Skip Navigation Links

İş Dünyasının Kalbi İSTE’de Attı!

10. Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nın birinci günü yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

İş Dünyasının Kalbi İSTE’de Attı!Web
TV

Gündem   A+a-

 Hatay Valiliği himayelerinde, Çalışma ve İş Kurumu Hatay İl Müdürlüğü ve İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) işbirliği ile organize edilen 10. Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nın birinci günü yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. İSTE Merkez Kampüsü’nde düzenlenen açılış törenine; Hatay Valisi Erdal Ata ile birlikte, HBB Bşk. V. Serdar Güven, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli,  MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya,  Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ziya Yüksel, Taşyapı Group Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Yön. Kur. Bşk. Fatih Tosyalı, bürokrasi ve iş dünyasının temsilcileri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, İSTE Mustafa Yazıcı Devlet
Konservatuvarı öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından verilen mini bir müzik dinletisi yer aldı.
 
Hatay Valisi Erdal Ata yaptığı açılış konuşmasında; günümüz dünyasında tüm ülkelerin en önemli sorunlarının başında işsizlik geldiğinin altını çizdi. Konuşmasında meslek liselerinin önemine değinen Hatay Valisi Erdal Ata, bunların sayısının ve eğitim kalitesinin artırılması gerektiğini vurgulayarak; “Biz mesleki eğitimin artırılması ve kalitesinin yükseltilmesi için elimizden geldiği kadar gayret ediyoruz. Eğitime büyük önem veriyoruz. Eğer 21. Yüzyılda Türkiye’nin dünyada layık olduğu yeri almasını istiyorsak, eğitime önem vermemiz gerekir. Türkiye sıradan bir devlet değil, hedefleri olan, bölgesinde lider konumunda olan bir ülkedir. Dolayısıyla rakiplerimizle yarışabilmemiz için gençlerimizi iyi yetiştirmek zorundayız’’ şeklinde konuştu.
 
İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ise yaptığı konuşmada; İSTE olarak “teknoversite” adını verdikleri yeni bir eğitim/öğretim/araştırma ve girişimcilik/yenilikçilik ekosistemi oluşturmaya çalıştıklarını belirterek; “Her öğrencimize üç seçenek sunuyoruz. İsteyen öğrencilerimiz akademiye yoğunlaşabiliyor, isteyen öğrencilerimiz iş dünyasına yönlendiriliyor, isteyen öğrencilerimizi ise girişimciliğe motive ediyoruz. Yetenekleri keşfetmemiz ve yönetmemiz gerekiyor. Bunun için çalışıyoruz. İş Dünyası ile Entegrasyon (İDE) adını taşıyan yeni bir program da başlattık. Bu program, aslında bir nev’i iş dünyasına oryantasyon hızlandırıcısı olarak çalışıyor. Her mezunumuzun sanatçı bir ruha sahip olmasını, sadece teknoloji okuryazarı değil, bir teknoloji geliştiricisi olmasını istiyoruz” dedi.
 
İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya ise istihdam meselesinin sadece dünün değil, bugünün değil, yarının da en büyük meselesi olacağını dile getirerek “Türkiye olarak son dönemde birçok meselede olduğu gibi işsizlikle ilgili de çok büyük mesafeler aldık.  Türkiye, istihdam oranını %4,5’ların üzerinde artıran bir ülkedir. Bugün verilen rakamlara baktığımızda da birçok Avrupa ülkesi ‘eksi istihdamla’ yıllarını tamamlarken, Türkiye ‘artı istihdamı’ başaran ülkelerdendir. Her yıl çalışma çağına 854 binin üzerinde yeni bir nüfus eklenmektedir. En büyük zenginlik olarak gördüğümüz bu genç nüfusa, iş eşleştirmesi büyük önem arz etmektedir’’ dedi.
 
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ziya Yüksel ise yaptığı konuşmada işverenler ile iş arayanları buluşturmak amacıyla etkinliği düzenlediklerini belirterek; “Gelişen ve büyüyen ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün temini noktasında, üniversitelerimiz başta olmak üzere tüm paydaşlarımızla etkin bir işbirliği yürütmekteyiz. 2017 yılının hem işverenlerimiz hem de işsizlerimiz açısından önemli kazanımlar getireceği kanaatindeyiz’’ dedi.
 
Açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen Taşyapı Group Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, iş dünyası ve nitelikli eleman kaynağının birbiriyle buluşturulmasının önemini vurguladı. ‘İşveren Açısından Mesleki Eğitim ve İstihdam’ konulu konuşmasında; Emrullah Turanlı: “Gençlerimizin üniversitelerde aldıkları eğitimlerin iş dünyasında pratik anlamda tam anlamıyla yeterli olmadığını düşünüyorum. Buradan herkese sesleniyorum. Üniversitelerde öğrencilerimizin uygulamalı eğitim almalarını sağlayacak sistemler oluşturulmalıdır. Bürokratın, akademisyenin, iş adamının, öğrencinin, iş arayanın ve işverenin aynı ortamda olduğu bu harika organizasyonu düzenleyenleri kutluyorum” ifadelerini kullandı.
 
Konuşmaların ardından, protokol üyeleri ve konuklar birlikte açılış kurdelesini keserek, fuar kapsamında açılan firma stantlarını gezdiler. 
Verilen öğle yemeği arasının ardından, program TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı ve Index Bilgisayar Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik'in girişimcilik konusunda edindiği tecrübelerini üniversiteli gençlerle paylaştığı konferansı ile devam etti. 
 
 
Erol Bilecik, konuşmasının başında İskenderun Teknik Üniversitesi’ni (İSTE), kurulduğu günden beri yakından ve ilgi ile izlediğini ve gelecekte kendi mezun olduğu İTÜ gibi kadim bir üniversite olacağına yürekten inandığını söyledi. 
 
 
Üniversite eğitimini tamamlamadan önce girişimcilik kararını verdiğini belirten TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik: “Girişimcilik ruhu, hayaller ile gerçekler arasındaki uzun bir köprüdür. Bu köprünün altını dolduracağınız yegâne şey çalışmaktır. Bu konuda başarı sağlamak isteyenler arkadaşlar bu olguyu azim ve inanç ile beslemelidirler. Girişimci arkadaşlara bir fikrin niteliği hakkında bir ipucu vermek gerekirse; bir fikir çalışma dönemi içinde değişime uğrayabilir, fakat en ideal fikir, vizyonu en az değişim geçiren fikirdir. Girişimciliğin ruhunu oluşturan en önemli unsurlar, fikrin kolay anlaşılabilir, kolay uygulanabilir, geniş istihdam sağlayan ve sürdürülebilir olmasıdır” ifadelerini kullandı.
 
 
 
 
 
Birinci gün öğleden sonra programının son konuşmasında; ‘Dünyayı Değiştirme Gücü: Girişim Savaşçılığı Perspektifi’ isimli etkileşimli konferansında İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) öğrencileri ile bir araya gelen Berke Sarpaş: “Her işin başında eğitim olduğunu biliyoruz. Anahtar kelimelerimiz olan yetenek ve eğitim bir araya geldiklerinde istisnai gelişmeler ortaya doğuruyor. Bu da bir ülkenin kaderini belirleyebilir. İstatistiksel anlamda girişimciliğin başarıya ulaşmasındaki en önemli unsur ise inançtır. Çünkü inanç, defalarca yenilmiş olmanıza rağmen yola devam etmenizi sağlayacak, sizi başarıya ulaştıracak tek etkendir. Yüzde ikilik bir başarı oranı size düşük gelebilir, fakat herkes doksan yedi defa yenilebilir. Önemli olan bir daha ayağa kalkıp inancınızın peşinden gidebilmektir. Çünkü başarı, vazgeçtiğiniz yerin bir adım ötesindedir” diyerek ülkemizde ve dünyada zor şartlarda başarıya ulaşmış girişimcilerden örnekler verdi.
 
 
 
Sponsor firmaların hediye çekilişleri ile İSTE İŞKUR İrtibat Ofisi açılışının ardından, 10. Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı programının birinci günü ‘Einstein ve Eddington’ adlı film gösterimi ile sona erdi. 
 
10. Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı, 17 Mart 2017 Cuma günü yapılacak etkinlikler ile son bulacak.
 
İş Dünyasının Kalbi İSTE’de Attı! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet