Skip Navigation Links

Hassa’da Kara Mehmet Farkı!..

Hassa’da yapılan 16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumunda Hassa Eski Belediye Başkanı Mehmet Karataş (Kara Mehmet)’ın farkı hissedildi.

Hassa’da Kara Mehmet Farkı!..

Yerel   A+a-

 Hassa’da referandum sonuçları incelendiğinde “EVET” oylarının 1 Kasım 2015 seçimlerine göre %70.54 den %71.30 ‘a yükselerek,700 oy  artmıştır.
   7 Haziran seçimlerinde Türkiye genelinde olduğu gibi Hassa a’da da alınan başarısız sonuçların ardından Bölge milletvekili Mehmet ÖNTÜRK’ün başkanlığında toplanan eski yeni Ak Partililere mahalle sorumluğu verilerek, sahaya sürülmesi sonucu AK parti Hassa’da tarihi zafer kazanmıştır. 
Aynı strateji 16 Nisan referandumunda da uygulanarak, ”EVET” oylarında artış elde edilmiştir.
Buradaki başarı hiç kuşkusuz Bölge Milletvekili Mehmet ÖNTÜRK ,partililer ve özellikle Hassa ‘da Kara Mehmet olarak nam salmış ve Halkın sempatisini kazanmış Eski Belediye Başkanı Mehmet Karataş’tır. 1 Kasım öncesi parti üst düzey yetkililerine , Hassa genelinde 20 binin üzerinde oy çıkarılması konusunda hedef koyması ve bu başarıyı elde etmesi, Kara Mehmet’in öneminin artmasına neden olmuştur.
Başkanlık referandumu  öncesi, Bölge Milletvekili  Mehmet ÖNTÜRK ‘ le beraber mahalle mahalle dolaşması esnasında , muhtarlar ve mahalle halkı tarafından kendisine gösterilen  sevgi ve teveccüh gözlerden kaçmamıştır.
     İl Başkanı Ahmet Atıç ‘ın  başkanlığında ki, eski ve yeni  Belediye Başkanları ve meclis üyeleri  toplantısına, ekibiyle katılarak referandum kampanyasına açık destek vermesi  partililere heyecan katmıştır. 
Bu toplantıdan birkaç hafta sonra, İl başkanı Ahmet Atıç ‘ın konuşmacı olarak katıldığı, Hassa’nın farklı görüş ve düşünceye sahip  bütün değerlerini bir araya getirmesi ve 30 mahalle muhtarının hazır bulunması , son yıllarda gerçekleştirilen Hassa siyaset tarihinin en kalabalık ,kapalı alan toplantısına ev sahipliği yapması ,Hassa’da günlerce konuşulmuştur.
Ata yurdu olan ve ailesini yaşadığı  Aşağı Karafakılı mahallesinde “EVET” oylarının zirveyi yakalaması, ticari ve akrabalık ilişkilerinin  en yoğun olduğu, Hassa siyaset tarihinde solun kalesi olarak bilinen Bintaş mahallesindeki “EVET” oylarının tavan yapması, Kara Mehmet faktörünün en büyük delilidir. 
Kara Mehmet’in seçim öncesi gerçekleştirdiği   birlik ve beraberlik toplantıları , belediye başkanlığı dönemindeki ilçeye kazandırdığı  hizmetler, muhtarlar ve hassa halkı ile devam eden sıcak ilişkileri, siyasi tecrübe ,bilgi ve birikimlerini referanduma aktarması ,Hassa’da yakalanılan başarıya önemli ölçüde katkı sağlamıştır.
2014 yerel seçimlerinde Belediye Başkan adayı yapılmadı diye partisine küsmemesi, ve seçimlerde partililerle berber kol kola çalışarak   kurucusu olduğu Ak patiye maddi manevi destek olup, gayret göstermesi, Hassa Ak partinin başarısındaki en önemli faktör olarak göze çarpmaktadır.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
Bülent yolal 25 Nisan 2017 Salı
Hassada kara Mehmet sevilen ve sayılan halk adamı yani adam gibi adamdır.Yerel seçimde hakkı yenilmesine rağmen sağından dönmemiştir.
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet