Skip Navigation Links

Habib-İ Neccar Hazretleri, Etkinliklerle Anılacak

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay Valiliği ve Mustafa Kemal Üniversitesi’nin(MKÜ) işbirliğiyle 18- 20 Mayıs tarihleri arasında Hatay'ın büyük manevi

Habib-İ Neccar Hazretleri, Etkinliklerle Anılacak

Gündem   A+a-


Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay Valiliği ve Mustafa Kemal Üniversitesi’nin(MKÜ) işbirliğiyle 18- 20 Mayıs tarihleri arasında Hatay'ın büyük manevi değerlerinden biri olan Habib-i Neccar Hazretleri'ni anma etkinliği düzenlenecek.
 
Adı; İslamiyet’in Anadolu'daki ilk ibadethanesi özelliğini taşıyan camiye verilen ve bu münasebetle dini manada yâd edilen Habib-i Neccar Hazretleri, İsa peygamber döneminde gönderilen elçilere iman ve inancından dolayı şehitlik mertebesine ulaşmış önemli bir şahsiyet olarak anılacak.
 
BAŞKAN SAVAŞ’IN İLİMİZİN BÜYÜK BİR DEĞERİ OLARAK NİTELEDİĞİ HABİB-İ NECCAR HAZRETLERİ, TÜM DÜNYAYA TANITILACAK
 
Başkan Savaş'ın hem şahsiyetinde, hem makamında manevi ve büyük bir değer olarak nitelendirdiği, yaşantısıyla gerek o dönem içerisinde gerekse daha sonraki dönemlerde Kuran-ı Kerim'de anlatıldığı şekliyle insanlara hep rehberlik yapmış mübarek Habib-i Neccar Hazretleri düzenlenen etkinlikler ile anılacak. Anma etkinlikleri çerçevesinde Habib’i Neccar Hazretleri’nin fikirlerinin tanıtılması ve yaşatılması amacıyla 18 Mayıs Perşembe günü saat 20.40’da Habib-i NeccarCamii'nde İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu'nun vaaz vermesi ile başlayacak. Vaaz bitimiyle birlikte, Kur'an- ı Kerim tilaveti ile hatim duası okunacak.
 
ANMA ETKİNLİKLERİ ÇERÇEVESİNDE 19 MAYIS CUMA GÜNÜ, VATANDAŞLARA ETLİ PİLAV İKRAM EDİLECEK
 
Habib-i Neccar’ın Antakya’ya olan sevgisi, mücadelesinin dini ve kültürel miras olarak değerlere sahip çıkılması amacıyla gerçekleştirilen programlar, 19 Mayıs Cuma günü de devam ederek programın açılışı saat 11.00’de Habib-i Neccar Camii’de gerçekleşecek. Ardından saat 12.00’de Habib-i NeccarCamii’nde Kur’an-ıKerim Tilaveti ve Cuma Vaazı verilecek. Cuma namazı sonrası saat 13.30’da Habib-i Neccar Camii, Ulu Camii, Miraç Camii ve Suat Yılmaz Camii’de vatandaşlara etli pilav ikramında bulunulacak.
 
Aynı günün akşamı saat 20.00’de HATMEK’te ilk olarak Şahin Gezginci tarafından ney taksimi vatandaşların beğenisine sunulacak. Ardından MKÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Sait Sıcak Habib-i Neccar Hazretleri hakkında bilgilendirmelerde bulunacak.
 
20 MAYIS CUMARTESİ GÜNÜ HABİB-İ NECCAR GELENEKSEL YÜRÜYÜŞ MERASİMİ İLE ANILACAK
 
Habib-i Neccar Hazretlerini anma etkinlikleri kapsamında Habib-i Neccar Sosyal Tesisleri’nden Habib-i Neccar Camii’ye kadar yürüyüş gerçekleştirilecek. Yürüyüşün ardından  Habib-i Neccar Camii’de kokteyl anma etkinliğine katılan vatandaşlarla buluşturulacak.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet