Skip Navigation Links

Hatay’ın Yanan Ciğerleri Yeniden Ağaçlandırıldı

HBB, gelecek nesillere yemyeşil ve tertemiz bir çevre bırakmak amacıyla birbirinden nitelikli çalışmalara imza atıyor.

Hatay’ın Yanan Ciğerleri Yeniden AğaçlandırıldıWeb
TV

Gündem   A+a-

 HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın yeşil alanların korunması ve genişletilmesi hassasiyetiyle hizmet üreten Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı, Serinyol Mahallesi’nde geçen yıl çıkan orman yangını sonucunda yok olan ağaçların yerine yüzlerce ağaç dikilmesine vesile oldu. 
 
Özel Antakya Final Temel Lisesi ve Ovakent Anaokulu öğrencileri 21 Mart’ta başlayan Dünya Orman Haftası’nın ilk gününde, Antakya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından HBB’ye teslim edilen binlerce fıstık çamını toprakla buluşturdu. Orman yangınında tahrip olan alanı yeniden orman niteliğine kavuşturmak için ağaç diken yüzlerce öğrencinin mutluluğuna HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mustafa Dönmez de ortak oldu. 
 
Orman Haftası münasebetiyle gerçekleştirilen anlamlı etkinlikte konuşma yapan Bitki Uzmanı Biyolog Dr. Samim Kayıkçı, “Hatay’ın bitki çeşitliliği dünyada büyük bir öneme sahip. Şu an bulunduğumuz ormanda dünyanın hiçbir yerinde bulunmayan bitki türleri mevcut. Son beş yıl içerisinde ülkemizden dünyaya yaklaşık elli tane bitki türü tanıtıldı. Siz gençlerin bu zenginliklerimizi tanımanız ve gerektiğinde onları ekonomiye kazandırarak ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamanız gerekiyor. Burada gerçekleştireceğimiz etkinlikle birçok canlı türüne yaşam alanı kazandırmış olacağız. Orman Bakanlığının desteğiyle diktiğimiz fıstık çamları aynı zamanda ekonomiye de destek olacak nitelikte” şeklinde konuştu.
 

GENÇLER SAĞLIKLI BİR YAŞAM DÜŞÜYLE AĞAÇLARI TOPRAKLA BULUŞTURDU

 

Yemyeşil ve sağlıklı bir çevrede yaşama gayesiyle fıstık çamlarını özenle diken öğrenci ve öğretmenler Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin böyle anlamlı bir etkinliğe imza atmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
Ekipler ağaç dikimi sonrasında öğrencilere sandviç ve meyve suyu ikramında bulundu.
 
 
Hatay’ın Yanan Ciğerleri Yeniden Ağaçlandırıldı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet