Skip Navigation Links

Başkan Savaş TGRT Haber’e Konuk Oldu

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 22 Haziran Perşembe günü TGRT Haber ekranlarında yayınlanan “İftara Doğru” programının ca

Başkan Savaş TGRT Haber’e Konuk Oldu

Gündem   A+a-

 
Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 22 Haziran Perşembe günü TGRT Haber ekranlarında yayınlanan “İftara Doğru” programının canlı yayın konuğu oldu.
 
 
FARKLI DİNLERİMİZLE BAYRAMLARIMIZI BİRLİKTE KUTLUYORUZ.
 
Sunuculuğunu Mustafa Toköz’ün üstlendiği programda farklı renkleriyle birlik oluşturan Hatay’ın hoşgörü üslubunu anlatarak sözlerine başlayan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Hatay üç semavi dine ve farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış çok önemli, kimliği olan bir şehirdir.  Bu kimliğiyle insanlarımız, paylaşmayı ve farklı görüşteki inançlara saygı duyarak yaşamayı biliyor. Buradaki yaşantımız saygı çerçevesinde geçiyor ve farklı semavi dinlerin inançlarını, bayramlarını birlik içinde kutluyoruz. Hatay’da herkes kendi dinini yaşar, farklı renklerde dinini yaşayan insanlara da saygı gösterir. Ramazan ayının maneviyatını doya doya yaşadık.  Sonlarına yaklaşırken tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı ve geçtiğimiz Kadir Gecesi’ni tebrik ediyorum. Manevi duyguların dorukta yaşandığı bu günlerde dünyaya barış, kardeşlik, huzur gelsin ve insanlar birbirini anlayabilsin diyorum” dedi.
 
 
RAMAZAN AYI’NI DAYANIŞMA İÇERİSİNDE YAŞADIK
 
 
Ramazan ayı boyunca il geneli yapılan etkinlikler hakkında izleyicileri bilgilendiren Başkan Savaş, “Bu manevi ayda aç, açıkta kimse kalmasın,  ihtiyaç sahiplerinin yanında belediyemiz olsun diyerek her gün bir ilçemizde iftar sofralarımızı kurduk. Bu sofralarda ortalama 10.500 kişiyle birlikte oruçlarımızı açtık. Bunların dışında ilimizin büyük ilçeleri olan Antakya ve İskenderun’da Ramazan ayı boyunca iftar sofraları kurduk. İftarı evinde geçiremeyen vatandaşlarımızın için devlet hastanelerimizin önünde çorba dağıtımı gerçekleştirdik. Yaşlılarımızın, ekonomik durumu zayıf olan vatandaşlarımızın ve engelli kardeşlerimizin  ‘Evde Bakım Hizmetleri’ çerçevesinde bakımlarını yaparak, onlara Ramazan Ayı boyunca yemek yardımında bulunduk. Bunların yanı sıra sınırda görev yapan 250 askerimize ve emniyet görevlilerimize her gün iftar yemeklerini ulaştırdık. Yaklaşık olarak 4 ila 6 bin arası ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza aylık 100 TL değerinde gıda yardımı yapıyoruz. Kimsesiz çocuklarımıza giyim yardımları,  sivil toplum örgütlerine ve ihtiyaç sahiplerinin talepleri doğrultusunda toplu yemek yardımlarında bulunuyoruz. Ramazan ayının keyifli geçmesi adına ilimizde gezici ‘Ramazan Eğlenceleri’ yapan tiyatro grubuyla ilçelerimizi dolaşıyoruz. Merkez ilçe Antakya Atatürk Parkında da Ramazan eğlencelerinin düzenlendiği büyük bir alan düzenledik. Vatandaşlarımızın eğlenerek vakit geçirebileceği, alış veriş yapabileceği stantlar kurduk. Manevi olarak Ramazanı bu şehirde dayanışma içerisinde kutlamaktan onur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.
 
 
Programın sunucusu Mustafa Toköz’ün, EXPO 2021’in Hatay’da gerçekleşecek olmasına ilişkin sorduğu sorulara da içtenlikle yanıt veren Başkan Savaş, Hatay’ın ve Hataylıların özgüveni yüksek ve dayanışma kültürünü sahiplenen kimlikleri olduğunu belirtti.
 
 
Ayrıca EXPO 2021 için 1 yıldır yoğun çalışma temposu içinde olduklarını ve emeklerinin karşılığını 10 Mayıs’ta atılan imzalar ile aldıklarını da sözlerine ekleyen HBB Başkanı, “Bu yılın Eylül ayı içerisinde EXPO’nun yapılacağı yerler belli olacak. Biz şu anda ev ödevimize titizlikle hazırlanıyoruz. Hatay, böylesine saygın ve değerli bir organizasyonu hak ediyor. Suriye’de 6 yıldır devam eden savaştan dolayı maddi ve manevi anlamlarda olumsuz etkilenen şehrimiz, EXPO ile moral kazanacak. Savaş bir gün mutlaka sona erecek ve biz kendimizi buna hazır tutmalıyız. Medeniyetler Bahçesi teması ile en az 2 buçuk milyon yerli ve yabancı turisti şehrimizde ağırlayacağız. EXPO sonrası da şehrimize gelecek turist sayısında artış bekliyoruz. EXPO 2021, bizim eski parlak günlerimize dönüşümüzün lokomotifi olacak” dedi.
 
 
EXPO’nun Hatay’a hangi alanlarda katkı sağlayacağı sorusuna Başkan Savaş, “EXPO tarih kültür sanat eğitim eğlence ticari kollarda ama en önemlisi bahçecilik alanında sergileniyor. Dünya’daki 3. Büyük organizasyon. Bu organizasyonların ilki Olimpiyatlar,2’incisi Dünya Kupası ve 3’üncüsüEXPO’dur. EXPO 1960’tan sonra yapılmaya başlanıyor. Bu organizasyon gerçekleştirildiği her şehre ve ülkeye büyük katkılar sağlamıştır. EXPO Şehirlerinve ülkelerin marka değerini yükselten bir organizasyondur. Turizm anlamında kalıcı gelirlere sahip olmanızı sağlıyor. EyfelKulesi, ve Londra’daki High Park EXPO sonrasında bu şehirlere ve ülkelere kalıyor. Eyfel Kulesi için 40 milyon turist Paris’e gidiyor. Bizim elbette hedefimiz 40 milyon turist değil ama bu aşamada moral ve motivasyon elde etmeyi; tanınırlık ve turizme katkı sağlamayı amaçlıyoruz.
 
 
HATAY’A ÖZGÜ TIBBİ VE AROMATİK ÇİÇEKLER EXPO’YLA DÜNYA PAZARINA AÇILACAK
 
 
Hatay’ın bilinmeyen bir serveti olduğunun altını çizen Başkan Savaş, dünya pazarında büyük değere sahip bitki türlerinin Hatay’da da bulunduğunu ancak bunların tanıtımının yeterli düzeyde olmadığına dikkat çekti. EXPO ile Hatay’ın bitki çeşitliliğinin de dünyaya tanıtılacağını belirten Başkan Savaş,  “Asya, Avrupa ve Ortadoğu’da en çok endemik bitkisi olan yer Hatay. Hatay’ın kendine özgü 300 çiçeği var 3000’e yakın çiçek çeşidimiz var. Biz bunların marka değerini arttırmak istiyoruz. Bizimle aynı alandaki tıbbı ve aromatik bitkilerden Fransa 22 milyar Euro kazanıyor biz ise 50 milyon Euro kazanıyoruz. Bu Hatay’a çok büyük değer katacak. Hatay’ın altyapısını hızlı bir şekilde yapmamıza ve Asi Nehri’ni rehabilite etmemize katkı sağlayacak. Tarihi dokuyu restore etmemize katkı sağlayacak. Ulaşım alanında eksiksiz bir ulaşım ağına sahip olmamızı sağlayacak. Tıbbi ve aromatik bitkilerimizi değerlendirmemize katkı sağlayacak Tarih, kültür ve medeniyetin yanı sıra bütün bu değerlerin dünyayla paylaşılması Hatay’ın marka değerine katkı sağlayacak. Biz bunu6 aylık bir süreç olarak düşünmüyoruz. 600’ün üzerinde yemek çeşidimiz var. EXPO’da bunların da sunulduğu eğitim, tarih kültür ve eğlence aktivitelerinin düzenlendiği bir organizasyon hedefliyoruz. EXPO alanının bir kısmı deniz kenarında diğer kısmı da Amik Ovası tarafında yapmak istiyoruz. Elbette buna biz değil EXPO yönetimi karar verecek” ifadelerini kullandı.
 
6 yıldır yaşanan savaşın Hatay’ın ekonomisini olumsuz etkilediğini ifade eden Başkan Savaş, “Hatay’ın 6 yıldır savaşın ortasındaymış gibi algılanmasından rahatsızız. Bu durum bizim ekonomimizi sığlaştırdı. 12-13 ülkeye ihracatımızı engelledi” dedi.
 
 
BAŞKAN SAVAŞ İSLAM ALEMİNİN RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI
 
Programın sonunda Başkan Savaş tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutlayarak, ”Bayram yaklaşıyor biz bu bölgede ve dünyada kan görmek istemiyoruz. İstiyoruz ki insanlar rahmet içerisinde,huzurlu olsunlar. Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’ sahabelerine ve çocuklarına baktığı gibi güzel baksınlar. Hepimiz bayramda huzur için kucaklaşalım istiyorum. Herkese hayırlı bir bayram diliyorum” ifadelerine yer verdi. 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet