Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kuru İğneleme Yöntemiyle Ağrıları Son Buldu

İsviçre’de tedavi görmesine rağmen boyun ve omuz ağrıları azalmayan Melek Candemir, Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon

Kuru İğneleme Yöntemiyle Ağrıları Son Buldu

Gündem   A+a-

 
İsviçre’de tedavi görmesine rağmen boyun ve omuz ağrıları azalmayan Melek Candemir, Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mahmut Aslan’ın destek tedavisi olarak gerçekleştirdiği kuru iğneleme yöntemiyle ağrılarından kurtuldu.
Kuru iğnelemeyi,ağrının görüldüğü hassas noktalara, aralıklarla3 seans şeklinde uyguladıklarını ifade eden Uzm. Dr. Aslan, bu yöntemin yan etkisi olmadığını, zararsız bir uygulama olduğunu belirtti.
 
“İsviçre’de çare bulamadığım ağrılarım, kuru iğnelemeyle son buldu”
 
Tedaviyle beraber ağrılarının kalmadığını ifade eden Melek Candemir, “Yaklaşık bir yıldan bu yana tedavi görmeme rağmen, boynumda ağrı ve kollarımda uyuşmalar oluyordu. Kolumu kaldıramayacak durumdaydım. İsviçre’de doktora gittim, ilaç kullandım. Bir süre sonra yine ağrılarım oluyordu. Ardından her iki omzuma kortizon uygulandı. Fakat bir faydasını görmedim. Değişik doktoralara gittim, bir çare bulamadım. Ailemin yanına Dörtyol’a geldim. Ağrılarım devam edince, Mahmut Bey’e muayene oldum. Muayene sonrası 3 seans kuru iğneleme yöntemi uyguladı bana. Şuan ağrım yok diyebilirim” açıklamasında bulundu.
 
“Kuru iğneleme ilaç içermemektedir”
 
Kuru iğneleme tedavisinin, yan etkisi olmayan, tedavi edici ve zararsız bir uygulama olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Mahmut Aslan, “İğne, herhangi bir ilaç içermediğinden ‘kuru iğne’ olarak adlandırılır. Hastalarda fizik tedaviye ek olarak destek tedavisi şeklinde uygulanmaktadır. Bu tedavi yöntemi, akupuntur iğneleri ile yapılmaktadır. Boyun fıtığı ve kireçlenmesi, bel fıtığı ve kireçlenmesi, sırt ağrıları geçmeyen dirençli omuz ağrılarına yardımcı tedavi olarak, migren ve gerilim tipi baş ağrısı, kollarda sinir sıkışması görülen hastalarda bu tedavi yöntemini uygulayabiliyoruz” açıklamasında bulundu.
 
“Tedavi 3-5 seans uygulanmaktadır”
 
Kuru iğnelemenin uygulanışı hakkında bilgiler veren Uzm. Dr. Aslan, “Öncelikle uygulanacak olan ağrılı bölge steril edilir. Daha sonra akupunktur iğneleri doktor tarafından batırılır. İğneler yaklaşık 10-15 dakika batırılmış halde bekletilir. Burada amaç ağrılı kas spazmlarının, kasılmalarının gevşetilmesidir. Ardından duruma göre sıcak uygulama gibi ek tedavi yöntemleri uygulanabilir. Tedavi, hastanın mevcut şikâyetlerine göre ortalama 3-5 seans şeklinde değişebilmektedir.Belli aralıklarla seans sayısı arttırılabilir” dedi. 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar