Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Gündem Ekonomi Olmalıdır

HASİAD Yönetim Kurulu Başkan Tahsin Kabaali: Gündem Ekonomi Olmalıdır dedi.

Gündem Ekonomi Olmalıdır

Ekonomi   A+a-

 HASİAD Yönetim Kurulu Başkan Tahsin Kabaali, referandum sonrası halkın kullandığı oyla gerekli mesajı verdiğini belirterek, halkın tüm kesimlerinin kucaklanarak, bütünleştirecek kararlar almaya yönelik hareket etmek olduğunu söyledi.
Yaptığı yazılı açıklamada referandum sonucunu değerlendiren HASİAD Yönetim Kurulu Başkan Tahsin Kabaali şöyle dedi; 
 
“Ülkemizde 16.04.2017 tarihinde gerçekleştirilen “Anayasa Değişikliği Referandumu” ile ilgili olarak milletimiz sandık başına giderek oyunu kullanmış ve tercihini ortaya koyarak siyasilere ve ilgili kurumlara gereken mesajları vermiştir. Bu noktada ilgililere düşen görev, halkın tüm kesimlerini kucaklayacak ve bütünleştirecek kararlar almaya yönelik hareket etmektir. Bu bağlamda, referandum sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.   
Sonuçlarıyla ilgili çeşitli tartışmaların yaşandığı bu referandum süreci sonrasında, ülkemizi artık seçim atmosferinden çıkarıp ekonomiyi gündeme oturtmamız gerekmektedir. Son iki yıldır seçimler ve tahmin edilemeyen gündemlerden dolayı ülkemiz ve ülkemiz ekonomisi yorulmuştur. Piyasaların rahat bir nefes alabilmesi için olabildiğince uzun bir süre, seçim ve referandum gibi gündemlerden uzak durmak gerekmektedir. Bugün dünyada, ülkemizi de yakından etkileyebilecek bir ekonomik kriz havası vardır. Dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın krizlerin, kırılgan yapıya sahip ekonomiler üzerindeki etkileri daha ağır olabilmektedir. Bilindiği üzere, ülkemizin de iç içe olduğu Ortadoğu coğrafyası yıllardır savaşların, müdahalelerin, iç karışıklıkların merkezi haline gelmiştir. Bu coğrafya içinde çok stratejik bir konumu bulunan Suriye’de son altı yıldır yaşananların genelde ülkemiz, sınır illerimiz, özelde de ilimizin ekonomisine olumsuz etkileri ortadadır. Suriye Krizinin başladığı 2011 yılından bu yana Hatay’ın ekonomisi gittikçe geriye gitmektedir. İlimizde nakliye, inşaat ve turizm sektörleri başta olmak üzere pek çok sektörde sıkıntı had safhadadır. Hatay’ın nüfusuna, toplam nüfusun yaklaşık 1/3 oranında bir nüfusun katılmış olması sosyal içerikli konuların yanı sıra ekonomik içerikli birçok sorunu da beraberinde getirmiş ve istihdam sorunundan işsizliğe, enflasyondan milli gelire kadar birçok göstergede olumsuzluk ön plana çıkmıştır. Söz gelimi, günümüzde Hatay’daki işsizlik oranı Türkiye oranlarının %5-6 daha üzerinde seyretmektedir.  
HASİAD olarak, ekonominin bir an önce Türkiye’nin öncelikli gündem maddesi haline getirilmek suretiyle iş dünyasının sıkıntılarının çözülmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Bu bağlamda, Hatay’ın ekonomik kayıplarının telafi edilebilmesi için Suriye’ye komşu diğer illerle birlikte özel bir destek ve teşvik paketinden yararlandırılması bölgede aciliyet arz eden konuların başında gelmektedir. 
Bu vesileyle, referandum sonuçlarının ülkemize bir kez daha hayırlı olmasını temenni ederken, ekonomik konuların ihmal edilmeden ülke gündeminin birinci sırasına oturtulması ve bölgenin hassas yapısına uygun olarak gereken önlemlerin alınması iş dünyasının ortak arzusudur.”
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar