Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İSTE Kıyıya Vuran Dev Balinayı İncelemeye Aldı!

Nesli tükenmekte olan dev balina kemiklerinden ayrıştırılarak bulunduğu yere gömüldü.

İSTE Kıyıya Vuran Dev Balinayı İncelemeye Aldı!Web
TV

Gündem   A+a-

 Hatay'ın Arsuz ilçesinde nesli tükenme tehlikesinde olan ve kıyıya vuran ölü balinayla ilgili incelemelerde bulundu. İskenderun Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi görevlileri yaptıkları inceleme sonrası bulunduğu yerden kaldırılamayan balinanın kemiklerinden ayrıştırılarak bulunduğu yerde kepçeler vasıtasıyla gömüldü.
Edinilen bilgilere göre, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi görevlileri balinayı almak üzere geldiği kıyıda balinanın kemiklerinin çoğunun denize döküldüğünü gördü.
Görevliler tarafından kemiklerinin birçoğu denize dökülmüş ve kaldırılamayacak durumda olduğu için kemiklerinin bir kısmını topladılar ve ardından kepçe yardımıyla kıyıya vurduğu yere gömdüler.
Balinadan çıkarılan kemikler üniversitenin aracına konularak İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi’ne getirildi. Buradaki laboratuarda incelemeye alındı.
Balinanın tür olarak 70 yıla kadar yaşaya bildiği belirtilirken, 2 bin 800 metre derinliğe kadar indikleri ve de şuana kadar bu türde rastlanan en ağır balinanın 65 ton olduğu ifade edildi.
 
 
 
İSTE Kıyıya Vuran Dev Balinayı İncelemeye Aldı! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş