Skip Navigation Links

Samandağ Belediyesi Yaylıca İpek Evinde Hasat Sevinci

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir,Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir öncülüğünde başlatılan

Samandağ Belediyesi Yaylıca İpek Evinde Hasat Sevinci

Gündem   A+a-

 
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir,Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir   öncülüğünde başlatılan ve İşkur il müdürlüğü,Halk Eğitim Müdürlüğü iştirakiyle devam eden İpek kozası yetiştiriciliği ve dokuma kursları başarıyla ilerliyor.
 
Yaylıca İpek Köyünü ziyaret eden Samandağ Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Kurucusu ve Samandağ Kadın Dayanışma derneği Başkanı Hülya Nehir, Yaylıca mahallesinde ilk hasadı yaptıklarını ve kursun başarıyla gerçekleşmesinden dolayı mutluluğunu ifade etti.
 
Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir : “Mağaracık İpek evinden sonra Yaylıca İpek evindeyiz.Bu yıl ilk defa burada ipek kozası yetiştiriciliği ve dokuma kurslarını başlattık. Buradaki kadın arkadaşlarımızla kozanın,tırtılından beş evresini tamamlayana kadar çalıştık bugün hasadı gerçekleştirmiş bulunuyoruz.Hasadı gerçekleştirdikten sonra kozaları ayıklıyoruz.Kozayı temizleyip ayıkladıktan sonra boğdurma işlemi gerçekleştirilecektir. Boğdurma işleminden sonra bu işin ipe dönmesiyle ilgili iplik çekme işlemini gerçekleştireceğiz. İlk defa bu deneyimi burada yaşadık. Çok mutluyuz gururluyuz İlk defa bu bölgede denememize rağmen verim alabildik.Buradaki kadın arkadaşlarımızın başarısıyla ilgili olarak olarak da buraya gelip kadınlarımıza eşlik etmek bizlere keyif veriyor. Burada iyi başlangıç yaptık.Dilerim ki önümüzdeki dönede burası bölge  kadınının önemli bir geçim kapısı olur. “dedi.
 
Fikriye Nur:”Bu kursa katıldığım için çok mutluyum .Yaklaşık 2 aydır buradayız.Mahalle halkımıza güzel bir kazanım oldu.Kadınlar açısından önemli bir gelir kaynağı olacağını düşünüyoruz.Samandağ Belediyesine çok teşekkür ediyoruz.İnşallah bu işin devamı gelir. Daha önce bölgemizde yapılan unutulmaya yüz tutmuş bir zanaat  canlandırıldı. Dut ağaçlarını ekerek bu işi daha büyütebiliriz. Köyümüzün iklimi de toprağı da buna uygundur. “dedi.
 
Gonca Bozoğlan:”Bu kurs kapsamında 2 aydır  ipekçilikle uğraşıyorum.Annelerimiz,dedelerimiz yapmış bu işi.Bu mesleğin canlandırılması  için bu çalışmaları başlatan Samandağ Belediyesine Teşekkür ederiz. “dedi. 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet