Skip Navigation Links

Mardin’i İhya Edecek Proje ..

İşadamı Şeyhdavut Gerkes,Güney Doğu Bölgesi’nde bugüne kadar gerçekleştirilmiş en büyük yatırımın hazırlığını yapıyor.

Mardin’i İhya Edecek Proje .. Web
TV

Ekonomi   A+a-

 Hatay’ın Dörtyol ilçesinde akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren İşadamı Şeyhdavut Gerkes, Mardin’de 50 dönüm arazi üzerine 453 odalı, 800 yataklı otel ve AVM’nin de bulunduğu Güney Doğu Bölgesi’nde bugüne kadar gerçekleştirilmiş en büyük yatırımın hazırlığını yapıyor.
Hükümetin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Güney Doğu illerini kalkındırma hedefleri doğrultusunda hazırladığı projesi ile ilgili Kalkınma Bakanlığı’na başvurusunu yapan Şeyhdavut Gerkes, oluşturulacak cazibe merkezinde pay sahibi olmayı ve bölgenin kalkınmasına güç vermeyi hedeflediğini söyledi.
Şeyhdavut Gerkes, Dünya mirası bir turizm kenti olan Mardin’de, teşvik çıktığı takdirde yaklaşık bin kişiyi istihdam edecek 453 odalı, 800 yataklı, 120 işyerinin olduğu, AVM’yi şehir merkezinde yapmak hedefinde olduklarını belirtirken, projenin maliyetinin 178 milyon TL olacağını ifade etti.
Mardin Kale A.Ş. olarak Doğu ve Güney Doğu’da 2012 yılında alınan en büyük yatırım teşvik belgesi ile bugüne kadar Güney Doğu illerine yapılan en büyük projeyi gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşadığını belirten Şeyhdavut Gerkes, projeye Kalkınma Bakanlığı’ndan çıkacak teşvik onayıyla birlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Mardin Yenişehir Mahallesi’nde projenin temelini atarak 25 ay gibi kısa bir sürede bitirmeyi hedefliyor.
 
Mardin’i İhya Edecek Proje ..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet