Skip Navigation Links

HBB Öğrencilere Doğa Sevgisini Aşılıyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin il genelinde gerçekleştirdiği eğitimlerinin yeni adresi Sümerler Ortaokulu oldu.

HBB Öğrencilere Doğa Sevgisini AşılıyorWeb
TV

Eğitim   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin, gelecek nesilleri daha yeşil ve sağlıklı alanlarda yaşamaları amacıyla il genelinde gerçekleştirdiği eğitimlerinin yeni adresi Sümerler Ortaokulu oldu.

SÜMERLER ORTAOKULU’NDAKİ ÖĞRENCİLERE HATAY’IN BİTKİ ÇEŞİTLİLİĞİ ANLATILDI 

Doğa sevgisini aşılamak ve doğayı seven bireylerin yetişmesi için yoğun çaba sarf eden HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı’nın , “Bitkileri Tanıyoruz Seviyoruz Koruyoruz” konulu eğitim çalışması 7 Nisan Cuma günü Sümerler Ortaokulu’nda gerçekleştirdi. Proje kapsamında Gazi, Ayşe Fitnat, Beyhan Gencay, Fatih Sultan Mehmet ve Sümerler ortaokullarında 500 öğrenciye eğitim verildi.
Gerçekleştirilen eğitime Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Mustafa Dönmez, HBB Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Gökhan Yıldırım, okul aile birliği ve okul öğretmenleri katıldı.
Öğrenciler ile bir araya gelerek istek ve taleplerini dinleyen Başkan Savaş, öğrencilerin dersleri hakkında bilgi aldı.
Genç beyinlerle buluşan HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı’nda görevli Biyolog Doktor Samim Kayıkçı, öğrencilere Türkiye ve Hatay’ın bitki zenginliği, endemik, tıbbi ve aromatik ve yenilebilir bitkiler hakkında detaylı bilgiler verdi. Bitki zenginliğimizin korunarak ekonomiye kazandırılmasının önemine değindi.

“MİLLİ SERVETİMİZ OLAN DOĞAL GÜZELLİKLERİMİZİ KORUMAMIZ GEREKİR” 

Hatay’ın zengin bitki florası hakkında birçok bilgiyi eğlenceli bir dille öğrencilerle paylaşan Kayıkçı,”Mili servetimiz olan doğal güzelliklerimizi korumamız gerekir. Ülkemizin sahip olduğu eşsiz özellikler zengin bir floranın oluşmasına olanak sağlamıştır. Hatay’da 2 bin 500’den fazla bitki çeşitliliği görülmektedir. 200’e yakın bitki türü ilimizde isimlendirilmiştir. 170 bitki türünün nesli tehlike altındadır. Onlarca bitki türü dünyada sadece ilimizde yayılış göstermektedir.2021 yılında Hatay’da yapılacak EXPO 2021 ile de bu zengin biyo çeşitliliğimizi tüm dünyaya tanıtacağız” dedi.
Gerçekleştirilen sunumun ardından öğrencilere çilek fidanı hediye edildi. HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı’nda görevli Ziraat Mühendisi Onur Yıldız çilek bitkisi ve yetiştiriciliğiyle ilgili bilgi verdi..
HBB ekipleri, eğitimin ve çilek fidan dağıtımının ardından mutlu olan öğrencilere, tanıtıcı broşürler ve kalem dağıttı.

“ÇOCUKLARIMIZI ÇEVREYE UYUMLU VE DAHA SAĞLIKLI BEYİNLE GELECEĞE ADIM ATARAK YETİŞMELERİNİ İSTİYORUZ”

Başkan Savaş, “Beş tane okulumuzda yaklaşık 600 tane öğrencimize canlıların dünyadaki hayatı, özellikleri ve bitkilerin insan hayatına katkılarını anlattık. Ayrıca onların yaşam şekillerini, doğadaki pozisyonlarını, insanlığa ve canlılığa vermiş olduğu faydalarını da anlatarak çocuklarımıza bitki ve çiçek sevgisini aşılamaya çalışıyoruz. Bugün burada da diğer okullarımızdaki gibi Sümerler Ortaokulu’ndaki çocuklarımıza çilek fidesi dağıttık. Onlara hediye ettiğimiz bu çilek fidelerinin nasıl bakılması gerektiğini ve meyve olarak katkısını kendilerinin de gözlemleme imkânı bulmalarını sağladık. Biz eğitimin ve kültürün yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz. Çocuklarımızı geleceğe hazırlarken çevreyle uyumlu ve daha sağlıklı beyinle geleceğe adım atarak yetişmelerini istiyoruz. Bunun için de elimizden geleni yapıyor ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

BAŞKAN SAVAŞ, ÖĞENCİLERLE BERABER ÇİLEK FİDESİ DİKTİ 

Öğrencilerin yoğun ilgisi ve sevgisi ile karılaşan Başkan Savaş, hediye edilen çilek fidelerini öğrenciler ile beraber saksılara ekerek can suyunu verdi.

OKUL YÖNETİMİNDEN BAŞKAN SAVAŞ’A TEŞEKKÜR 

Okul yönetimi ve okul aile birliği, çocuklara bitkileri tanıtmak, bitkilerle aralarında organik bağ kurmalarını sağlamak ve yeşil alanlar konusunda bir bilinç oluşturmak amacıyla hayata geçirilen projeden dolayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür etti.
HBB Öğrencilere Doğa Sevgisini Aşılıyor videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet