Skip Navigation Links

Hassa’da Çobanlar Öksüz Kaldı

Hassa’nın davar çanı ustası ve ayarcısı (Alimen Emmi) olarak bilinen Ali Bağcı 80 yaşında yaşama veda etti.

Hassa’da Çobanlar Öksüz KaldıWeb
TV

Yaşam   A+a-

 Bağcı’nın vefatı başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerini derinden üzdü, yörede ise tüm çobanları öksüz bıraktı.
 Hatay’ın Hassa ilçesinde ömrünün büyük bölümünü çobanlıkla geçiren ve yörede davar çanlarının tını ayarcısı olarak bilinen Alimen emmi hakkın rahmetine kavuştu. Cenazesi ,köyünde sevenlerinin gözyaşları ve duaları eşliğinde toprağa verilerek son yolculuğuna uğurlandı.
 Hassa’nın önemli Değerlerindendi.
Hassa’da hayvancılık ve çobanlık yapanlar, Akbez Gazeluşağı kırsalındaki kendisine ait toprak evde yaşamını sürdüren Ali Bağcı (Alimen) emmiyi bilirler. O yörenin aynı zamanda hikâyecisiydi, yıllar önce özellikle Halep’ten getirtilen davar çanlarının da tını ayarını Ali’men emmi yapardı. Henüz radyo, televizyon ve teknolojinin gelişmediği dönemlerde Alimen emmi aynı zamanda namı değer hikâyeciliğiyle de herkesin gönlünde önemli yeri vardı.
 Çanını ayara getirenler hem işlerini yaptırır, ayrıca birbirinden ilginç hikâyeleri, anıları büyük bir keyifle dinleyerek zaman geçirirlerdi. Yakın bir zamana kadar Hassa’da yörenin gençleri, orta yaşlılar koca çınar Alimen emminin yanına uğrayıp, hoş sohbetinden feyz almayı sürdürürdü.
 Ali Bağcı (Alimen Emmi) halen sakladığı 25-30 yıllık çanlarını gelen misafirlerine göstererek bunların hepsinin ayrı ayrı özelliğini, ayrı dili, ayrı işlevi olduğunu anlatırdı.
 
Hassa’da Çobanlar Öksüz Kaldı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet