Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İSTE ile İTÜ Arasında Karikatür ve Mizah Konusunda İşbirliği

İSTE Karikatür ve Mizah Topluluğu, topluluk danışmanı Araştırma Görevlisi Alper Yanar öncülüğünde İstanbul’a bir kültür gezisi düzenledi.

İSTE ile İTÜ Arasında Karikatür ve Mizah Konusunda İşbirliği

Eğitim   A+a-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Karikatür ve Mizah Merkezi’ni ziyaret eden topluluk, bilinen ilk Türk karikatüründen (1871) günümüze uzanan mizahın öyküsünün zaman çizgisindeki değişimini izledi. Topluluk Öğrencileri; Garabet Panoysan, İsmail Gülgeç, Altan Erbulak, Oğuz Aral gibi pek çok ünlü ismin eserlerini, tekniklerini ve kullandıkları çizim araçlarını da inceleme fırsatı buldu.
Geçen yıl 15.000 ziyaretçiyi ağırlayan geleneksel “Tasarım Tomtom Sokakta” etkinliğini de ziyaret eden topluluk, Beyoğlu Tomtom Sokaktaki 150'den fazla tasarımcı ve sanatçının katıldığı “Yukarı bak/up” temalı tasarım sergilerini de gezdi.
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gümüşsuyu Kampüsünü de ziyaret eden İSTE Karikatür ve Mizah Topluluğu, İTÜ Karikatür ve Mizah Kulübüne konuk oldu. İSTE’li öğrenciler, 1997 yılında kurulan ve köklü bir kulüp olan İTÜ Karikatür ve Mizah Kulübü ile etkinlikler ve projeler hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. İTÜ Karikatür ve Mizah Kulübü tarafından yayınlanan “Bee Comics” mizah dergisinin editörü ile de görüşen öğrenciler kendilerinin hazırlayacağı dergi içeriğinin oluşturulması ve basımı konularında da bilgi aldı. İTÜ Karikatür ve Mizah Kulübü öğrencilerinin daveti üzerine birlikte kısa bir şehir turu yapan İTÜ’lü ve İSTE’li öğrenciler İstanbul Boğazı Manzarası eşliğinde sohbet etme imkânı buldular.
Konakları ve köşkleriyle öne çıkan Kadıköy’de 1906 yılında inşa edilen ve sonradan Kadıköy Belediyesi’nce Karikatür Evi’ne dönüştürülen tarihi konağı da ziyaret eden Topluluk Öğrencileri karikatür sergisini gezdi, birçok yerli ve yabancı karikatüristin eserlerini inceledi. Öğrenciler daha sonra, Üsküdar Vapur İskelesinde şehir hatları vapurunda düzenlenen Karikatür Festivaline Katıldı. 100'den fazla eserin sergilendiği festivalde sergiyi gezen topluluk üyeleri, ardından ünlü karikatüristler Ahmet Altay, Murat Uzun ve Abdurrahman Ayan ile sohbet etme fırsatı buldu. Festival kapsamında düzenlenen çalıştaya katılan İSTE’li öğrenciler, usta karikatüristlerden karikatür çiziminin püf noktalarını öğrendiler ve kendi karikatürlerini çizdiler. Ustalardan yüksek not alan topluluk öğrencileri ünlü oyuncu ve çizer İlker Sefa ile festivale ev sahipliği yapan vapurun üst katında çay içip mizah üzerine sohbet ederken, martılara da simit atmayı ihmal etmediler.
Mizah etkinliklerinin yanı sıra şehri gezme fırsatı da bulan İSTE Karikatür ve Mizah Topluluğu üyeleri; Galata Kulesi, Dolmabahçe Sarayı, Ayasofya, Sultanahmet Camii, Mısır Çarşısı, Tarihi Recai Efendi Kütüphanesini ziyaret etti. Boğaz turu ile geziyi tamamlayan Topluluk İSTE'ye dönmek üzere İstanbul’dan ayrıldı. Oldukça keyifli ve verimli bir teknik gezi yaptıklarını belirten Topluluk danışmanı Arş. Gör. Alper Yanar; “Gezinin düzenlenmesi için topluluğumuza destek olan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Türkay Dereli’ye ve Rektör Danışmanımız Doç. Dr. Yasemin Bircan Yıldırım’ a teşekkürlerimizi sunarız, ayrıca bu etkinliğin dolu dolu geçmesi için organizasyona çokça emek veren öğrencilerimiz Fatih Furkan Kurt, Göktuğ Bayraktar ve Ali Erikci’ ye teşekkür ederiz” sözleriyle teşekkür etti.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş