Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun Yüzme İhtisas’tan İki Gümüş Madalya

Türkiye 11-12 yaş Yüzme Finalleri 11-14 Mayıs 2017 tarihlerinde İstanbul’da yapıldı. Türkiye genelinden 147 takım , 692 sporcu finallerde dereceye gir

İskenderun Yüzme İhtisas’tan İki Gümüş Madalya

Gündem   A+a-

 
Türkiye 11-12 yaş Yüzme Finalleri 11-14 Mayıs 2017 tarihlerinde İstanbul’da yapıldı. Türkiye genelinden 147 takım , 692 sporcu finallerde dereceye girebilmek için kulaç attı.
                Galatasaray, Fenerbahçe, Enka, Trabzonspor, Kocaeli Yıldızlar, Bursa Emine Örnek koleji gibi Türkiye’nin en güçlü takımlarının katıldığı Türkiye Finallerine, İskenderun Yüzme İhtisas olarak Hatay’ı temsilen 2005 doğumlu Emir Peköz ve M.Utku Polat adlı iki sporcuları ile katıldı. Daha öncede olduğu  gibi , federasyonun belirlediği final barajlarını bu iki sporcu geçerek Türkiye Finallerine katılmaya hak kazanmışlardı.

                İstanbul’da yapılan Türkiye şampiyonasında Emir Peköz 50 metre Serbest teknikte 30.77 derecesi ile gümüş madalya, M.UtkuPolat 50 metre sırtüstü teknikte 35.73 derecesi ile gümüş madalya kazandılar.

                   Türkiye’de final barajı geçen yüzmede önemli takımların sporcuları ile mücadele etmek ve bu mücadeleden iki sporcunun da  dereceye girerek madalya ile dönmeleri İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü'nün yüzünü güldürdü.
 
İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü Başantrenörü Murat Kaptanoğlu;

                  " Sporcuların belli bir çalışmanın neticesinde bu haklı başarıyı elde ettiler. Bu çalışmalarda boş zamanlarından fedakarlık gösterdiler. Arkadaşlarıyla oynama veya bilgisayar başında oyun oynama yerine antrenmanlara geldiler. Aynı zamanda derslerinde de başarılı olan bu sporcularımız , düzenli ve programlı çalışmayla hem derste hemde sporda başarılı olunabileceğini bir kez daha ispat ettiler.

                   Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından organize edilen 11-12 yaş Yüzme Müsabakaları Kış ayağı sona erdi. Kış Finallerinde iki sporcumuz gümüş madalya ile başarılı performans gösterdiler. Şimdiki hazırlıklarımız 11-12 yaş Yaz ayağı müsabakaları için devam ediyor. Önümüzdeki aylarda yapılacak eleme , grup,yarı final ve final müsabakaları için hazırlıklarımız devam ediyor. Bu yaş gruplarında şimdiki hedefimiz 28-31 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan 11-12 yaş Yaz Yüzme Finaline fazla sporcu ile katılıp daha büyük başarılar elde etmektir.
                Müsabakalarda başarı gösteren sporcularımızı ve ailelerimizi kutluyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ."dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş