Skip Navigation Links

ATHİB Yeni Pazarlara Yelken Açmaya Devam Ediyor

Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) ihracata son hız devam ederken, bölgeye katma değer yaratmayı da sürdürüyor.

ATHİB Yeni Pazarlara Yelken Açmaya Devam Ediyor

Gündem   A+a-

 
Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) ihracata son hız devam ederken, bölgeye katma değer yaratmayı da sürdürüyor. 2017 yılının ilk beş ayında 384 Milyon Dolar ihracat rakamına ulaşan ATHİB, 2016 yılına kıyasla tam % 12 ihracat artışı yakaladı.
 
Mayıs ayında gerçekleşen 76 milyon dolarlık ihracatı değerlendiren ATHİB Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, ihracatta yaşanan olumlu artışın oldukça sevindirici olduğunu ve hedeflere günden güne daha da çok yaklaşıldığını belirtti.
 
- TUNUS VE İRAN’A TEKSTİL İHRACATI ARTIŞTA
 
Özellikle yeni pazarlara ulaşılması konusunda mayıs ayında yaşanan gelişmelere de değinen Kıvanç, en büyük üç ihracat pazarından birinin mayıs ayında Tunus olduğunu ifade etti. Bunun yanında özellikle İran pazarında da hem miktar hem değer bakımından          % 60’lara ulaşan artışın bölge ihracatçısı ve Türkiye ihracatı bakımından oldukça önemli olduğunun altını çizerek, dokuma kumaşların % 40 pay ile en önemli ihraç ürününü oluşturduğu Mayıs ayında, örme kumaşların ikinci, pamuk ipliğinin üçüncü sırada geldiğini vurguladı.
 
Tasarımın önemine dikkat çeken Kıvanç, bölgeye katma değer katmak adına çalışmalarının devam edeceğini ve yapılacak olan yeni projeler ile bölgeyi adeta bir tasarım üssü haline getireceklerini açıkladı.
 
- DOKUMA KUMAŞ TASARIM YARIŞMASI’NDA MARKA OLDUK
 
İhracat ile tasarım arasında güç birliği yapılarak arzu edilen seviyeye ulaştırılmasında ATHİB olarak sonuna kadar destek vereceklerinin altını çizen Kıvanç, 6 yıldır tasarım kültürünün bölgede yerleşebilmesi için Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’nı ATHİB olarak düzenlediklerini, yarışmanın artık bir marka olduğunu ve bölgedeki tasarım potansiyeli ile tasarımcıları buluşturduklarını kaydetti.
 
Ekim ayı içerisinde yapılacak olan 6.ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’nda bu sene önemli değişikliklere de imza atacaklarını belirten Kıvanç, ihracatı arttırabilmek adına tüm güçleri ile çalışacaklarının altını bir kez daha çizdi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet