Skip Navigation Links

Yönder Okulları İskenderun’da!

Yarınlara sözümüz var sloganıyla yola çıkan Yönder Okulları İskenderun’da 2017-2018 eğitim öğretim sezonuna tam kadro hazır.

Yönder Okulları İskenderun’da!Web
TV

Eğitim   A+a-

 Kuruculuğunu Prof. Dr. Üstün Dökmen Akademiye bağlı İskenderun Özel Yönder Okulları İskenderun’da. Ağustos ayında 7 ve 8. sınıflar için TEOG’a hazırlık amacıyla 2017-2018 eğitim öğretim sezonuna erken giriş yapacak olan İskenderun Özel Yönder Okulları, basın mensuplarıyla tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. 
Toplantıya kurucu ortaklar Hüsamettin Uslu, Soydan Saygın İnci, Abidin Müslüm Baysal, Okul Müdürü Selva Uslu, İdari İşler Sorumlusu Kurucu temsilcisi Levent Uslu, İlkokul Müdür Yardımcısı Burak Yıldız, Okul Müdür Yardımcısı Kasım Uslu, Halkla İlişkiler Reklam Tanıtım Yöneticisi Semiha Yelmer Çekiç ve okulun öğretmenleri katıldı.
2017-2018 eğitim öğretim yılında eğitime kapılarını Arsuz Karaağaç Mahallesi 270 sokakta açacak olan İskenderun Özel Yönder Okulları hakkında basın mensuplarına bilgiler veren okulun Halkla İlişkiler Reklam Tanıtım Yöneticisi Semiha Yelmer Çekiç, “Okulumuz, Üstün Dökmen Akademi’ye bağlı bir okuldur. Başta Üstün Dökmen olmak üzere uzman bir ekip gözetiminde sürekli çalışmalar yapılmakta, bu çalışmaların okullardaki uygulamaları takip edilmektedir. Okul binamız, eğitimdeki amaçlarımıza uygun olarak planlandı. Okulumuz Kampüs değildir. Okulumuzun, mahalle okulu mantığı ile öğretmen ve öğrencilerin birbirini tanıdığı, doğru iletişim ve hayat boyu devam edecek sıkı arkadaşlıkların kurulduğu ve sadece eğitim hizmetinin verildiği bir okul olmasını amaçladık. Okulumuz da, klasik eğitim ve öğretim kavramlarının dışında öğrencinin öğrenme sorumluluğunu aldığı, eğlenceli, deneme, araştırma ve projeye dayalı bol materyalli, zenginleştirilmiş eğitim programı kullanılmaktadır. Öğrencilerimizin evrensel değerlerini, Cumhuriyet kazanımlarını, Atatürk ilkelerini ve devrimlerini benimsemiş, mutlu ve başarılı çocuklar olarak yetişmelerini istiyoruz. 
Eğitimimiz, Akademik, Yabancı Dil ve Kişisel gelişim olmak üzere üç saç ayağından oluşur.
Akademik eğitimde öğrencinin ilgi, merak ve motivasyonunun yüksek tutulacağı, öğrenme sorumluluğunu öğrencinin alacağı bir eğitim modelimiz var. Okulumuzda, eğitim ve öğretim eş zamanlı ilerler. Öğrencilere zenginleştirilmiş eğitim programı uygulanırken, öğrencinin öğrendiği bilgiyi günlük hayata kullanabilmesini, iletişim becerilerini, sosyal algılarını ve toplumsal farkındalıklarını geliştirmeyi hedefliyoruz. 
TEOG’a yönelik çalışmalar: Sınavlar Türkiye’nin gerçeği. Bu amaçla 7 ve 8. Sınıflar için TEOG’a hazırlık amacıyla okulumuz Ağustos ayında başlayacaktır. Bunun için gerekli izinler alınacaktır. Güçlü bir kadro ve öncelikle önceki yıllardan kaynaklanan eksiklikler tamamlanarak, daha sonra 8 sınıf derslerine ek derslerle, doğru ve kararında yapılacak deneme sınavları ile öğrencilerimizi sınava hazırlamak istiyoruz.
Yabancı dil okulumuzun en önemli iddiası ve hedefidir. Okulumuzda yabancı öğretmenler ve yurt dışında eğitim görmüş öğretmenlerimiz ile özel eğitim metotları kullanılarak 4. Sınıftan mezun olan bir öğrenci, kısa ve basit metinleri okuyabilir, anlayabilir, kendisini yazılı ve sözlü olarak ifade edebilir. Günlük konuşmada, seyahatte, alışverişte ya da restoran gibi yerlerde kısa diyalogları rahatlıkla kurabilir. 
Kişisel gelişim görsel sanatlar, müzik drama, tasarım gibi etkinlikler ve kulüp faaliyetleri ile öğrencilerin yaratıcı güçlerini ortaya koyarak gözlemlerini, duygularını, ifade edebilen, yaratıcı, duyarlı, kendine güvenen, çevresini inceleyen, araştıran, olumlu ilişkiler kuran, sanata ve kültürel değerlere sahip bireyler yetiştireceğiz. 
Yönder öğrencisi söz dinlemek ile kalmaz, kendi sözünü söyler” diyerek basın mensuplarına katılımlarından dolayı teşekkür etti.
 
 
 
 
 
 
 
 
Yönder Okulları İskenderun’da! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet