Skip Navigation Links

CHP İskenderun Kadın Kolları’ndan Anneler Günü Etkinliği!

CHP İskenderun Kadın Kolları ‘Annelerle umuda günaydın’ etkinliği düzenledi.

CHP İskenderun Kadın Kolları’ndan Anneler Günü Etkinliği!

Gündem   A+a-

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun Kadın Kolları tarafından düzenlenen ‘Annelerle umuda günaydın’ etkinliğinde partili kadınlar ve STK’ların bayan temsilci ve üyeleri kahvaltıda bir araya geldiler.
İskenderun Emirgan Bulvar Cafe’de düzenlenen ve yaklaşık 400 kişinin katıldığı kahvaltılı ‘Anneler Günü’ etkinliğine, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Suzan Şahin, CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, CHP Kadın Kolları Hatay İl Başkanı Filiz Haksöz, CHP İskenderun Kadın Kolları Başkanı Nilgün Selçuk, CHP ilçe teşkilatı, kadın kolları, gençlik kolları ve STK’ların bayan temsilcileri ve üyeleri katılım gösterdi.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunması ile başlayan etkinlikte, hep bir ağızdan ‘İzmir Marşı’ tüm bayanlar tarafından alkışlarla söylendi.
Daha sonra 16 Nisan Referandumu’nda gecesini gündüzüne katan ve yorulmadan referanduma katkı sağlayan CHP İskenderun kadın Kolları yönetimi sahneye davet edildi ve yönetim ayakta alkışlandı.

Selçuk: ‘Sizler Anadolu Kadınları, Sizler Kurtuluş Savaşı Destanını Yazan Kadınlarsınız’

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan CHP İskenderun Kadın Kolları Başkanı Nilgün Selçuk, “Bu özel günde önce Ulu Önder Atatürk'ümüzün annesi Zübeyde Hanımı saygı ve rahmetle anıyoruz. Hepimiz anneyiz ve anne adaylarıyız. Annelik çok kutsal bir görevdir ve annelerimizin yeri her zaman çok farklı yerdedir. Anneler var oldukça Cumhuriyetimizde yaşayacaktır. Türkiye’de umudu tesis edecek olan önce anneler, daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi olduğuna inancımız tamdır. Bizler bugünden sonra başlatılan yeni süreçte sizlerle bir arada omuz omuza vererek, bu yeni süreci birlikte yönetmek istiyoruz. Diliyoruz ki, bundan sonraki Türkiye’nin her koşulunda ne olursa olsun dimdik ayakta duran Cumhuriyet kadınları olduğumuza inancımız tamdır. Sizler ki Anadolu’nun kadınlarısınız, sizler ki, kurtuluş savaşı destanını yazanlarsınız ve sizler ki referandumu yöneten ve bu süreçte bizlere omuz veren cumhuriyet aydınlık kadınlarısınız. Sizler ki, Mustafa Kemal Atatürk’ü dünyaya getirdiniz. Sizler ki, Deniz Gezmiş’leri, Hüseyin İnan’ları, Yusuf Aslan’ları dünyaya getirdiniz. Sizler ki, hiçbir zaman yılmadınız, yıkılmadınız, vazgeçmediniz. Umudunuzu bitirmediniz. Umut bittiği an yaşam bitmiştir. Vazgeçmediğiniz an kaybetmişinizdir.” diyerek sözlerini tamamlarken davetlilere ‘Vazgeçtik mi?’ diye sordu. Tüm davetlilerin ‘Hayır’ dediği etkinlikte İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu konuşması için kürsüye davet edildi.” dedi.

Mansuroğlu: ‘Sizlerle çalışmaktan gurur duyuyorum’

Tüm Annelerin Anneler gününü kutladığını belirterek konuşmasına başlayan İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, “Böyle bir kadın örgütüyle çalışmak herkese nasip olmaz. Seçilmiş, seçilmemiş gönüllü tüm kadın çalışanlarımıza huzurunuzda özellikle referandum sürecinde göstermiş oldukları gayret için çalışmaları için teşekkür ediyorum. Hepsinin alınlarından öpüyorum” dedi.
CHP Kadın Kolları İl Başkanı Filiz Haksöz’de etkinlikte söz alarak tüm Annelerin ve Anne adaylarının Anneler gününü kutlayarak, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.
 

Şahin: ‘Vatana hayırlı evlatlar yetiştiren Annelerin günü kutlu olsun’

CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Suzan Şahin, kendi annesinden söz ederek, “Benim annem derdi ki; ‘çocuğum karnıma düştüğü günden itibaren derdim ki; ahlaklı dürüst olsun, helal kazansın, vatanına hayırlı olsun diye severdim’ bizler böyle büyüdük. İşte bende tüm annelerden, dürüst, çalışkan, vatana hayırlı evlatlar yetiştirmelerini diliyorum” dedi.                          
Dudu: ‘Hedef 2019’daki Cumhurbaşkanlığı Seçimini Kazanmak’
16 Nisan Referandumu’nda kadınların fedakârca çalıştıklarını dile getiren CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ise, tüm annelerin ‘Anneler Günü’nü kutladı.
Milletvekili Dudu, “16 Nisan Referandumunda İskenderun bir Cumhuriyet kenti olduğunu tüm Türkiye’ye gösterdi. Ama artık siyasette yeni bir döneme gidiyoruz. Öyle ya da böyle son derece şaibeli bir referandum oylamasından sonra, artık karşı karşıya kaldığımız gerçek bu. Yeni bir döneme giriyoruz. Yaşamda umut hiçbir zaman bitmez, tükenmez. Ayrıca bunun rövanşı 2019’da olacak. Asıl yeni rejim, yeni anayasa 2019’daki Cumhurbaşkanlığı seçiminden itibaren yürürlüğe girecek. Ama ondan önce yine önemli bir seçim yaşayacağız, yerel seçimler. Türkiye’nin birçok yerinde Ankara, İstanbul, Adana, Mersin başta olmak üzere, bu referandumda ‘hayır’ oyları fazla çıktı. Şimdi bizim görevimiz bu yeni dönemde. Bütün bu ‘hayır’ oylarını bir arada tutmak, korumak, kollamak ve daha da büyütmek. Şu anda CHP bunun üzerine siyaset üretmeye, politika üretmeye çalışıyor. Aynı şey İskenderun için söylüyorum. İskenderun’da yüzde 57,5 ‘hayır’ oyu aldık. Biz zaten inanıyorduk 2019’da İskenderun Belediyesini alacağımıza ama bu referandum da bunu açıkça ortaya koydu. Şimdi öncelikle ilk hedefimiz İskenderun Belediyesi’ni almak, sonra bu belediyeleri bu mevzileri kazanmanın verdiği güçle de asıl hedef 2019’daki Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak. Ve tekrar yeniden parlamenter sisteme geçeğiz” dedi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet