Skip Navigation Links

Samandağ'da Açılan Resim Sergisi Büyük Beğeni Topladı

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Samandağ Belediyesi destekleriyle Kuşalanı Ortaokulu tarafından düzenlenen okul sergisi

Samandağ'da Açılan Resim Sergisi Büyük Beğeni Topladı

Gündem   A+a-

 
Hatay Büyükşehir  Belediyesi ve Samandağ Belediyesi destekleriyle  Kuşalanı Ortaokulu tarafından düzenlenen okul sergisi 75.yıl Cumhuriyet parkında açıldı, öğrenciler tarafından yıl içinde yapılan yaklaşık 75 eser sergilendi.
 
 Halka açık ve açık hava da gerçekleşen sergi, izleyiciler tarafından beğeni topladı. 
Serginin açılış törenine İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Ateş, Milli Eğitim Şubesi Müdürü Adem Gürlen, İlçe Sağlık Müdürü Yahya Beyaz, İlçe Jandarma Komutanı Emrah Nergiz, okul müdürü, öğretmenler, veliler ve çok sayıda kişi katıldı. 
 
 Kuşalanı Ortaokulu Müdürü Alper Oğur  "Öncelikle bu güzel sergimize katılan herkese teşekkür ediyorum. Sergimizde emeği geçen başta Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Ferat Yolcu’yu ve değerli öğrencilerimizi bu emeklerinden dolayı kutluyorum. Parkta halka açık bu sergi gördüğünüz gibi ilgi görüyor. Göstermiş olduğunuz bu ilgiden dolayı mutluluk duyuyorum.  2016-2017 eğitim öğretim yılı sonu itibari ile Kuşalanın’dan, Samandağ’a doğru bir sanat esintisi başlatalım dedik. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz çok güzel bir çalışma sonucu yaklaşık 75 eser çalışması yaptılar. Bu eserleri Samandağ’ına taşıyıp orada halkımızla paylaşmak istedik. Birazda toplumu sanata çekmek ve bir farkındalık yaratmak istedik. Halka açık ilk sergimiz. Umarım devam eder.  Ürünlerin karşılığını aldıkları için, öğrencilerimiz çok mutlu.  Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. “dedi.
 
Sergi ile ilgili görüşlerini aldığımız Kuşalanı Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Ferat Yolcu “3 yıldır Kuşalanı Ortaokulunda Görsel Sanatlar Öğretmenliği yapmaktayım. Bu sergiyi akrilik tekniği, yağlı boya ve karakalem çalışmalarından oluşturduk. Öğrencilerle 1 yıl boyunca beraber yaptığımız ve kendi yaratıcılık süzgeçlerinden geçirdiğimiz eserlerimiz içerisinden sadece 75 adet eserle katıldık. Amacımız öğrencilerin bu şekilde yaratıcılıklarını ve duygularını dışa vurabilecek bir zemin yaratmaktı. Toplum olarak özellikle Samandağ toplumu olarak, kadim geçmişimizden kaynaklanan bir takım hissiyatlarımızı dışarı vuramama gibi bir problemimiz var.  Sanat aslında insanın tamamiyla duygularının dışa vurumunu ortaya koyan bir zemindir. Öğrencileri bu şekilde sanat bilinciyle hissiyatlarını, duygularını, ortaya koyabilecek bir zemin yaratmaya çalıştık. Özellikle bu sergiyi parkta açmamızın temel sebebi bütün halkı bu işin içerisine dâhil etmektir. Bizim sergimizin konsepti halkın bütünlüğü ile var olan bir sergidir. Sergimizin amacı budur.  Benim özellikle Samandağ’da öğrencilerle beraber açtığım ilk sergidir. Bu sergi eminim ki hem çocuklara hem de Samandağ toplumuna ciddi anlamda bir ışık olacak ve bunu çok daha iyi zeminlere taşıyacağız.  Elimizdeki var olan imkânlarla çok daha iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum. Bu sergi bunu gösteriyor. “dedi.
 
Sergiyi izleyen velilerden Demet Ekşi “ Sergiyi farklı kılan parkta ve açık hava da olmasıdır. Kuşalanın’da ki öğrencilerimizin çalışmalarını çok güzel buldum. Çok başarılı ve profesyonelce çalışılmış.  Serginin halka açık olması çok daha güzel olmuş.  Güzel bir mekân seçilmiş.  Öğrencileri başarılarından dolayı tebrik ediyorum. “dedi.
 
  Okulun 8. Sınıf öğrencilerinden Ekin Aslan “ 5. Sınıftan beri resim çiziyorum. Resimlere ilgimin artması öğretmenimden kaynaklanıyor.  Resim olarak Eşek Arabası çizdim. Samandağ’da genellikle büyüklerimizin sürekli kullanmasından dolayı esinlendim ve sergimize yansıtmak istedim. 1 ay içinde tamamladığım resimlerimde akrilik boya kullandım ve tamamladıktan sonra üstünü vernikledim.
 
 Resim çizmek çok eğlenceli herkese tavsiye ediyorum. “dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet