Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Skolyoz Ameliyatı Başarıyla Gerçekleştirildi!

Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Dörtyol Devlet Hastanesinde bir ilke imza atıldı.

Skolyoz Ameliyatı Başarıyla Gerçekleştirildi!

Gündem   A+a-

 
Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Dörtyol Devlet Hastanesinde bir ilke imza atıldı.
İlk Skolyoz Ameliyatı başarı ile gerçekleştirildi.

Hastanelerde yapılması zor olan, son derece riskli olmasından dolayı yapılmayan Skolyoz ameliyatı Dörtyol Devlet Hastanesinde başarıyla gerçekleştirildi.

Babası Suriye’de ki savaşta ölen, annesi bakıma muhtaç olan 14 yaşında ki Suriyeli kız çocuğu Hele ALİSA omurgasında ilerleyen eğrilik ve nefes almada güçlük şikâyeti ile Dörtyol Devlet Hastanesi Ortopedi Polikliniğine başvurdu. Yapılan muayene ve tetkikler sonucunda Adölesan İdiopatik Skolyoz tanısı konulan hasta, Dörtyol Devlet Hastanesinde 6 saat süren skolyoz ameliyatı ile sağlığına kavuştu. İntraoperatif nöromonitörizasyon altında 13 seviyede posterior segmental enstrümantasyon ve füzyon operasyonu yapılan hastanın operasyonu başarılı geçmiş, operasyon sonrasında Torako-lomber eğriliği % 100’e yakın oranda düzeltilmiştir. Ameliyat sonrası 1.gün mobilize edilen hasta, herhangi bir istenmeyen durum gelişmeksizin postoperatif 4. gününde sağlıklı bir şekilde hastanemizden taburcu edildi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamada, Dörtyol Devlet Hastanesinde çok önemli ve zor bir ameliyatın yapıldığını,

Skolyoz ameliyatının son derece riskli olduğunu, “Dörtyol Devlet hastanesi, yapılması zor olan ancak gayret edildiğinde ve istenildiğinde yapılabilecek olan ameliyatı gerçekleştirildiğini, Başarıyla yapılan Skolyoz Ameliyatı; hem bölge halkında , hem de hastanede çalışan personel de heyecan yarattı.

Hele ALİSA’nın annesi Fatıma ALİSA kızımın sağlığına kavuşmasını sağlayan Dörtyol Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.Adem TAKIŞ başta olmak üzere Ortopedi Uzmanı Op.Dr. Ahmet Fevzi KEKEÇ, Op. Dr. Bilgin BOZGEYİK’e, Op.Dr. Onur Fakıoğlu’na, Beyin ve Sinir Cerrahisi Op.Dr.Hakan PAZARLI’ya, Anestezi ve Reanimasyon Uzm.Dr. Hakan KARABAY’a , tüm ameliyathane ekibine ve hastanenin tüm çalışanlarına teşekkür ederim dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş