Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İSTE’nin Uluslararası Öğrencileri Bir Araya Geldi

Dünyanın farklı ülkelerinden gelerek İSTE’de öğrenimlerini sürdüren uluslararası öğrenciler,öğle yemeğinde bir araya geldiler.

İSTE’nin Uluslararası Öğrencileri Bir Araya Geldi

Eğitim   A+a-

 Dünyanın farklı ülkelerinden gelerek İSTE’de öğrenimlerini sürdüren uluslararası öğrenciler, İSTE Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen öğle yemeğinde bir araya geldiler. Yemekte, Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli ve ilgili yöneticilerle sohbet eden öğrenciler dilek ve önerilerini doğrudan dile getirme fırsatı buldular.
 
İSTE Merkez Kampüsteki Barbaros Hayrettin Yemekhanesi’nde düzenlenen yemeğe; İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Aktaş, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu, Doç. Dr. Yasemin Bircan Yıldırım, Doç. Dr. Yasin Erdoğan, Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yakup Kutlu, Genel Sekreter Yılmaz Çiğdem, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Oğuz Şerifoğlu ve uluslararası öğrenciler katıldı. 
 
Dünyanın farklı ülkelerinden gelerek İSTE’de öğrenimlerini sürdüren uluslararası öğrenciler, dilek ve önerilerini ilk ağızdan dile getirme fırsatı bulduklarını belirterek, bu organizasyondan son derece memnun olduklarını ve bu tür organizasyonların her ay en az bir kere yapılması temennisinde bulundular. 
 
Yemekte öğrencilerle sohbet eden Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, öğrencilerin eğitim, ulaşım, barınma ile ilgili sorunlarını ve çözüm önerilerini dinledi.  Prof. Dr. Dereli öğrencilerle bir araya geldiği yemekte yaptığı açıklamada; “Üniversitemizde şu anda 4 ayrı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulumuzda 10 farklı ülkeden 57 uluslararası öğrenci öğrenim görmektedir. Azerbaycan, Çad, Almanya, Fildişi Sahili, Gabon, Irak, Yemen, Suriye, Kırgızistan’dan gelen öğrencilerimiz bulunmaktadır. Uluslararası öğrencilerin çeşitliliği ve toplam öğrenci sayısına oranı bir üniversitenin uluslararasılığının önemli bir göstergesidir. Bunun bilinciyle, bu alanda da öğrenci sayımızı ve çeşitliliğimizi artırmaya çalışıyoruz. TEKNOVERSİTE vizyonumuzla önümüzdeki yıllarda uluslararası öğrencilerin daha çok tercih edeceği bir üniversite olma yolunda çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar