Skip Navigation Links

15 Temmuz Ruhunu Şiirlerinde Yaşattılar!

‘Kahraman Türk Askeri’ şiiriyle ikinci olan Şırnak’lı ortaokul öğrencisi Hatice Eski: ‘Bu psikoloji bu atmosferi anlayan bir çocuğum’

15 Temmuz Ruhunu Şiirlerinde Yaşattılar!Web
TV

Eğitim   A+a-

 ‘Şehitlerimizi çok seviyorum, asıl gayemiz ülkemize, Türkiye’mize, yakışan birer nesil olmak’
Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde İskenderun Namık Kemal Ortaokulu tarafından Türkiye geneli ‘15 Temmuz Ruhu’ isimli şiir yarışması düzenlendi.
Türkiye’nin birçok ilinden binin üzerinde öğrencinin şiirleri, İskenderun Namık Kemal Ortaokulu Türkçe öğretmenleri tarafından büyük bir titizlikle incelendi. Antakya Üçgedik Ortaokulu öğrencisi Kamil Can Aşar’ın ‘Can Vatan Hak Canan’ adlı şiir birinciliği, Şırnak Vali Aydın Arslan Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi Hatice Eski’nin ‘Kahraman Türk Askeri’ adlı şiiri ikinciliği, İstanbul Era Koleji öğrencisi Ege Batu Atasavun’un ‘Halis Er Ömer’ adlı şiiri üçüncülüğü elde etti.
‘15 Temmuz Ruhu’ isimli şiir yarışmasında dereceye girenlere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde tören düzenlendi. 
Çocuklarımıza 15 Temmuz bilincini unutturmamak için böyle bir çalışma yaptıkları için Okul Müdürü Ali Koç’u tebrik eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, “Türkiye’de ilk şiir yarışması ve gerçekten çok güzel bir çalışma. Bu gelen tüm şiirleri eserleri bir kitap haline getirmişler buda ayrı bir güzel çalışma olmuş. Ülkemizdeki tüm öğrencilerin bu şiirleri okuması lazım. 15 Temmuz’u da hiçbir zaman unutmamak lazım.” dedi.
Bu yarışmada amaçlarının 15 Temmuz’u Türkiye’ye unutturmamak olduğunu söyleyen İskenderun Namık Kemal Ortaokulu Müdürü Ali Koç, “Nasıl çocuklarımız Çanakkale’yi unutmuyor ise 15 Temmuz’da ikinci miladımızdır. Unutturmamız gerekiyordu. Bakanlığımız sayesinde Türkiye genel bin eser geldi. Bin eser arasında Türkçe öğretmenlerimiz gece gündüz çalışarak bu bin eseri 1-2-3 halinde sıraladılar. Bu bin eser arasından en iyi olarak gördüklerimizi bir kitap haline getirdik. Umarım ülke olarak bir daha 15 Temmuz’a yaşamayız ve gençlik olarak da bunu asla unutmayız” açıklamasında bulundu.
Ödül töreninde birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye ise çeyrek altın takdim edildi.
Öğretmenlerinin 15 Temmuz ile ilgili bir şiir yarışması olduğunu söylediğini anlatan ‘Can Vatan Hak Canan’ adlı şiiri ile birinciliği elde eden Antakya Üçgedik Ortaokulu öğrencisi Kamil Can Aşar, “Öğretmeniz bize bu şiiri yazarken 15 Temmuz gecesi şehit olan yiğitlerimizle empati kurmamızı istedi. Bende yazdım böyle bir şiir oluştu çok mutluyum” diyerek törende şiirini okudu.
Yarışmaya Şırnak’tan katılan ve ‘Kahraman Türk Askeri’ adlı şiiri ile ikinci olan ortaokulu öğrencisi Hatice Eski, bu olayların psikolojisini yaşayan bir öğrenci olduğunu, şehitlerimizi ve ülkemizi çok sevdiğini ifade ederek, “Şirnak’tan geliyorum. Şırnak’tan bu yarışmada dereceye girmem benim için de çok güzel bir şey oldu. Çünkü ben oranın psikolojisini anlayan bir çocuğuyum. Çünkü bunlarla sık sık karşılaşıyoruz. İçimden geleni kağıda dökmeye çalıştım. Ancak belki yeterli olmadı. Şehitlerimizi anıyorum ve ben onları çok seviyorum. Bizim asıl gayemiz ülkemize, Türkiye’mize, yakışan birer nesil olmak. Bunun içinde çaba göstermeye gayret ediyoruz” açıklamasında bulunarak duygu dolu şiirini okudu.
Kamil Can Aşar’ın annesi Sevim Aşar oğlunun böyle bir duyguya sahip olduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, “Ülkemizi bölmeyi başaramayacaklar” dedi.
Çok güzel bir yarışma olduğu ifade eden yarışmanın ikincisi Hatice Eski’nin öğretmeni Şerife Karaca, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Öğrencimizin de dediği gibi zaten böyle bir atmosferin içerisinde yaşıyoruz. İnanılmaz derecede bizim için önemli ve gururlu bir yarışma ve mutluluk oldu. Öğrencimi kutluyorum” dedi.
Hain içerden olunca kapı kilit tutmaz oğul sözüne vurgu yapan yarışmanın birincisi Kamil Can Aşar’ın Türkçe Öğretmeni Ümit Erdoğan, “Bu elim bu kötü olayın, ülkemizin üzerinde bıraktığı bu kötü izleri bu tür yarışmalarla manevi ve milli duyguları geliştirerek, ülkemize yayarak gençlerimizin ruhuna işleyerek, yaydıkları için Namık Kemal Ortaokulu’na müdürüne ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum.  Öğrencilerime şehit düşmüş bir babanın, bir evladın kendinizi onun yerine koyarak yani empati yaparak şiir yazmanızı istiyorum dedim. Öğrencim Kamil Can’da tam istediğim gibi bir şehidin ruh haliyle şiirini dile getirmiş. Harika bir şiir oldu.” dedi.
Yarışmaya katılan şiirlerden ’15 Temmuz Ruhu’ adlı bir kitap oluşturuldu. Kitabın basımına ise İskenderun Tek Koleji Kurucusu hayırsever işadamı Yılmaz Tunç sponsor olarak, “İlk duyduğumda çok etkilendim ve hemen sorgusuz kitabın basımını üstlendim. Emeği geçenleri ve tüm öğrencilerimizi bu güzel duygu dolu maneviyatı yüksek şiirlerinden dolayı tebrik ediyorum” dedi.
 
 
 
15 Temmuz Ruhunu Şiirlerinde Yaşattılar! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet