Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Sağlık ve Medya Dünyası Bir Araya Geldi

Medyanın yapıcı gücünü kullanarak daha nitelikli hizmet sunumunun sağlanması ve daha sağlıklı sağlık haberlerinin yapılabilmesi amacıyla

Sağlık ve Medya Dünyası Bir Araya Geldi

Gündem   A+a-

 
Medyanın yapıcı gücünü kullanarak daha nitelikli hizmet sunumunun sağlanması ve daha sağlıklı sağlık haberlerinin yapılabilmesi amacıyla “SAĞLIK ve  MEDYA İLETİŞİMİ SEMPOZYUMU” düzenlendi.
 
Sempozyum İle Sağlık ve Medya Dünyası İzmir’de Bir Araya Geldi...
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İletişim Daire Başkanlığı koordinatörlüğünde, İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Doç. Dr. Nazif Erkan Konferans Salonu'nda gerçekleşti.
Hem sağlık hem de medya ayağında sağlık haberleri sunumunun en doğru şekilde yapılabilmesi için gereken formüllerin tartışıldığı yaklaşık 200 kişinin yer aldığı sempozyuma, TKHK Destek ve İdari Hizmetler Kurum Başkan Yardımcısı Dr. Sabri Medişoğlu, TKHK Şehir Hastanelerinden Sorumlu Kurum Başkan Yardımcısı Dr.Ahmet İdris Çakır, TKHK İletişim Daire Başkanı Ali Özhan, İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, İzmir Güney KHB Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan, çeşitli illerden gelen Genel Sekreterler, Basın ve İletişim Birim Sorumluları,Hastane Yöneticileri, konusunda uzman hocalar,  Isparta, Mersin ve Yozgat Şehir Hastaneleri İşletme Müdürleri ve basın temsilcileri ile birlikte çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.
 
İnsana Değer Topluma Sağlık Veriyoruz…
Sempozyuma Başkanlık yapan İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu “Biz diğer Genel Sekreterlikler gibi dört buçuk yıllık hafızası olan bir kurumuz. “Sağlığınız Mutluluğumuzdur” ve “İnsana Değer Topluma Sağlık Veriyoruz” sloganlarıyla çalıştık. Hastalara hizmet verirken bizler 24 saat çalışıyoruz ve hiç durmuyoruz. Kendi içimizdeki iyileştirmeleri, kendi içimizdeki sorunları halletmek ve bunların hepsini 24 saat boyunca kesintisiz hizmet vererek yapmak zorundayız. Ve bu anlamda medya özellikle bizim hastanelerimizde üretilen hizmetlerin halkımıza duyurulmasında, kamuoyu oluşturmada çok önemli bir araç. Etkili ve başarılı medya ilişkileri bireysel ve kurumsal olarak da zihinlerde iz bırakıyor. Doğru bir mesajın doğru kitleye ve doğru zamanda ulaştırılması gerekiyor. Bunu da sağlık ve basın kurumlarının doğru iletişimiyle olabildiğini görüyoruz. Tabi ki burada ana hedef aslında kurumlarımızdan haberi üretirken dürüst ve tutarlı olmamız. Biz kurumlarımızdaki basın temsilcilerimizle çalışıyoruz. Özellikle teknolojinin kullanımı konusu, insan hikayeleri, çalışan hikayeleri gibi konuları merkeze alıyoruz. Bugün başlattığımız ve iki gün sürecek olan Sempozyumu gerçekleştirmemizde bizlere destek olan başta sayın daire başkanımız olmak üzere tüm ekibine, yöneticilerimize ve Genel Sekreterlikte çalışan ekibime teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Daha Kaliteli Sağlık Hizmetini Nasıl Verebiliriz…
TKHK Destek ve İdari Hizmetler Kurum Başkan Yrd. Dr. Sabri Medişoğlu ise “Çok sağlıklı, verimli ve etkin bir medya ilişkisi kurmak durumundayız. Biz kendi kendine dinamik yürüyen ve 24 saat hizmet veren bir sisteme bağlıyız. Bu sistemin nasıl yürüdüğünü medya kanalı ile aksettirmek durumundayız. Bu Sempozyum bunun için çok değerli, çok iyi bir algı yönetimi yapmamız gerekiyor. Bu sistem içinde çok ilginç hayat hikayeleri oluşturuyoruz. Medyayla iletişimimizi çok iyi tutarak doğru algılanmalıyız. Artık sağlık hizmetine ulaşmak çok kolay ve daha kaliteli sağlık hizmetini nasıl verebiliriz aşamasına geçtik. Bu bağlamda çalışmalarımızı medya ve iletişim kanalı ile duyurabiliriz. Klasik medyanın dışında sosyal medyayı da etkin kullanmamız gerekiyor. Bu Sempozyum hepimize faydalı olacaktır.” dedi.
 
Konuşmaların ardından 1. günde “Sağlıkta Kriz Anında Medya Yönetimi”, “Protokol ve Organizasyon Faaliyetleri” konuları uzman ağızdan anlatılarak tartışıldı. 2. günde ise “Kamu Hastaneleri ve Medya”, “Basın Açıklaması, Prosedürler ve Hukuki Süreçler”, “Sağlık Haberciliği ve Sağlıkta Dönüşümün İkinci Fazında Medya Yönetimi (Şehir Hastaneleri Örnekliğinde)” konuları altı oturumdan oluşan sempozyumdayeraldı. Sempozyumda “Ülkemizde Yaşanan Terör Saldırıları, Afet ve Kriz Durumlarında Bilgi Kirliliğinin Önlenmesi” ve en doğru bilgiye ulaşmak için nasıl bir algoritma izlenmesi gerektiği “15 Temmuz Kalkışması’nda ve Diğer Terör Olaylarında Medya Yönetimi” Kriz Anında Medya Yönetimi konusu canlı örneklerle işlendi. Ayrıca “Sağlıkta Basın Hukuku” konusuna da yer verildi. Sağlıkta Algı Yönetimi, Sosyal Medya Yönetimi, Protokol Kuralları işlenirken “Basın Gözüyle Sağlık Haberciliği” ve “Sağlık Yöneticisi Gözüyle Basın” gibi önemli konulara da yer verildi. Son olarak Sağlıkta Dönüşümün İkinci Fazında Medya konusuyla “Sağlıkta Dönüşümün İkinci Fazında Medya”, Şehir Hastaneleri Örnekliğinde değerlendirildi. Soru cevap şeklinde ilerleyen oturumların sonunda Sempozyumun içeriğinden dolayı memnuniyetlerini dile getiren katılımcılara katılım belgeleri verildi.
 
 
İki Sene İçerisinde 11.500 Haber Koordinasyonu
Kapanış konuşmasını yapan Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İletişim Daire Başkanı Ali Özhan “TKHK İletişim Daire Başkanlığı olarak iki sene içerisinde 11.500 haber koordinasyonu yapıldı. Bu haberlerin sağlık çalışanı arkadaşlarımızın yaptıkları güzel işleri anlatmamız açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca sınır hattında görev yapan sağlık çalışanı arkadaşlarımızın yaptıkları güzel haberleri ayrı kategorilerde değerlendirmek gerekiyor. Bu sempozyum sayesinde medya ile kurumumuz arasında kurulan olumlu köprüleri yeniden inşa edeceğiz. Kurum Başkanımız Dr. Sayın Hasan Aydınlık Bey’in himayelerinde Kurum Başkan Yardımcılarımız Dr. Sabri Medişoğlu ve Dr. Ahmet İdris Çakır’ın destek, SGGM Halka İlişkiler Daire Başkanı Tolga Akkuş ile Basın Müşavirliği’nin katkıları ve Genel Sekterlerimizin katılımlarıyla uzun bir ayrılıktan sonra basın ve iletişim birimleri ailesi olarak güzel ve büyük emek harcanan bu sempozyumla İzmir’de tekrar bir araya geldik. İzmir KHB Genel Sekreterliği tarafından çok güzel ağırlandık. Çok verimli geçen bu sempozyumda başta Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, canla başla çalışan İzmir Kuzey KHB Basın ve İletişim Birimi Sorumlusu ve ekibine çok teşekkür ederiz.” dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar