Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Son Bıçakçı!..

Fabrika Üretimi Bıçaklara Karşı Direniyor

Son Bıçakçı!..

Yaşam   A+a-

 HATAY'ın Hassa İlçesi'nde 40 yıldır kendi evinin önündeki atölyesinde bıçak ve demir işleriyle uğraşan 53 yaşındaki Cafer Koca, fabrika üretimi bıçaklara karşı direniyor.
 
Bir zamanlar Hatay'ın her yerinde bulunan ancak şimdi sayıları bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar kalan demirci ustaları, tarihe karışmaya yüz tutan mesleklerini yaşatmaya çalışıyor. Mesleğinin son temsilcileri konumunda olan demirci ustaları arasında yer alan Cafer Koca, Hassa İlçesi'nde demircilikle uğraşan usta sayısının 3'e düştüğünü anlattı. 40 yıllık usta olan Koca, fabrika üretimi ürünlere karşı, kendi el emekleriyle yaptıkları işin vatandaşlar tarafından daha çok sevildiğini söyledi. Çalıştığı atölyeyi ve atölyede kullandığı tüm malzemeleri kendisinin ürettiğini belirten Koca, demiri nasıl sıcak hale getirip şekil verdiğini ise şöyle anlattı: 
 
"40 yıllık demirci ve bıçakçı ustasıyım. Şu anda mesleğimi tanıtmak için sizlere gösteriyorum. Demir kullanılan her türlü aleti burada yapıyorum. Demir ve ağaç işlerinin hepsini kendim üretip yapıyorum. Ben bu işin eğitimini almadım, çocukluktan bu yana kendim çalışıp bu hale geldim. Demirin kullanıldığı her türlü araç gereci yapıyorum. Bağ makası, bıçağı, pense ve kerpeten gibi tüm aletleri yapıyorum."
 
haberler.com
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş