Skip Navigation Links

Kendim İçin Değil Hatay İçin Hizmet Veriyorum

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HRT Akdeniz TV’de Ali Yolcunun sunduğu''Demokrasi Bulvarı'' programının canlı yayın konuğu oldu.

Kendim İçin Değil Hatay İçin Hizmet VeriyorumWeb
TV

Gündem   A+a-

 “KENDİM İÇİN DEĞİL HATAY İÇİN HİZMET VERİYORUM” 

Siyaset hayatı hakkında bilgi veren Başkan Savaş,” Ben çok tempolu çalışan bir insanım. Kendim için değil Hatay için hizmet veriyorum. Hatay’ın oldukça eksiği var diye ben aday oldum. Çok yoğun çalışmalar gerçekleştirmemize rağmen sorunlar oldukça fazla olduğundan halen çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yapmış olduğumuz hizmetlerden sonra bana bu imkânı verenlere teşekkür ediyorum. Siyaseti ahlaklı ve ilkeli yapıyorsanız ve size Allah razı olsun diyen kitle varsa mutlu oluyorsunuz. Yaptıklarınızın kadri kıymeti bilinince siz de bu işten manevi anlamda müthiş zevk alıyorsunuz” dedi. 

 “EXPO BİZE DAHA TEMPOLU VE SİSTEMLİ ÇALIŞMA AZMİ VERECEK” 

Hatay’ın altyapı ve üstyapı konusunda oldukça sorunları olduğunu dile getiren Başkan Savaş, “Hatay’ın altyapı ve üstyapı açısından çok eksiği var. Bizim hedefimiz bu eksiklikleri en kısa sürede gidermek. Eğer hedefiniz yoksa çalışamazsınız. Bizim de Hatay olarak çok tempoya ihtiyacımız var. Özellikle altyapı konusunda içme suyu, kanalizasyon şebekesi, arıtma tesisleri, yol ve yeşil alanlar bizi çok etkiliyor. EXPO bize daha tempolu ve sistemli çalışma azmi verecek. Ayrıca eksikliklerimizi gidermek için çalışmalarımızı hızlandıracağız. EXPO bize Hatay’ı umutlandıracak ve Hatay’ın bütününde çalışmalarımıza ihtiyacımız olduğunu hissettirecek. Birlikte başaracağımız en önemli olgu EXPO’ya ulaşan yollarımızın tamamlanmasıdır. EXPO dünyadaki en önemli 3 organizasyondan bir tanesidir. İlk olarak olimpiyatlar, ikinci olarak dünya kupası ve son olarak da EXPO. Bu olimpiyatın birçok çeşidi var. Tarihi, kültürel, sanatsal ve eğitim gibi çeşitli EXPOlar var. Bunların en önemlisi Botanik EXP O’sudur. Biz bunun içine ticaret, eğitim, kültür, sanat ve medeniyet birikimimizi de koymak istiyoruz. Çünkü bizde bunların fazlası var. Ve botanik konusunda hiç sıkıntımız yok. Hatay içerisinde tıbbi aromatik bitki olmak üzere 850 tane çeşit bitki barındıran önemli bir coğrafya. Amanos dağları başta olmak üzere 2500-3000 civarında çiçek çeşidimiz  dağlarımız var. Ayrıca 250-300 tane de endemik çiçeğimiz var. Yani Asya, Avrupa ve Ortadoğu’nun en zengin çiçek kültürü Hatay’da. Bizim bunların dışında coğrafi güzelliğimiz var. Tarihi kalıntılar, kültür birikimi ve 13 medeniyete ev sahipliği yapan oldukça özel bir şehiriz. EXPO’nun sadece 6 ay değil hayat boyu devam etmesi taraftarıyız. EXPO için oldukça umutluyum. Devletimiz, STK’larımız, iş adamlarımız, esnafımız ve halkımızın desteği ile Hatay’ı en güzel şekilde dünyaya tanıtacağımızı düşünüyorum” ifadelerine yer verdi. 
 

“EXPO SADECE HATAY’A DEĞİL ÜLKEMİZE DE ÇOK BÜYÜK KATKILAR SUNACAK” 

 
EXPO’nun Hatay’a oldukça önemli katkılar sağlayacağının altını çizen Başkan Savaş,” EXPO, Botanik Bahçesi olarak ilk defa Amsterdam’da yapılmış. Daha sonra tüm dünyaya yayılarak, ticaret ve turizm açısından şehrimize oldukça değer katmıştır. Bizler de Hatay’a bu değerleri kazandırmak için imkânlarımız ile EXPO’yu yapacağız. EXPO sadece Hatay’a değil ülkemize de çok büyük katkılar sunacaktır. Bu projeleri yaptığımız zaman farkındalığımızın en üst seviyeye çıkarıldığı bir şehir haline geleceğiz. Ben umutluyum ve azimliyim. Hatay halkının da bu çerçevede azimli ve umutlu olmasını istiyorum. Bu hedef ve azmimizle altyapı ve üstyapı eksikliklerimizi tamamlamak zorundayız. Ayrıca Asi Nehri’nin rehabilite edilmesi, medeniyet ve tarih birikimimizi korumak adına çalışmalar gerçekleştirmeliyiz” sözlerini kullandı. 

“MUSTAFA KEMAL ATATÜRK BİZE EN KARANLIK GÜNLERDE ÇIRA İLE BİLE OLSA AYDINLIK GÜNLERE GİTMEYİ ÖĞRETTİ”

Hatay’ın Ortadoğu’da ve komşu ülkemiz Suriye’de yaşanan savaştan etkilendiğini belirten Başkan Savaş, Hatay son 6 yıldır savaşın gölgesinde kalmış bir şehir. Ortadoğu’da ve Suriye’de yaşanan savaş ortamından dolayı ekonomimiz sığlaştı. Suriyelilerden dolayı psikolojik ve sosyolojik problemler yaşayan bir şehir haline geldik. Nüfusumuza 500 bin Suriyeli katılmış durumda. Bu bizim için yük ve biz bu yükü kaldırmak zorundayız. Bunca negatifliğe rağmen oturup ağlamanın bir anlamı yok. Mustafa Kemal Atatürk bize en karanlık günlerde çıra ile bile olsa aydınlık günlere gitmeyi öğretti. Mustafa Kemal Atatürk birçok savaşı kazanmış ve ardından cumhuriyeti kurmuş bir insan. Bize düşen onun ışığında ve onun rehberliğinde onu takip etmektir. Biz ki 16-17 yıl bağımsızlık mücadelesi vermiş bir milletiz” dedi. 

İSKENDERUN’DA YAPACAĞIMIZ BATTI ÇIKTI PROJESİ İLE TRAFİK CİDDİ ANLAMDA RAHATLAYACAK” 

İsmet İnönü Caddesi’nde gerçekleştirilecek battı çıktı projesi hakkında da bilgi veren Başkan Savaş, “İskenderun’a yapacağımız battı çıktı projesi ile trafik ciddi anlamda rahatlayacak. Projenin ihalesini yaptık. Herhangi bir aksaklık olmazsa Haziran ayı içerisinde başlamak istiyoruz. Ekonomik anlamda da çaba gerektiren bir çalışma olacak. İskenderun halkına hayırlı olsun. Esnaf ve hemşehrilerimizi çalışmalar olumsuz etkileyebilir fakat çocuklarımıza bırakacağımız miras için çok seviniyorum” sözlerinin altını çizdi.

BAŞKAN SAVAŞ UĞUR MUMCU MEYDANI’NDAKİ ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Uğur Mumcu Alanı’ndaki gerçekleştirilen çalışmalardan bahseden Başkan Savaş, “Uğur Mumcu Meydanı aslında bizim sorumluluğumuzda olan bir yer. Fakat Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman oraya bir meydan yapmak istediğini söyledi. Biz de kabul ettik. Ulaşım ile alakalı bir takım sorunlar yaşanacağından dolayı bu projenin değiştirilmesi gerektiğini düşündük ve battı çıktı yapmak istedik. Uğur Mumcu Meydanı’nın olduğu bölge sit alanı olmamasına rağmen kazı çalışmalarımızda mozaikler, hamam, kilise ve mezarlıklar çıktı. Bu tarihi zenginliklerimiz çıkınca da işe Anıtlar Kurulu, Müze Müdürlüğü ve İl Kültür Müdürlüğü el attı. Biz o bölgede kırk çalışan personel ve iki arkeolog ile çalışmaya başladık. Tarihi eserlere zarar vermemek amacıyla kazıyı el ile yapıyorlar. Çalışmaların uzun süreceğini anladığımız zaman da işçi sayısını 60’a çıkararak 4 tane arkeolog ile çalışmalarımıza devam ettik. Geçen ay mozaiklerin kaldırılması için karar alındı. Anıtlar Kurulu’nu ziyaret ettim ve bu konuları da konuştum. Bu süreç iki buçuk yılda bitecek bir süreç ama biz bu işi 4 ayda bitirdik.  Burada çıkan tarihi zenginliklerimizi değerlendireceğiz. Bu tarihi birikimimizi EXPO’da sergileyerek değerimize değer katacağız. Oldukça meşakkatli bu işi sadece Büyükşehir Belediyesi yapmadı. Defne Belediyesi, Valilik, İl Kültür Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğü de bizlere destek oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

“HATAY’IN HER İLÇESİNDE ALTYAPI VE ÜSTYAPI ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYORUZ” 

 
Hatay’da gerçekleştirdiği hizmetlere değinen Başkan Savaş, “Hatay’da yılların vermiş olduğu ihmaller var. Bizler de bu eksiklikleri gidermek amacıyla görevimizi en iyi şekilde gerçekleştirerek güzel işler çıkarmaya çalışıyoruz. İhtiyaç doğrultusunda Hatay’ın birçok noktasın köprü çalışmaları gerçekleştirdik. Hatay’ın 15 ilçesinde arıtma tesisi, kanalizasyon, içme suyu şebekesi ve yol çalışmaları gerçekleştiriyoruz” dedi.
 

BAŞKAN SAVAŞ KAVASLI ALT GEÇİT HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 
Kavaslı Alt Geçit çalışması hakkında bilgiler paylaşan Başkan Savaş, kavşağın dar olduğu yönündeki iddialara” Kavaslıda çalışma yaptığımız alan oldukça dar bir alan buna rağmen kara yolları standartlarına uygun olacak şekilde bir kavşak çalışması gerçekleştirdik. Antakya’daki battı çıktıyla İskenderun’daki bir olamazdı çünkü alan farkı var. Geçmişte Antakya’ya giriş çıkışlar bir zulümdü. Ancak akıllı kavşak uygulamasıyla bu çile sona erdi. Maşuklu’ya dört şeritli, Küçükdalyan’a ise gidiş-geliş yönlü birer köprü yaptık.  Üst yapıda çok güzel işler yapıyoruz. Bunlar lütuf değil. Yapmak zorunda olduğumuz işler. Fakat insanların çalışmalarımızın farkında olmasını istiyoruz” şeklinde yanıt verdi. 

“DÜNYADA RAHAT YAŞANABİLİR ŞEHİRLERARASINA GİRMEK İSTİYORUZ”

Hatay’ın dünyayla uyum yakalaması gerektiğini ifade eden Başkan Savaş, “Akıllı şehirler konseptine üye olduk. Dünyada süper ligdeki şehirlerin seviyesi, gelişmiş tüm ülkelerin de içerisinde olduğu bir lig. Biz tüm dünyaya uyum sağlamak istiyoruz. Dünyada rahat yaşanabilir şehirlerarasına girmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

“HEMŞEHRİLERİMİN SEVGİSİNDEN ONUR DUYUYORUM”

Hatay’ın büyükşehir statüsüne yeni ulaşan birçok ilden daha hızlı geliştiğini vurgulayan Başkan Savaş, “Altyapı çalışmalarında büyükşehir statüsüne yeni ulaşan belediyelerden çok daha iyi durumdayız. Hatay’ın yıllardır ihmal edilmiş bir altyapısı ve üstyapısı var. Bu durumun düzeltilmesi için Hatay’ın idealist belediye başkanlarına ihtiyacı var. Ben bana verilen 5 yıllık süreyi verimli kullanmak için çabalıyorum. Hemşehrilerimin bana olan sevgisinden dolayı çok mutluyum ve bu durumdan onur duyuyorum”

“HATAY’IN İÇME SUYU SIKINTISI SON BULUYOR”

Arıtma tesisi, içme suyu ve kanalizasyon hattı yapım seferberliğini anlatan Başkan Savaş, “Kırıkhan’da başlattığımız arıtma tesisimiz bitmek üzere. Reyhanlı, Erzin, Serinyol bu yıl içerisinde tamamlanıyor. Samandağ ve Dörtyol arıtma tesislerinin yapımı tamamlandı. Küçükdalyan- Narlıca arıtma tesisi çalışmamızın ihalesi tamamlandı. Hassa’daki arıtma tesisimizin yeri Hassa Belediyesi’ne verilmiş. Bu alanı geri almaya çalışıyoruz. 15 ilçede kanalizasyon çalışmalarımız sürüyor. Erzin’de içme suyu çalışmalarımızın %40 ı tamamlandı. Yayladağı içme suyu çalışmalarımız tamamlandı. Samandağ, Belen, Defne ve Altınözü’nde içme suyu çalışmalarımız devam ediyor. Hatay’ın içme suyu sıkıntısı çok büyük ölçüde azaldı” ifadelerini kullandı.

“HEM BORÇ ÖDEYİP HEM HİZMET YAPIYORUZ” 

Kentte var olan sorunların hepsinin farkında olduğunu ve çözmek için çaba harcadığını ifade eden Başkan Savaş, “1 milyar lira borç ile devraldığımız belediyemizin şu an 800 milyon borcu var. Hem borç ödeyip hem hizmet yapıyoruz. Öncelikli sorunlarımıza göre projeler üretip, çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Siyasi rant peşinde koşmadan hemşehrilerimize hizmet etmek için Hatay’ın altyapı çalışmalarını tamamlayacağız” dedi.

“TOPLUMUMUZU AYRIŞTIRMADAN HERKESİ KUCAKLAMALIYIZ”

Siyasi kavgaların hiç kimseye yarar getirmeyeceğini belirten HBB Başkanı Savaş, “Toplumumuzu ayrıştırmadan herkesi kucaklamalıyız. Biz görev süremiz boyunca bunu yapmaya devam edeceğiz. İki elimizi, kalbimizi, aklımızı birbirimizi kucaklamak için kullanacağız. Birlik ve beraberliğimize gölge düşürmeden aydınlık yarınları beraber karşılayacağız” dedi.

HEM BORÇ ÖDEYİP HEM HİZMET YAPIYORUZ” 

Kentte var olan sorunların hepsinin farkında olduğunu ve çözmek için çaba harcadığını ifade eden Başkan Savaş, “1 milyar lira borç ile devraldığımız belediyemizin şu an 800 milyon borcu var. Büyükşehir Belediyesi kurulurken aslında borçları hazineye devredip sıfırdan kurmak lazımdı. Zaten Büyükşehir’i yeni kuruyorsunuz her tarafta yapılanmanız gerekiyor. Ve bunun üstüne de bir sürü sorun ve borç eklenince hepsine bir anda yüklenmeniz gerekiyor. Gerçekten de işimiz oldukça zor. Üç yıl bizi on yıl gibi çok yordu. Her şeyi tam olan bir belediye için çok büyük bir borç olmayabilir ama yeni kurulan ve birçok sorunu olan bir belediye için oldukça fazla bir borç. Düşündüğünüz zaman üç yılın bir yılı da hazırlık olduğu için 2 yılda 500 milyonluk altyapı yapmışız ve bu kısa süre içerisinde yapmış olduğumuz müthiş bir rakam. Bir yandan da borç ödüyoruz. Su fiyatlarımız şuanda 30 Büyükşehirde 23-24’üncü sırada. Her yerde altyapı yapıyoruz ve su fiyatlarını da ucuz tuttuğunuz zaman borçlanmak zorunda kalıyorsunuz. Hatay’da insanlar mal alamıyor şuan ve mal satacak durumumuz da yok. Ekonomik kriz var. İnşallah Suriye meselesi çok çabuk düzelir. Ve ekonomimiz de eskisinden daha iyi bir pozisyona gelir. Böylece ticaret de artar. Vergiler biraz artarsa biraz daha gelirimiz artar. Mesela ilk zamanlara göre daha az para geliyor bize. İller Bankası’ndan katkı payı geliyor bir de vergiden geliyor. Vergiden gelen ekonomik durgunluktan dolayı gittikçe azalıyor. Hatay’da genel olarak baktığımız zaman bir ay öncekine göre 200 milyon eksik vergi gelir gelmiş. Bir ayda 200 milyon düşmesi fazla bir rakam. Vergi diliminden dolayı da bize de daha az para geliyor. Ve vergiden gelen paranız azalıyor. Borcumuz da çok. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız lazım. Bizim en son azaltacağımız altyapı yatırımlarıdır. Bana altyapıya bu kadar para verdiğimden dolayı siyaseti bilmiyor diyenler var. Benim gözüm siyasetten çok hizmettedir. Biz geçen dönemde de böyle çalıştık. İnsanlarımız hizmetleri doğru gördüğünden dolayı bizi bir daha seçtiler. Hatay halkının engin görüşüne inanıyorum. Bizim yaptığımız hizmetin farkındalar. Hizmet için çaba sarf edilir kavga edilmez” dedi. 

“BEN TÜRK TOPLUMUNUN GELECEK GÜNLER ADINA KUCAKLAŞMASINDAN YANAYIM” 

Anayasa değişikliğinden bahseden Başkan Savaş,” Ben genel siyasetin yumuşamasından yanayım. Ve özellikle şuan anayasa konusunda da hiç kimse kazanmış değil. Türkiye kaybetmiş durumda. Bir tarafta yüzde elli mutlu bir tarafta da yüzde elli mutsuz gibi duran bir topluluk var. Bizim birleşmeye ihtiyacımız var. İki kolumuzu açarak karşılıklı bir şekilde sarılmamız lazım. Ben Türk toplumunun gelecek günler adına kucaklaşmasından yanayım. Öbür türlü halkımız zarar görüyor. Şuan dışarıdan bizi sevmeyenler için biçilmiş tablo. Seven dostlarımız bu duruma üzülüyor. Ama bu sıkıntıyı çeken Türk halkı. Artık ana muhalefet ve muhalefet ile birbirimizle yarışarak mücadele etmemiz gerekiyor. Kavga ederek hiçbir şeyi çözemeyiz. Kavgasız yarınlar temenni ediyorum. Hem siyasetin hem de bizlerin zarar görmemesi için 8 yıldır özellikle de son 3 yıldır kavgasız yaşanması için çaba sarf ediyorum. Esas Hatay halkının zarar görmemesini istiyorum. Zaman zaman insanlar sesimi çıkarmadığımı söylüyorlar. Fakat çok bilen çok konuşmaz ve sorumluluk taşıyan ise hiç konuşmaz. Çünkü negatif konuştuğu zaman ancak şer üretebilirsiniz. Biz pozitif konuşmaya ve toplumu birleştirmeye geldik. Aynı zamanda toplumumuzun bütün hizmetlerini gücümüz nispetinde yapmaya geldik. Tabi ki ilk başladığımız zaman huzur ve hizmet demiştik şimdi ise üçüncü bir sıkıntımız var. Suriye meselesinden sonra gittikçe derinleşen bir sıkıntı. Ekonomik kavgalar ve bu ekonomik kaygılar içerisinde turizm, tarım, teknoloji ve ulaşım ile konusunda gerilemiş durumdayız. Artık eski konsept ve eski belediyecilik anlayışı yok. Belediyenin üniversiteden itibaren tarıma kadar her konuda hemşehrilerinin yanında olması lazım. Tabi gittikçe güçlenen bir belediyecilik anlayışı ile zor bir şekilde yapabilirsiniz. Ama bizde o çaba ve vizyon var. Ama her şeye rağmen ben ülkemizin ve şehrimizin güçlü dinamiklerinin olduğu birlik ve beraberlik çerçevesinde bütün bu sorunların üstesinden geleceğini düşünüyorum. Yeter ki elimizi, kalbimizi ve mantığımızı eşgüdümlü olarak kullanalım” ifadelerini kullandı

“ARAPÇA YAZILI TABELALAR İNSANLARIN GÖZÜNÜ ÇOK RAHATSIZ EDİYOR” 

Kırıkhan Belediyesi’nin Arapça yazılı tabelaları kaldırması üzerine konuşan Başkan Savaş,”Burası Türkiye Cumhuriyeti. Ben de aynı fikirdeyim. Sadece Suriyeli misafirlerin yaptığı tabelalar değil bence Türkçe dışındaki tabelaların da değiştirilmesi lazım. Bir iş yapıyorsanız doğru yapmanız lazım. Eğer öbür türlü yaparsanız attığınız her adım fitneye sebep olur. Belki de Kırıkhan’da çok yoktur ama tabelaların çok olduğu yerlerde bu çok göze batıyor. Bir milletin yazı stilini kaldırıyor ve diğer tabelalar kalıyorsa bu kez farklı davranış şekline girer. Saray Caddesi ve arka taraflarındaki sit alanı olan yerlerde belli bir formatta yazı tipi olması lazım. Birçok dertle uğraşırken bu soruna daha gelemedik ama Arapça yazılı tabelalar insanların gözünü çok rahatsız ediyor. Bizler de arkadaşlarımız ile bu konu hakkında görüşüp mevzuata bakılması ve meclise getirilmesi gerekiyorsa getirelim dedik. Mecliste sadece Kırıkhan değil tüm Hatay’da tek format yapılması kararı çıksın. Bu karar gündemimizde var” dedi. 

“ŞUAN TÜRKİYE’DEKİ EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK VE EKONOMİK DARALMA” 

Türkiye’deki en büyük sorunun işsizlik olduğunu dile getiren Başkan Savaş” 80 bine yakın belediyeye iş başvurusu var. Şuanda Türkiye’deki en büyük sorun işsizlik ve ekonomik daralma. Hemen etrafımızdaki savaş ve ülkedeki referandum insanlarımızı çok yordu. İnsanlarımızın ve Türkiye’nin rahatlaması lazım. Özellikle hükümet, muhalefet, partiler ve genel başkanlardan itibaren ülkemizin yumuşamaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. İnsanlarımız bu siyasi kavgalardan yoruldu. Biraz kendimize çeki düzen vermemiz ve birbirimizi sevmemiz lazım.  Bu siyasi kavgalar ve iktidar mücadelelerinin halk için yapılması lazım. Şahsi ihtiraslar için yapılmaması gerekiyor. Ve bunu yaparken de birbirimizi incitmeden yapmalıyız. Ayrıca bazıları cumhurbaşkanını neden karşıladığımı soruyorlar bana. Biz bu şehri temsil ediyorsak bu şehrin nezaket ve hoşgörüsü çerçevesinde misafirlerimizi karşılamamız lazım. Biz sadece hizmet adına rakibiz kimseye düşman değiliz. Düşmanlık inancımızda da ruhumuzda da yok. Biz atalarımızdan bunu öğrenmedik.” ifadelerini kullandı
 
 
 
 
Kendim İçin Değil Hatay İçin Hizmet Veriyorum videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet