Skip Navigation Links

Atatürk Ortaokulu'nda Yıl Sonu

Dörtyol Atatürk Ortaokulu “Yabancı Dil Ağırlıklı Sınıflar Yıl Sonu” etkinliği düzenledi. Okul Bahçesinde düzenlenen

Atatürk Ortaokulu'nda Yıl Sonu

Gündem   A+a-

 
Dörtyol Atatürk Ortaokulu “Yabancı Dil Ağırlıklı Sınıflar Yıl Sonu” etkinliği düzenledi.
 
Okul Bahçesinde düzenlenen yıl sonu etkinliğine Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Erdem, Dörtyol Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Bölükbaşı, Dörtyol Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Ali Gün, Dörtyol Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yavuz Çelebi, Okul Müdürleri, Veliler ve öğrenciler katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan yıl sonu etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Alaiddin Karayiğit ; “ Kaymakamım,  Belediye Başkanım,  İlçe Milli Eğitim Müdürüm,  Daire Amirlerim, Şube Müdürlerim, Okul Müdürlerim, Değerli Öğretmen Arkadaşlarım
Basınımızın Güzide Temsilcileri, Kıymetli Veliler, Sevgili Öğrenciler, Geleceği inşa edecek en iyi yatırım aracı biliyoruz ki eğitimdir. Ülkemizin sahip olduğu süper gücü yani genç nüfusunu en iyi şekilde eğitmesi; dünya değerleri arasında kuvvetli bir yapıya ulaşmasını sağlayacaktır. Köklü devletimiz binlerce yıldır bunun farkındadır.
 
Bizler bu milletin yetiştirdiği eğitimciler olarak çocuklarımızı bu kaygıyla geleceğe hazırlıyoruz. Bakanlığımızın izinleri doğrultusunda göreve geldiğimiz günden beri İngilizce ağırlıklı sınıflar oluşturarak  çocuklarımıza dil eğitimi veriyoruz. 5. Sınıf öğrencilerimiz ölçme ve değerlendirme sonuçlarına göre 9. Sınıf seviyesinde gramer bilgisine sahip oluyorlar. Aynı zamanda dil eğitiminde çıktı almakta en çok zorlanılan konuşma ve telaffuz konusunda da biraz sonra göreceğiniz üzre oldukça iyiler. Atatürk Ortaokulu ikinci hatta üçüncü bir dilin ne kadar önemli olduğunun farkında… Birden fazla dil konuşabilen bir birey sadece dil bilmekten öte o dilde düşünebilen o dilde mantık yürütebilen olaylara farklı gözle ve duyguyla yaklaşmayı öğrenen bir kişi olmaktadır. Bu sebeple 6. Sınıflarımızda da dileyen öğrencilerimize Rusça dersleri seçmeli ders olarak okutulmuştur. Bu uygulama mantığıyla hareket edildiği için özgüveni daha yüksek ve farklı bakış açıları yakalayabilen nesiller yetiştirdiğimizi düşünmekteyiz. Gelecek yıl mezun verecek olan yoğun dil eğitiminden geçmiş öğrencilerimiz sizler de göreceksiniz ki önceki yıllara oranla çok daha başarılı olacaklar. Ve aldıkları bu eğitim tüm derslerine yansıyacaktır.
 
Yine gururunu yaşadığımız bir diğer etkinliğimiz de TÜBİTAK BİLİM FUARI’dır. İngilizce Ağırlıklı sınıfların gösterilerinin ardından fuarı gezeceğiz. Öğrencilerimiz ülkemizin bilim ve teknoloji ihtiyacını karşılamak için emek sarf etmeye hazır olduklarını fikirleriyle bizlere gösterecekler. Belki çok amatörce gelecek bazıları ancak unutulmamalıdır ki her fikir bir başka fikrin üzerine inşaa olduğunda gelişiyor demektir. Bu güzel fikirler büyüyerek ülkemizi hak ettiği yere taşımalıdır.
 
Öğrencilerimizin gözlerindeki bu ışıltıya beraber şahit olduğumuz için çok mutluyum. Öğretmenlerimizin emeklerinden dolayı gururluyum. Başta Sayın Kaymakamımız Recep Soytürk olmak üzere hepinizi saygıyla selamlar, gurur dolu dakikalar dilerim” dedi.
 
 
Yapılan konuşmaların ardından okul öğrencileri tarafından hazırlanan projeler tanıtıldı, müzikli gösteriler, tiyatro ve skeçler sunulduğu etkinlik katılımcılardan tam not aldı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet