Skip Navigation Links

İyi İnovasyon İyi Fikirle Başlar

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz,“İnovatif Liderlik” konulu konferansında İSTE öğrencileriyle bir araya geldi.

İyi İnovasyon İyi Fikirle Başlar

Eğitim   A+a-

 İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Merkez Kampüsü’nde gerçekleştirilen konferansta konuşan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, “Kullandığımız ürünler işlevselliğini yitirdiği için inovasyon yapmak bir ihtiyaçtır. İyi inovasyon için ise iyi fikir üretmek gereklidir” diyerek inovasyon süreçlerinin iyi bir fikir ile başladığının altını çizdi. “Türkiye’de fikir konusunda fena değiliz, çokça fikir üretebiliyoruz” diyen Prof. Dr. Tamer Yılmaz; “Ama maalesef projelendirme kısmında daha kat etmemiz gereken mesafe var. Bazen fikirlerin de iyisi ve kötüsü olabiliyor. Proje oluşturabilmek için ise mutlaka inovatif liderliğe ihtiyacımız var” şeklinde konuştu. Liderlerin öne çıkan en önemli özelliğinin; ‘yüksek duygusal zekâya’ sahip olması olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Tamer Yılmaz, “kişinin kendi güçlü yanlarını, zayıflıklarını, değerlerini ve diğerleri üzerindeki etkisini bilmesi gerekmektedir” diyerek ABD’deki Silikon Vadisi’nde yapılan inovasyon süreçleri hakkında İSTE’li öğrencilere bilgi verdi. Prof. Dr. Tamer Yılmaz, başarı için olduğu gibi inovatif fikir ve projelerin finansmanı için de mutlaka doğru zamanda doğru yerde bulunmanın şart olduğunun altını çizdi.
 
Prof. Dr. Tamer Yılmaz konuşmasının sonunda; kendisini 2. Teknoversite Günleri’ne konuşmacı olarak davet ettiği için İskenderun Teknik Üniversitesi’ne teşekkür etti. Konferansın ardından, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz’a İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli tarafından hediye takdim edildi. 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet