Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Turizme Katkı Sunacak İki Dev Yol Proje

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz ekonomisine katkı sunan işadamlarını ağırladı

Turizme Katkı  Sunacak İki Dev Yol ProjeWeb
TV

Arsuz   A+a-

 Geçtiğimiz günlerde yapılan olağan genel kurulunu gerçekleştiren Arsuz İşadamları Derneği(ARİAD)’nin yönetim kurulu, başkanları Adnan Ağır ile birlikte Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’yı makamında ziyaret etti. Arsuz ekonomisine, turizmine ve iş dünyasına yönelik önemli değerlendirilmelerin yapıldığı toplantıda Başkan Nazım Culha, ARİAD’ın şehrin ekonomisini dizayn edecek ve yönlendirecek önemli bir kuruluş olduğunu söyledi.
 

Turizme değer katacak iki proje

Oldukça sıcak ve samimi bir havada gerçekleşen ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Culha, “ARİAD ile birlikte sürekli işbirliği ve güçbirliği içerisindeyiz. Bu anlamda bu kente hizmet edecek her türlü sosyal, ticari ve kültürel projelere güç birliğinin daha çok katkı sunacağını düşünüyorum” dedi.
 
Turizm hedeflerine adım adım ilerleyen ilçede çalışmaları başlayan Arsuz – Samandağ Çevlik yolunun yanı sıra Madenli Mahallesi ile Serinyol arasındaki yolun yapılmasını da Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden talep ettiğini dile getiren Başkan Nazım Culha, “Madenli – Serinyol arasındaki yol Arsuz ile Hatay Havaalanı arasını 15 dakikaya düşürecek. 2021 yılında Hatay’da gerçekleşecek olan EXPO Fuarı için yolun yapımını büyükşehire sundum, daha önce de Sayın Valimize sunmuştum. Çok büyük bir devlet yatırımı bu proje. Hali hazırda mevcut bir yol var zaten. Bu yolu eskiden madenciler kullanırdı. Mahallemizin adnda bu yüzden Madenli.. Bu yolun yapılmasıyla Antakya’dan veya havaalanına gelen yerli ve yabancı herkes Arsuz’a daha kısa sürede, direk gelebilecek” derken, bu iki yolun yapılmasıyla ilçede turizmin çıtasının yükseleceğini ifade etti.
 
 
 
 

Başkan Culha’ya teşekkür

Arsuz İşadamları Derneği Başkanı Adnan Ağır da, ilçeye değer katan çalışmalarından dolayı Başkan Nazım Culha’ya teşekkür ederek, “Bizim yanımızda yer almanızla çok güzel projelere imza atacağız. Yönetimimizin hepsi genç ve azimli. Bu vesileyle çok şanslıyız. İlk etapta,  ciddi anlamda eksikliğini hissettiğimiz yelken kulübü tarzında bir tesis kazandırmak istiyoruz. Bu konuda sizlerinde desteğini talep ediyoruz” dedi.
EXPO 2021 Fuarı’nın Hatay için çok önemli bir şans olduğunu dile getiren Başkan Ağır, bu fuarla Hatay’a gelmesi beklenen yaklaşık 2,5 milyon turistin büyük bir çoğunluğunu Arsuz’a çekmek ve ilçenin tanıtımını yapmak gerektiğini, bu bağlamda Arsuz ile Havaalanı arasını kısaltacak olan yolun da büyük önem taşıdığını ifade etti.
Turizme Katkı  Sunacak İki Dev Yol Proje videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş