Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

‘Şampiyon’ kolay olunmaz!

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, filtre sektörünün öncü kuruluşlarından Şampiyon Filtreyi ziyaret etti:

‘Şampiyon’ kolay olunmaz!

Arsuz   A+a-

 Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, bölgenin köklü sanayi kuruluşlarından Şampiyon Filtre’yi ziyaret etti. Başkan Yardımcıları Sedat Deveci ve Özgür Murt’un da eşlik ettiği iadey-i ziyarette Başkan Culha, Şampiyon Filtre  Genel Müdürü Selma Yılmaz ve Proje Geliştirme Müdürü Nurettin Yılmaz tarafından karşılandı. Temel ilkesi sürekli başarı olan ve istihdamın yanı sıra ekonomiye sunduğu katma değerle örnek sanayi kuruluşlarından biri olan Şampiyon Filtre’nin yöneticileriyle ekonomik kriz ve filtre sektörünü değerlendiren Başkan Culha, daha sonra alın terinin üretime dönüştüğü tesisleri gezerek, filtre üretim aşamalarını inceledi. 
Şampiyon Filtre’nin adında anlaşıldığı gibi kendi sektöründe şampiyon olduğunu söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, babalarından devraldıkları görevi başarıyla sürdüren Genel Müdür Selma Yılmaz ve Nurettin Yılmaz’ı tebrik etti. Şampiyon Filtre’nin entegre bir tesis olmasının yanında istihdam, üretim, emek, azim, aile şirketi ve başarı anlamına da geldiğini belirten Başkan Culha, ziyaretin anısına ayrıca Genel Müdür Selma Yılmaz’a Arsuz’a özgü olan mandalina kolonyası hediye etti.
 
“Önlemimizi almıştık”
Ziyaretten dolayı Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’ya teşekkür ederek, çalışmalarını yakından takip ettiğini söyleyen Şampiyon Filtre Genel Müdürü Selma Yılmaz da mandalina kolonyasını çok beğendiğini dile getirerek, konuklarına kendi eliyle kolonya dağıttı. 
Arsuzlu olduklarına vurgu yaparak, ilçedeki narenciye potansiyelinin ve tarım arazilerinin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Yılmaz, daha sonra fabrikanın kuruluş sürecini anlattı.
Babası Şahap Yılmaz ile birlikte üretim yolculuğuna başladıkları Şampiyon Filtre'yi nesilden nesile aktarmak ve ürettikleri markanın devamını sağlamak amacıyla çalıştıklarını söyleyen Selma Yılmaz, “Babamla ticaret hayatına başladık ve devam ediyoruz. Umarım bizler de burayı bir sonraki gelecek nesillere taşırız. Onun için çalışıp çabalıyoruz. Şartlar tabiî ki çok zor. Bu yıl baya bir zorlandık, hatta geçen yıldan zorlanmaya başladık genel piyasa açısından. Şu an 450 çalışanımız var. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yönetim kurulumuz ile hemen toplandık ve önlemlerimizi aldık. Çünkü başımıza neler geleceğini ve ekonomide belirsizlikler olacağını tahmin ediyorduk. Ekonomik açıdan dengelerin bozulacağı ve belirsizlik olacağı gibi birçok konudaki tahminlerimiz tuttu. Şu anda üretimimize devam ediyoruz. Pazar piyasamızı konumlandırdık. Ancak, bütçemizi yapamıyoruz, çünkü piyasada satış fiyatları henüz oturmadı. Döviz girdilerimiz çok fazla.. Kağıt ithalatımız var, sacı dövizle alıyoruz. Bunlar da maliyetlerimizi oldukça olumsuz etkiledi” dedi.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar