Skip Navigation Links

'Dansların Kardeşliği' İzleyenlerden Tam Not Aldı

'Dansların Kardeşliği' adlı gösteri Anadolu Ateşi tadında,büyüleyici bir şov oldu.

 'Dansların Kardeşliği' İzleyenlerden Tam Not Aldı Web
TV

Eğitim   A+a-

 Bahçeşehir Koleji İskenderun Kampüsü Halk Oyunları ve Modern Dans Kulüplerinin yıl boyu yaptığı çalışmaların sahnelendiği 'Dansların Kardeşliği' adlı gösteri Anadolu Ateşi tadında, Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli yerlerinden dansların sergilendiği büyüleyici bir şov oldu.
Dansların arasında izleyenlere sıradaki gösterinin kökeni ve içeriği hakkında kısa bilgiler de verilen programın sunuculuğunu, aynı zamanda öğrencilerin çalıştırıcılığını üstlenmiş olan, halk oyunları eğitmeni Zübeyde Özcan yaptı. İlk olarak Modern Dans Kulübü öğrencileri 'Uyanış' adlı, bale ve caz dansını harmanlayan bir tür olan lirik dans gösterisini sundu. Kocaman yürekli küçük öğrencilerin, izleyenlerin tüylerini diken diken eden dansından sonra sahneye Küba esintileri taşıyan Salsa grubu geldi. Bu kıvrak dansın ardından Halk Oyunları Kulübü Hatay yöresine ait bir oyunla sahne aldı. 
Ortaokul Modern Dans Kulübü öğrencilerinin gösterisinden sonra şehrin varoşlarında yaşayan gençlerin kendini ifade biçimi olarak ortaya çıkmış ve dünyaya yayılmış olan break dance türünde bir örnek verildi. 
Ezan seslerinin çan sesleriyle barışık bir şekilde yankılandığı Mardin'den, her karesi sevgi ve kardeşlikle işlenmiş Reyhani oyununu, Ege denilince akla ilk gelen oyun olan Zeybek izledi. Sırada Toros Dağlarının yeşili ile Akdeniz'in mavisinin kucaklaştığı Silifke'de, kıtlıktan bolluğa kavuşma törenini canlandıran Türkmen Kızı oyunu vardı. İlkokul öğrencisi kız öğrencilerin başarıyla oynadığı Türkmen Kızından sonra bizim bile Yunan halk oyunu olarak bildiğimiz Sirtaki vardı; Sirtakinin aslında Bizans'ta kasap loncalarında oynanan Kasap Havasından doğmuş olduğunu, Hasapiko adıyla oynandığını belirten Zübeyde Özcan, sahneyi sirtaki oynayacak olan ekibe bıraktı. Daha sonra moda olduğu yılların tüm dinamizmiyle Twist dansı yapıldı. 
Programın sonunda, tüm dansçılar ve onları çalıştıran öğretmenlerin dansına, Bahçeşehir Koleji İskenderun Kampüs Müdürü Mustafa Uçan da eşlik ederken, izleyicilerin de aynı coşkuyu paylaşıyordu ve salonda gösterinin adına uygun olarak dostluk, sevgi, birlik ve beraberlik havası hakimdi. 
 
 
 'Dansların Kardeşliği' İzleyenlerden Tam Not Aldı  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet