Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

23 Nisan'da İSTE'de Çifte Bayram

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) coşkuyla kutlandı.

23 Nisan'da İSTE'de Çifte Bayram

Eğitim   A+a-

 İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı’nda Çocuk Koroları Konseri'nde bir araya gelen çocuklar, hep birlikte söyledikleri şarkılarla izleyenleri hayran bıraktılar. Programın sonunda, ikinci kuruluş yıldönümünü kutlayan İSTE için pasta kesildi.
İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı Çocuk Korosu'nun yanı sıra, Bahçeşehir Koleji, Simya Koleji, Tek Koleji ve Yükseliş Koleji öğrenci koroları ile solo müzik dinletileri ve pop müzik potpurisinin de yer aldığı programa yoğun ilgi gösterildi. 
Saygı Duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, açılış konuşmasını gerçekleştiren İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İSTE ailesi olarak iki mutluluğu bir arada kutlamanın sevincini yaşadıklarını belirterek, İSTE’nin kuruluşunun ikinci yılında Teknoversite vizyonu ile hızla hedefe ilerlediklerini söyledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Rektör Dereli, "Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara adanmış dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramında, bütün çocuklarımızın bayramını kutlarım" dedi. İSTE olarak, bilim ve teknolojiyi öncelerken, çocukları da ihmal etmediklerini vurgulayan Prof. Dr. Türkay Dereli konuşmasında, "Onların mutlu, sağlıklı, donanımlı ve özgün düşünebilen, üretken bireyler olması için de çalışıyoruz. Nitekim Türkiye’nin ilk Çocuk Teknik Üniversitesi’ni ve ilk Çocuk Kütüphanesi’ni İSTE olarak kurduk ve onlara hediye ettik. Ülkemizin çocuklarına, gençlerine yürekten inanıyoruz. Onlar bizim geleceğimizdir." ifadelerine yer verdi. “Çocuklar candır, şendir. Ama asıl olan her zaman çocuk kalabilmektir, her zaman çocuklar kadar karşılıksız sevebilmektir" diyen Prof. Dr. Türkay Dereli, program sonunda çocuklara karanfil dağıttı ve İSTE’nin 2. Kuruluş Yıldönümü pastasını da çocuklarla birlikte kesti.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar