Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz; 'Türkiye’nin Umudu, Günışığıdır'

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha'yı makamında ziyaret eden CHP Parti Meclis PM Üyesi Yıldırım Kaya ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dan

Arsuz; 'Türkiye’nin Umudu, Günışığıdır'

Gündem   A+a-

 
 
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha'yı makamında ziyaret eden CHP Parti Meclis PM Üyesi Yıldırım Kaya ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Mehmet Zeki Gündüz, Arsuz'u Türkiye'ye örnek gösterdi:
 
 
 
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclis(PM) Üyesi Yıldırım Kaya ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Mehmet Zeki Gündüz'ü makamında ağırladı. Yerel yönetimlerin tarım üreticileri ve tüketicilerle ilgili  CHP’nin genel tarım politikasına ve bir bütün olarak ekonomiye ışık tutacak olan değerlendirmelerini genel merkeze rapor şeklinde sunacaklarını ifade eden Kaya ve Çelik, Arsuz’u kendi evleri gibi gördüklerini belirtirken, Arsuz’un belediyecilikteki başarısını öğrenip bunu Türkiye’nin başka yörelerine taşıma hedefinde olduklarını dile getirdi.
 
 
"Arsuz, önemsenen bir ilçe"
Arsuz'un oldukça bereketli bir toprağa sahip olduğunu belirterek, çiftçilerin üretim yapabilmeleri için belediye olarak üzerlerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye çalıştıklarını söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, "Sizleri görmekten mutlu olduk. Arsuz; hem partililer, hem de genel merkez tarafından önemsenen ve dikkate alınan bir ilçe. Buradaki emeklerimiz izleniyor. Size ve partimize layık olmak adına, sosyal demokrat ilkeler çerçevesinde hareket ediyoruz. Hatay ülkenin maydanoz üretiminin yaklaşık yüzde 70'ini karşılıyor. Bu üretimin de ağırlıklı olarak yüzde 40 Arsuz'dan karşılanıyor. Yeşil sebze, narenciye, balıkçılık, son günlerde ciddi bir hamle yapan muz seracılığı ciddi bir kaynak oluşturmaktadır. Ancak, bunların yeteri kadar değerlendirilmediğini düşünüyorum" dedi.
 
 
“Belediyecilikteki başarınızı öğrenmeye geldik”
CHP’li belediyelerin sadece siyaseten ürettiklerini değil, ekonomik alanda da ürettiklerini ve başardıklarını Türkiye’nin ufkuna sunmak istediklerini söyleyen CHP PM Üyesi Yıldırım Kaya, “Misafirperverliğinizden ve gülen yüzünüzden dolayı teşekkür ederiz. Her ne kadar Arsuz bizim evimiz olsa da biz yüzümüzü güneye döndüğümüzde Türkiye’nin umudu, günışığı olarak görüyoruz sizi. İçimize bir ferahlık geliyor. Arsuz ilçe olduğundan bu yana çok ciddi hamleler yapıyor. Gün geçtikçe büyüyen ve gün geçtikçe hizmetleriyle de toplumun her kesimiyle kucaklaşan hizmetler yapıyorsunuz. Biz bugün özellikle Arsuz Belediyesi’ni ziyaret edip, sizlerin kırsal alanlarda yaşanan sorunlar, özellikle sizin üreticilerin yaşadığı sorunlar veya üreticinin ürünlerini tüketiciye ulaştırma veya ulaştıramama gibi sorunları değerlendirmeleriniz partimizin genel tarım politikasına ve bir bütün olarak ekonomiye bakışına ışık olacak . Sadece siyaseten ürettikleriniz değil, ekonomik alanda ürettikleriniz ve başardıklarınızı Türkiye’nin ufkuna sunmak istiyoruz. Genel başkanımıza üreticinin ve tüketicinin yaşadığı sorunlarla ilgili fikrinizi sunmak ve daha sonra bunun hem parti programına hem de yerel yönetimler programına nüfus etmesini sağlamak istiyoruz. Çünkü referandum sürecinde kırsal alanlardaki sorunumuzu gördük. Onlarla siyasal bağ kuramıyoruz. Burada yüzde 80 -85 oranında hayır oyu alırken, kırsal kesimde yüzde 15 hayır oyu aldığımızda mutlu oluyoruz. Belli ki; burada bir sorun var.. Eğer derdimizi anlatamıyorsak, problem derdimizi anlamayanlarda değil, biz anlatamıyoruz demektir. Belli ki anlatma kanalları ve kaynaklarını farklılaştırmamız lazım. Bunun için belediyecilikteki başarınızı öğrenmeye geldik, sizden öğrendiklerimizi de Orta Anadolu’ya, Karadeniz’e ve Türkiye’nin başka yörelerine taşımaya geldik. Eğer bizlerle deneyimlerinizi paylaşırsanız bunun da Türkiye’deki sosyal demokrasiye ve Türkiye Halkına büyük katkılarınızın bir parçası olur diye düşünüyorum” dedi.
 
 
"Hatay ve Arsuz tarıma elverişli yerler"
Hatay'ın tarım açısından önemine dikkat çeken CHP Genel Başkan Danışmanı Mehmet Zeki Gündüz ise, "Tarım alanındaki üreticiler ürünlerini bin bir zahmetle üretiyorlar ama bazen masraflarını çıkaramayacak bir politika nedeniyle ürünleri tarlada kalıyor. Güvenli gıdanın olmadığı bir süreci yaşıyoruz. Üreticinin daha organize olabileceği, kendi geçimini asgaride olsa fiyatını tatmin edebilecek bir seviyede satabilmesi ve tüketiciye güvenilir gıdayı bütçeleri kapsamında rahatlatacak bir ücretlendirmede nasıl yapılabiliriz diye belediyelerin bu konudaki çalışmalarını değerlendirelim istedik. Ve Ege'den başlayarak belediyelerimizin üreticilere sunduğu imkanlar, hizmetler ve eksikler nelerdir şeklinde değerlendirmeler yapmak için belediyelerimizi gezerek, toplantılar yapıyoruz. Hatay'ın önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü Hatay uygarlık tarihin en önemli mekanlarından biri. Bu topraklar ve coğrafya tarıma çok elverişli... Bu nedenle Hatay’daki tarım organizasyonu büyük önem arz ediyor. Bu konuları sizlerden dinlemek, neler yapıldı, neler yapılamadı, eksiklerimiz neler sizlerden dinlemek, oluşturmak istenen raporla nasıl katkı sunabilirizi öğrenmek için buradayız" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, devlet desteği, sigorta primlerinin düşürülmesi, ihracatın tarıma katkıları gibi bir çok faktör değerlendirildi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar