Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

AK Parti İskenderun’dan ‘Güçlü Bir Türkiye İçin Evet’ Dedi

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil: “Hedef güçlü bir Türkiye”

 AK Parti İskenderun’dan ‘Güçlü Bir Türkiye İçin Evet’ DediWeb
TV

Gündem   A+a-

 TBMM İdare Amiri AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar: “Yetki de, Karar da, Milletin”
 
TBMM İdare Amiri ve AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur, düzenledikleri ortak basın toplantısı ile güçlü bir Türkiye için ‘EVET’ dediler.
 
Düzenlenen kahvaltılı basın toplantısı ile basın mensupları ile bir araya gelen AK Parti heyeti 16 Nisan’da yapılacak olan halk oylaması ile ilgili açıklamalarda bulundular.

İskenderun 16 Nisan’a hazır

Düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur, İskenderun ilçe teşkilatı olarak 16 Nisan’da yapılacak olan referanduma hazır olduklarını belirterek, “ Bizler ilçe teşkilatı olarak gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Düzenlediğimiz ev toplantıları, STK ziyaretleri ve çeşitli programlar ile halkımıza Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi hakkında bilgilendirmelerde bulunuyoruz. Allah’ın izniyle 16 Nisan’da halkımızın daha büyük Türkiye için ‘EVET’ diyeceğine canı gönülden inanıyoruz” dedi.

Hedef Daha Güçlü Bir Türkiye

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise yaptığı konuşmada, hedef’in daha güçlü bir Türkiye olduğunu belirterek, “16 Nisan’da halkımız ‘EVET’ diyerek Cumhurbaşkanlığı sistemine onay verecektir. Bu sistemle devlet mekanizmaları daha işlevsel ve hızlı olacaktır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile bütün vesayet kalıntılarından ülkemizi kurtaracak büyük ve daha güçlü bir Türkiye’yi hep beraber inşa edeceğiz” diye konuştu.

Daima Millet, Kararımız ‘Evet’

AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç ise yaptığı açıklamada, Referandum süreci ile ilgili olarak görüşmelerin, toplantıların ve bilgilendirmelerin hızlı bir şekilde il genelinde devam ettiğini belirterek, “16 Nisan’a kadar Hatay’ı her tarafını karış karış gezeceğiz. Her yeri dolaşıp vatandaşların kapısını tek tek çalıp onlarla referandum süreci ile ilgili bilgiler vereceğiz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile beraber millet iradesi kurulacak hükümette, direkt olarak tecelli edecek” şeklinde konuştu.
 
Anayasanın bütün maddeleri birbirinden güzel ama özellikle ‘Güçlü bir Türkiye’ için neden ‘Evet’ denilmesi gerektiğini anlatan iki maddeden bahseden Ak Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, “Bunun birincisi ‘İstikrar’ dediğimiz Türkiye’de gerçekten tüm seçmenin hangi partili olursa olsun, bir masa etrafında bir araya geldiğimiz de yakındığımız bir mevzu vardı; ‘Ülkemize kim huzuru getirecekse, kim bizi kalkındıracaksa, kim bu memlekete hizmet edecekse o gelsin’ şeklinde herkesin böyle bir inanış içerisinde olduğuna şahit olduk. 16 Nisan’da yapılacak olan Referandumda iki sandığımız var; birinde yasama faaliyetlerini oluşturacak milletvekilleri seçilecek, diğerinde ise ülkede bakanlarını kurup, ülkede icraatı gerçekleştirecek ekibin başında olacak cumhurbaşkanı seçilecek. Böylelikle halkın kendisi aynı hem yasama faaliyetini yerine getiren milletvekillerini tercih edip TBMM’yi oluşturacak hem de hükümeti o akşam sandıkta halkın kendisi bizzat güvenoyu ile seçmiş olacak. Bu şekilde ülkemiz kalıcı bir istikrara kavuşmuş olacak. Böylelikle Anayasa değişikliği ile birlikte kutuplaşmanın önüne de geçilmiş olacak.

Sözde, Kararda, Milletin

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar Hatay halkına bir müjde vererek, “Az önce Bakan Yardımcımız ile telefonda görüştüm. Daha önce 17 ile verilen yaş sebze ve meyvelerin lojistik altyapısının geliştirilmesine yönelik süper teşvik paketinin içine Hatay ilinde alındığının bilgisini verdi. Allah’a şükür bölgemize şuana kadar istediğimiz her hizmeti aldık. Türkiye 16 Nisan’da önemli bir karar verecek. Daha güçlü daha büyük bir Türkiye için 16 Nisan çok önemli. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile vesayet ruhu ortadan kalkacak. 18 Maddelik anayasa değişikliğinden sonra ülkenin kaderini etkileyen tüm gelişmelerde nihai sözü millet söyleyecek” ifadelerini kullandı.
 
TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar açıklamasının devamında şöyle konuştu;
“İskenderun’umuza yapılması planlanan projeler içerisinde üniversitemize dört fakültemizin temellerini atıyoruz. Yurt yapımızda devam ediyor. İnşallah bu yıl öğrencilerimizi yurdumuza alacağız. Arıtma tesisimiz bitti. Elektrik altyapımız bitti. Doğalgaz da baya bir mesafe aldık. Yani vatandaşlarımızın sizler aracılığı ile bizlerden istediği hangi proje varsa hükümetimizden hepsini aldık. TOKİ’miz hızlı bir şekilde devam ediyor. Feyezan kanalımız tamamlanmak üzere birkaç eksiğimiz kaldı. Hizmet noktasında İskenderun’umuzun alması gereken ne varsa aldık.
 
Tabii ki, Cumhuriyet kurulduğu dönemde bu sistem gerekiyordu. Fakat bu sisteme baktığımızda artık ülkemizi ileriye taşıyamayacağımızı görüyoruz. Biz hizmet ve uyum noktasında sorun yaşamadık. Artık bu sistemle ülkemizi bir yerlere taşıma imkânımız zorlaştığı için sistem değişikliğine gitmek istedik. Sistemde yapılacak değişikliğin özünde bir uzlaşma bir de istikrar var. Bizim sistemimizde ‘Cumhurbaşkanı sorgulanabilir, yargılanabilir, cumhurbaşkanı 400 milletvekilinin imzası ile görevden alınabilir’ ve cumhurbaşkanını kim seçecek diyoruz? ‘Halk Seçecek’ diyoruz. Biz milletimize güveniyoruz. Yani burada bunlara baktığımız zaman bu anayasa çalışması bugünden yarına olan bir çalışma değil. 10 yıldan bu yana hukukçularımızın yapmış olduğu bir çalışma. Bu süreçte ben Devlet Bahçeli’ye de teşekkür ediyorum. MHP ile bu işi yürüttük. Gönül isterdi ki diğer partilerde buna destek versin. Sonuçta ülkede uzlaşmanın, istikrarın sağlanması için böyle bir karar verildi. ‘yetki de karar’da milletin’ denildi. ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletin’ denildi. Ben şundan çok eminim, ülkemiz şartlarında, ülkemizin geleceği göz önünde bulundurulup, bu anayasa metnimiz önümüze konuldu.”
 
 
 
 
 
 AK Parti İskenderun’dan ‘Güçlü Bir Türkiye İçin Evet’ Dedi videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar