Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Genç Sarı Zeybekler Anıt Alanında Rekor İçin İnceleme Yaptılar

20 Mayıs Cumartesi günü İskenderun Atatürk Anıtında 1919 gönüllü ile insandan K. Atatürk imzası yaparak Akdeniz Rekoru Kırma Denemesi yapılacak…

Genç Sarı Zeybekler Anıt Alanında Rekor İçin İnceleme Yaptılar

Gündem   A+a-

 
1919 GÖNÜLLÜ İLE K. ATATÜRK İMZASI YAPARAK AKDENİZ BÖLGESİ REKORU KIRILACAK REKOR İÇİN ANIT ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDULAR…
 
GENÇ SARI ZEYBEKLER KOMİTESİ BAŞKANI SENA KURT :
“TÜM İSKENDERUNLULARI 20 MAYIS’TA ANIT ALANINA BEKLİYORUZ”
 
 
20 Mayıs Cumartesi günü İskenderun Atatürk Anıtında 1919 gönüllü ile insandan K. Atatürk imzası yaparak Akdeniz Rekoru Kırma Denemesi yapılacak…

Yaşları 13-16 arasında değişen 25 gencin oluşturduğu “Genç Sarı Zeybekler Komitesi” tarafından yapılacak bu etkinlikle ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Komite Başkanı Sena KURT, böyle bir rekor denemesinin daha önce Akdeniz Bölgesinde yapılmadığını ve bunun bir ilk olacağının ifade ederek şunları söyledi :

“19 Mayıs 1919, Türk milletinin yeniden doğuşunun müjdecisi olan bir gündür. 1919'da ülkemizin içinde bulunduğu durumun bir kader olmadığını haykırarak, “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına” inanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Samsun'dan başlayarak tüm Anadolu'ya ve insanlarımıza yansıyan ve yayılan bir kutlu mücadele başlatmıştır.
Samsun'da ateşlenen bu meşale Türk tarihinin son “Kurtuluş Destanı”nın yazılmasında kilometre taşı olmuştur.
Biz de Samsun'da yakılan 19 Mayıs 1919 ateşini 20 Mayıs 2017'de saat: 15:00 da yeniden yakmak adına İskenderun Anıt Alanında bir etkinlik yapmayı planlıyoruz.

Yaşları 13-16 arasında değişen 25 kişilik “Genç Sarı Zeybekler Komitesi” olarak 19 Mayıs ruhunu yeniden şahlandırmak adına 1919 Gönüllü ile İskenderun Anıt Alanında K. Atatürk imzası yaparak “AKDENİZ BÖLGESİ REKORU” kırma amacındayız.
Bu rekor denemesini HBB'nin destekleri ile gerçekleştireceğiz bu muhteşem etkinlikle gerek Hatay gerekse ulusal basında yer bulmayı hedefliyoruz. Hedefimiz temsili resimde de görüldüğü gibi İskenderun Atatürk Anıtının ortasına 1919 gönüllü ile K. Atatürk imzasını başarı ile yapmaktır.

Çoğunluğu gençlerin ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşecek olan rekor etkinliğimizin ardından kurulacak sahne ve ses sisteminde DJ eşliğinde bir “GENÇLİK ŞÖLENİ” yapmayı amaçlıyoruz.

Bu şölende DJ'in yanı sıra görüşmelerimizi yaptığımız İstanbul'dan gelecek olan genç rapçı Elleran Elvis'in bir konseri de yer alacak.
Katılımcılar yerlerini aldıktan sonra her şey hazır olduğunda 1919 gönüllü aynı anda elleri ile kalp işareti yaparak yukardan çekim yapan duranlara 3 dakika boyunca hareket etmeden poz verecekler. 3 dakikanın sonunda spiker sürenin bittiğini açıklayacak ve “AKDENİZ BÖLGESİ REKORU” kırılmış olacak.

Spikerin bu anonsundan sonra İzmir Marşı ile yaklaşık 3 saat sürecek olan Gençlik Şöleni de başlamış olacaktır. Bu şölene dışarıda seyirci olarak katılan izleyiciler de katılabilecektir.

Günün sonunda rekorun kırılmasında hazır bulunan katılımcılara o günün anısına özel olarak bir anı madalyası yaptırılacak ve dağıtılacaktır…
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar