Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

CHP Heyetinden Belediye Başkan Nehir’e Ziyaret

CHP PM üyesi Yıldırım Kaya ,CHP Genel Başkan eski Yardımcısı Mehmet Zeki Gündüz ,Çankaya ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclis üyesi

CHP Heyetinden Belediye Başkan Nehir’e Ziyaret

Gündem   A+a-

 
CHP PM üyesi Yıldırım Kaya ,CHP Genel Başkan eski Yardımcısı Mehmet Zeki Gündüz ,Çankaya ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Fuat Çetin Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’i ziyaret etti.Başkan Nehir’in makamında gerçekleşen ziyarete, Samandağ CHP İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan,CHP Hatay İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Hülya Nehir, CHP Hatay İl Yöneticileri Tahsin Çobancı,Semir Baklacı katıldı.
 
CHP PM Üyesi Yıldırım Kaya:”“Samandağ’daki tarımsal ürünlerin üreticileri, hayvansal ürünlerin üreticileri, tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin sorunları, bu sorunlara dair ortak çözümler üretebilmek, üreticiden tüketiciye bir köprü oluşturabilmek, bunu belediyelerimiz eliyle nasıl yapabiliriz? Daha iyisini nasıl hayata geçirebiliriz? Bunları tartıştığımız, fikir alışverişinde bulunduğumuz, Samandağ belediyemizin bugüne kadar yapmış olduğu başarılı çalışmalara bir yenisini daha ekleyebilmesinin önünü açabileceğimiz bir çalışma için geldik. Samandağ Belediyemizden öğrenmeye geldik. Öğrendiklerimizi de Türkiye’nin diğer bölgelerine taşıma çalışması için buradayız. Verimli bir görüşme oldu. Umarım İstanbul’a da, Ankara ‘ya da, İzmir’de bu verimli çalışmayı taşıyabiliriz. Samandağ Belediye Başkanımız sn. Mithat Nehir’e de sonsuz teşekkürler ederiz. “dedi.
 
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir:” Partimizin tarım ve hayvancılık politikaları hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Gelecek dönemde yerel yönetimlerde nasıl bir değişim yaşanması gerektiği, Nasıl bir politik hat üzerinde yeniden üretimin şekilleneceği, kooperatifçiliğin canlandırılması konusunda yapılması gerekenler konuşuldu. Üretim,tüketim kooperatiflerinin  yer alacağı     ve yerel yönetimlerin köprü görevi göreceği bir çalışma üzerinde istişarede bulunduk.Genel Merkezimizin bu yönde bir çalışması devam ediyor. Yerel yönetimlerin deneyimlerini paylaşabileceğimiz bir platform oluşturulmaya çalışılıyor.Bu anlamda, bizi heyecanlandıran biri fikir oluştu.Bu fikirler hayata geçirilebilirse, üretim politikaları anlamında vatandaşın kaliteli ürüne erişebilmesinin imkânlarını yaratabileceğiz. İnanıyoruz ki daha ucuz kaliteli ürüne erişmeyle ilgili belediyeler görev alabilirse kooperatifler veya daha farklı örgütlenmeler çerçevesinde ülkede ciddi bir politik değişiklik olma durumu olacaktır. Bu yeni süreçle beraber sadece yüzü birkaç parçaya bölen bir siyaset anlayışıyla iktidara ulaşmanın kolay olmayacağını ifade ettik.Direk halkın yaşantısına temas edecek, üreticinin ürettiğini satabileceği, Vatandaşımızın kaliteli ürüne ulaşımı sağlayacağı mekanizmalarla bu biraz daha fırsata dönüşebilir. Bunun üzerinden bir çalışma hedefleniyor. Bizlerde burada üzerimize düşecek ne görev olursa bunu layıkıyla yapacağımızı ifade ettik. Bu ziyaretlerinden dolayı da memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek isterim.”dedi. 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar