Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İSTE’de “2. TEKNOVERSİTE GÜNLERİ” heyecanı!

Geriye Sayım Başladı

İSTE’de “2. TEKNOVERSİTE GÜNLERİ” heyecanı!

Eğitim   A+a-

 Kuruluşunun ilk yılında ortaya koyduğu vizyonu, “Teknoversite Günleri” organizasyonu ile süsleyen İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), ikinci yılında da farklı ve zengin bir içerikle teknolojiye dokunmak isteyenleri 2. TEKNOVERSİTE GÜNLERİ’ne davet ediyor. “Teknolojiyi üniversiteleştirmek, üniversiteyi teknolojikleştirmek” veya “Teknoloji’nin üniversiteye, üniversitenin teknolojiye bürünmesi” olarak da ifade edilen “Teknoversite vizyonu” ile yola çıkan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), kurumsallaştırarak gelenekselleştirdiği TEKNOVERSİTE GÜNLERİ etkinliğinin ikincisini düzenlemenin heyecanını yaşıyor.
 

Geriye Sayım Başladı 

 
4 Mayıs (Perşembe) – 6 Mayıs (Cumartesi) tarihleri arasında İSTE Merkez Kampüsü’nde gerçekleştirilecek TEKNOVERSİTE GÜNLERİ için geriye sayım başladı. Etkinlik tarihi yaklaştıkça heyecan artıyor. Özellikle teknoloji sevdalılarının büyük ilgi göstermesi beklenen organizasyonun açılış töreni; 4 Mayıs Perşembe günü İSTE Rektörlük Konferans Salonu’nda yapılacak. Sunuculuğunu İSTE’nin insansı robotu ROBİSTE’nin yapacağı törende; açılış ve protokol konuşmalarının ardından İSDEMİR Genel Müdürü Toker Özcan; “Demir-Çelik Sektörü ve İnovasyon” konulu bir konferans verecek.
 

İçerik Çok Zengin

 

İSTE’nin web sayfasında (www.iste.edu.tr), “Teknoversite Günleri” bağlantısında (http://iste.edu.tr/2-teknoversite-gunleri)  ve sosyal medya hesaplarında detayları verilen etkinlik programı; bilim, teknoloji, kültür, sanat ve sportif faaliyetleri uyum içerisinde harmanlayan çok zengin bir içeriğe sahip. Üç gün sürecek etkinlikler, odağında teknoloji olan birçok konuyu masaya yatırarak; uzmanları ve ilgilileri bir araya getiren eşsiz bir platform oluşturacak. Türkiye ve dünyadaki teknolojik gelişmelerin ve yansımalarının aktarılacağı konferans ve panellerin yanı sıra; öğrenci topluluklarının kariyer günleri, eğitim programları, yarışmalar, proje sergileri, robot güreşleri, teknoloji demonstrasyonları, spor faaliyetleri, konserler, defileler, sergiler, film gösterimleri, dans gösterileri, bisiklet yarışları, off-road/motosiklet yarışları ve benzeri gibi pek çok aktivite, ziyaretçilerini ve izleyicilerini bekliyor olacak.
 

Yetkin Konuklar Önemli Konularda Konuşacak

 
TEKNOVERSİTE GÜNLERİ’nin gündem maddelerinden bazıları şunlar: Demir-çelik, inovasyon, Endüstri 4.0, sanal/artırılmış gerçeklik, marka, patent, sınai mülkiyet, liderlik, TRIZ, R hesaplama, istatistik, yazılım geliştirme, robotik sistemler, üretim sistemleri, 3/4 boyutlu yazıcılar, eklemeli imalat, kuluçka merkezleri, teknoparklar, Ar-Ge merkezleri, teknoloji transfer merkezleri, tasarım ve e-ticaret. Bu konuları anlatmak ve tartışmak için endüstriden, iş dünyasından ve üniversitelerden birçok isim bir araya geliyor. Bunlardan bazıları; GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, İTÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı, iLab Kurucusu ve Bakan Danışmanı Prof. Dr. Metin Orhan Kaya, İSDEMİR Genel Müdürü Toker ÖZCAN, TOBB e-Ticaret Sektör Meclisi Başkan Yardımcısı Merter ÖZDEMİR.
 

Bu Etkinliği Kaçırmayın

 
Konu hakkında bir açıklama yapan ve geleceğe umutla bakmak isteyen herkesi özenle hazırladıkları 2. TEKNOVERSİTE GÜNLERİ’ne davet eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; “Teknoversite bizim tescilli markamızdır. Bu etkinlik bizim yüz akımızdır ve yıllık galamızdır, kaçırılmayacak bir ortam ve fırsat sağlıyor. Tüm öğrencilerimizin bir yıllık emekleri hünerleri de burada sergileniyor. Pek çok değerli uzmanımız bizlerle buluşuyor ve bilgilerini paylaşıyor. Etkinlikler kapsamında pek çok ilki ve sürprizi de bir arada yaşayacağız. İnsansı robotumuz ROBİSTE sizlerle buluşacak. TEMSA’nın akıllı otobüsü bizlerle olacak. Dünya’nın en büyük üniversite maketini görme fırsatını bulacak konuklarımız. TOFAŞ’ın üniversitemize eğitim amaçlı olarak hibe ettiği otomobilin teslim töreni olacak. Üniversitemiz Master Planı’nın hazırlanması konusunda bize destek olan İTSO’ya ve İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Levent Hakkı Yılmaz’a plaket takdim edeceğiz. Ayrıca, hayırsever iş adamlarımızdan Sn. Nuri Üysen’in İSTE Kampüsünde hibe olarak yaptıracağı Mediko-Sosyal Binası için bir protokol imzalayacağız. Türk Kızılayı ile de bir sertifika töreni düzenleyeceğiz. Çocuklar için bilim oyuncakları ve deneyleri olacak. Off-Road yarışmaları ise şu anda adeta heyecan patlaması yaptı, merakla bekleniyor. Teknoversite Günleri’ndeki etkinliklere katılanlara çekilişler ile sürpriz hediyeler de verilecek” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş