Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Baba – Oğul Balaban’ların Resim Sergisi İskenderun’da!

Usta Sanatçı İbrahim Balaban ve oğlu Hasan Nazım Balaban’ın eserleri, Primemall İskenderun Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile buluştu.

Baba – Oğul Balaban’ların Resim Sergisi İskenderun’da!Web
TV

Kültür Sanat   A+a-

 Türkiye’de birçok ilde açtıkları sergi ile resimlerini sanatseverler ile buluşturan Usta Sanatçı İbrahim Balaban ve oğlu Hasan Nazım Balaban’ın çizdiği birbirinden değerli eserler, Primemall İskenderun Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile buluştu.
Baba oğul Balaban’ların 2001-2016 yılı arasında yaptığı resimlerden oluşan serginin 10.’su Primemall İskenderun Alışveriş Merkezi Sanat Galerisi’nde görücüye çıktı. Serginin açılışına, sergiye ev sahipliği yapan Primemall İskenderun Alışveriş Merkezi Müdürü Uğur Sevinmiş ve kabalalık sanatsever topluluğu katıldı.
22 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında sanatseverlerin ziyaretine açık olan sergide, 2014 yılında sanatsal etkinlik ödülü alan usta sanatçı İbrahim Balaban’ın 16, oğlu Hasan Nazım Balaban’ın da 15 tablosu yer alıyor.
Serginin açılmasından dolayı Primemall yönetimine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Ressam Hasan Nazım Balaban, “Baba – Oğul resim sergimizdeki resimler Anadolu’nun ve Türk insanının yaşantısını yaşatıyor. Resimlerdeki tüm yaşantılar gerçek. Kendi yaşadığımız resimler. Bu resimlerde gördüğünüz her şey Anadolu insanının yaşantısı ve benim yaşantım. Bende tarla da çalıştım, otobüsün arkasından koştum.  Resimlerimizi İstanbul Ankara gibi büyük kentlerden ziyade Anadolu’ya taşıdık ve çokta ilgi gördük.” dedi.
Bugüne kadar açtıkları serginin 10.’sunu İskenderun’da açtıklarını belirten Nazım Balaban, “Sergimizdeki eserlerin 16’sı babamın 15 tanesi ise benim. Toplamda 31 eserimiz sergimizde yer alıyor. Geneli yağlı boya ağırlıklı ve akrilikle karışık olan eserlerimiz de var. 2 tane desen var, yapımı ise hiç kolay olmayan bir iş, yapım aşaması aylar sürüyor. Ben tüm sanatseverleri  “Yaşantının İzdüşümü” temalı sergimizi görmeye Primemall İskenderun’a davet ediyorum” dedi.
 
 
 
 
Baba – Oğul Balaban’ların Resim Sergisi İskenderun’da! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar