kameralarına yansırken, kazaya tanıklık edenler de yaşadıklarını anlattı.
Freni boşalan tankerin çarpmasıyla yoldan çıkarak düşen tırın mobilya atölyelerine çarpmasıyla deprem olduğunu zannettiklerini ve hala şokta olduklarını söyleyen mobilyacı Mahmut Sürmeli, “Babamla birlikte burada çalışıyorduk. Zelzelemi oldu acaba diye dışarı çıktık baktık ki Tır duvarımıza çarpmış. Allah yüzümüze baktı buna şükür. “ dedi.
Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri, ilk müdahalenin ardından tanker sürücüsü Tunay ile tır sürücüsü Tezcan'ı İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
 
 
 
 
 
Belen’de Faciadan Dönüldü! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar