Skip Navigation Links

Kahraman Askerini Komutanı Mezarı Başında Ziyaret Etti!

İskenderun'fa 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Arsuz Karaağaç Asri Şehitliği’nde anma töreni düzenlendi.

Kahraman Askerini Komutanı Mezarı Başında Ziyaret Etti!Web
TV

Gündem   A+a-

 Hatay’ın İskenderun ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Arsuz Karaağaç Asri Şehitliği’nde anma töreni düzenlendi.  Düzenlenen törende 2009 yılında teröristlerce tuzaklanan mayını fark ederek arkadaşlarını kurtaran ama kendisi kaçamayıp Gabar’da kahramanca şehit olan Kürşad Can’ı mezarı başında Komutanı Albay Orhan Akkurt’ta ziyaret ederek kahraman askeri için dualar etti.
 
Askerler tarafından saygı atışı ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, şehitler için dualar edildi. Daha sonra şehitlerin kabirlerine karanfiller bırakılırken, şehit aileleriyle de yakından ilgilenen protokol üyeleri, devletin her zaman yanlarında olduklarını, her ne sıkıntıları olursa olsun kapılarının sonuna kadar açık olduğunu ifade ettiler.
 
Şehitlikte düzenlenen törende konuşma yapan Üst Teğmen Buğrahan Albayrak, “Bugün üzerinde yaşadığımız bu topraklarımızın her karışı şehit kanlarıyla yoğrularak kazanılmıştır. Ecdadımız bu kutsal varlıkların korunmasını, savunulmasını bizlere görev olarak emanet etmişlerdir. Bu bayrak tarihi şeref ve şandır. Bu bayrak Türkiye’dir, bölünmez vatandır.
2009 yılında Şırnak’ta tuzaklanan terörist mayınını fark edince arkasındaki silah arkadaşlarını uyarıp geri çekilmelerini sağladığı, ancak kendi kaçamayıp patlama sonucu can veren kahraman şehit Komando Uzman Onbaşı Kürşad Can’ı mezarı başında Komutanı Albay Orhan Akkurt’ta ziyaret etti.
 
2009 yılında Gabar’da Komutanı olduğu kahraman şehit Uzman Onbaşı Kürşad Can’ı mezarı başında ziyaret eden Albay Orhan Akkurt, şehidin ailesine başsağlığı diledi ve onlarla kucaklaştı.
Geçtiğimiz yıl Eylül ayında İskenderun Ahmet Tor Kışlası’na tayini çıkan Albay Orhan Akkurt, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde Gabar’da birlikte görev yaptığı askeri Şehit Komando Uzman Onbaşı Kürşad Can’ı mezarı başında ziyaret ederek dua etti.
 
Şehitleri anma törenine TBMM İdare Amiri AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, İskenderun 39’ncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Cumhuriyet Başsavcısı Aldulkadir Akın, Askeri erkanın yanı sıra, STK’ların temsilcileri ve şehit aileleri katıldı.
 
 
 
 
Kahraman Askerini Komutanı Mezarı Başında Ziyaret Etti! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet