Skip Navigation Links

İSTE Öğrencileri “Dostluk” İçin Çanakkale’de!

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) öğrencileri, Dünya’nın çok çeşitli ülkelerinden gelen gençler ile 'dostluk' için Çanakkale’de buluştu.

İSTE Öğrencileri “Dostluk” İçin Çanakkale’de!

Eğitim   A+a-

 Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) Çanakkale Savaşı’na katılan ülkelerin gençlerini “Barış Ülkesi Türkiye" temasıyla “Uluslararası Dostluk Kazansın Projesi” kapsamında bir araya getirdi. Organizasyonda; Türkiye’nin ve Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen 400’ü yabancı yaklaşık 1500 genç Çanakkale'de buluştu. 
 
Kocadere Kamp Alanı’nda konaklayan gençler, tarihi ve kültürel programların yanı sıra spor etkinlikleri de yaptı. Barış elçileri olarak nitelendirilen öğrenciler, Çanakkale’nin tarihi mekânlarındaki şehitlik ve anıtları ziyaret edip, şehitler için dua okudu ve hatıra fotoğrafları çektirdi. Kamp alanında; halat çekme, badminton, basketbol, futbol, bilek güreşi, squat, voleybol, mini golf, atıcılık gibi farklı spor alanlarında etkinlikler düzenlendi. Akşamları ise yerel ezgilerin ve Çanakkale türkülerinin seslendirildiği konserler verildi, Çanakkale konulu şiirler okundu. Dünyaya Türkiye'nin bir barış ülkesi olduğu, bir huzur ülkesi olduğu mesajı verildi.
 
İskenderun Teknik Üniversitesi’ni temsilen projeye dâhil olarak Çanakkale’deki etkinliğe katılan öğrenciler; Uluslararası Dostluk Kazansın Projesi’ne katıldıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, Çanakkale’de sadece Çanakkale ruhunu yeniden hissetmekle kalmayıp, farklı milletlerden birçok yeni arkadaş edindiklerini, özellikle dostluk ve dünya barışı hakkındaki duygu ve düşüncelerini paylaştıklarını söylediler. 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet