Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Bahçeşehir’de Bayram Gibi Bayram!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bahçeşehir Koleji'nde, kelimenin tam anlamıyla 'coşkuyla' kutlandı.

Bahçeşehir’de Bayram Gibi Bayram!Web
TV

Eğitim   A+a-

 Haftanın son okul günü olan 21 Nisan Cuma sabahı öğrenci temsilcisi 6/B sınıfı öğrencisi Eren Çiçekli'nin Okul Müdürü Mustafa Uçan'dan koltuğu devralmasıyla etkinlikler başladı. Çiçekli, ortaokul müdür yardımcılığına 6/B sınıfından İlayda Başeğmez'i, ilkokul müdür yardımcılığına 3/A sınıfından Derin Özer'i ve anaokulu müdür yardımcılığına da Mavi Sınıf öğrencisi Elif Salman'ı atayarak göreve başladı. Gün boyu ekibiyle birlikte okulu gezdi, yönetici ve öğretmenlerle görüşmeler yaptı. Günün sonunda Bayrak Töreninde öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Eren Çiçekli, eğlenceli ve öğretici bir gün yaşadıklarını ifade etti.
23 Nisan Pazar günü, sabahın erken saatlerinden itibaren aileleriyle birlikte okula gelmeye başlayan öğrencilerin heyecanı, dakikalar ilerledikçe tüm salona yayıldı. 4 yaştan ortaokula kadar tüm Bahçeşehir öğrencileri, gerçek birer Atatürk çocuğu olarak, sahnede üstlendikleri görevleri layığıyla yerine getirdi.
 
Kutlama programı, öğrenci temsilcisi Eren Çiçekli'nin günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasıyla başladı. 23 Nisan korosunun seslendirdiği bayram şarkıları sırasında koreografi de büyük beğeni topladı. Koronun ardından sahneye çıkan ilkokul öğrencileri İngilizce ve Almanca çocuk şarkıları söyledi. İlkokul drama kulübünün gösterisi sırasında izleyenlerin gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Daha sonra sahne alan ilkokul halk oyunları kulübü öğrencileri, Türkiye'nin dört bir yanından esintiler getirdi.  Sırayla sahneye gelen ilkokul öğrencileri İngilizce şarkılar söyledi, oyunlar oynadı. Jimnastik kulübü öğrencilerinin gösterisi ise izleyenlere, geçmiş yıllarda stadyumlarda yapılan Bayram törenlerini anımsattı ve büyük alkış aldı. 
 
Programın bir sonraki bölümünde Bahçeşehir Koleji İskenderun Kampüsü okul öncesi öğrencileri sahneye çıktı ve büyük öğrencileri aratmayacak bir performans sergiledi. Modern dans kulübü öğrencilerinin gösterisinden sonra en son olarak sahneye gelen öğrenciler hem çok farklı, hem de çok anlamlı bir performans sahneleyerek 'Sev Kardeşim' isimli şarkıyı işaret diliyle söylediler. Tüm salonun nefeslerini tutarak, büyük taktirle izlediği şarkıdan sonra Okul Müdürü Mustafa Uçan mikrofona geldi ve programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlere, öğrencilere, izlemeye gelenlere teşekkür etti. Daha nice 23 Nisan'larda buluşmak dileğiyle, tüm salonun ayakta eşlik ettiği, Milli Mücadele'nin sembolü olan İzmir Marşı'yla okuldaki kutlama programı sona erdi. 
Bahçeşehir Koleji'nin 23 Nisan kutlamaları bununla kalmadı: Öğleden sonra Park Forbes AVM'de Müzik öğretmeni Burcu Zelluh yönetiminde verilen konserle, bu kez alışveriş merkezinde bulunanlarla coşkulu zamanlar geçirildi. İlk olarak 4. sınıflardan oluşan koro şarkılar seslendirdi. Daha sonra okul öncesi sınıflar ritm grubu sahne aldı ve izleyicileri coşturdu. 23 Nisan nedeniyle Bahçeşehir Koleji ve Park Forbes işbirliğiyle düzenlenen 'Dünyada Barış' temalı resim yarışmasında ilk üç dereceyi alan öğrencilere ödülleri verildi. Son olarak da Bahçeşehir Koleji 'Her Yerde Müzik' Orkestrası, 'Her Yerde Müzik' projesi kapsamında İskenderun'un çeşitli yerlerinde verecekleri bir dizi konserin ilkini bu anlamlı günde sundu.
 
Bahçeşehir Koleji İskenderun Kampüsü bu yıl 23 Nisan'ı dolu dolu yaşadı ve yaşattı. Günün sonunda geçtiğimiz günlerde İstanbul'da yapılan Bahçeşehir Korolar Festivalinde İskenderun Kampüsünü temsil etmiş olan KoroFest ekibi, İSTE Çocuk Korosu Konserinde sahneye çıktı. Konsere katılan okul koroları içinde en iyi hazırlanan koro olduğu gözlemlenen ekip yine göz doldurdu, yine salonu coşturdu.
 
 
 
Bahçeşehir’de Bayram Gibi Bayram! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar